![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() |
problem z formatowaniem w NEC-3520A
czy ktoś może mi podpowiedzieć co mam nie tak że gdy chcę sformatować płytę DVD-RW + i - lub CD-RW wyskakuje mi "Błąd zapisu na dysku w G:/ Proszę potwierdzić że dysk jest zgodny z napędem oraz to że nie jest porysowany lub uszkodzony" zmiana firmwaru z 1.04 na 1.24 i 1.25 nic nie pomogły, w komputerze kolegi działa wszystko poprawnie.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
Cytat:
maniek
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
a dokładnie co masz na myśli bo formatowanie C: to chciałem zostawić jako ostateczność
#4 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
A jaki masz system? Windows XP? I czy na pewno litera G to ta nagrywarka? Jeśli masz XP to spróbuj zrobić tak: 1. Panel sterowania 2. Wydajność i konserwacja 3. Narzędzia administracyjne 4. Zarządzanie komputerem 5. Zarządzanie dyskami Tam kliknij prawym przyciskiem myszki na literze odpowiadającej nagrywarce DVD i sobie ją zmień po prostu na inną. Reset i może pomóc. Jak Ci niechcąco po resecie zniknie nagrywarka w ogóle to odinstaluj oba kanały IDE z Menadżera urządzeń. Powinna się znaleźć sama znów. Wiem,że już zadawałeś bezpośrednio mi to samo pytanie lecz wtedy myślałem,że masz problemy z nagrywarką, a teraz myślę ,że masz nawalone coś w literach napędów. Bałagan tam musisz mieć niezły. No i jak wspominał mój przedmówca. Porządek byłby wskazany. Ostatnio zmieniany przez Dorian : 18.02.2005 o godz. 18:59 |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Alcohol 120% powoduje problemy. Ostatnio zmieniany przez rycho : 18.02.2005 o godz. 18:58 |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
O właśnie . Pan Rycho może mieć rację. Jak masz Alcohol'a to na pewno to to!. Nie pomyślałem o tym...
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
dziękuje za pomoc ale niestety żadna z porad u mnie nie pomogła ,chyba spróbuję reinstalki systemu .
|
|