![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.06.2007
![]() |
![]()
Witam!
Mam następujący problem z napędem COMBO LG 4521B Po podłączeniu do komputera napęd instaluje się i jest bez problemowo wykrywany. Czyta wszystkie płyty jak należy. Ale po ponownym uruchomieniu komputera napęd jest widoczny ale po włożeniu płyty nic się nie dzieje (nie czyta), a po kliknięciu na ikonkę napędu otwiera się okno eksploratora i nic w nim nie ma. ![]() Nawet po ustawieniu w BIOSie napędu COMBO jako pierwszego i włożeniu płyty instalacyjnej WINDOWS instalacja nie startuje. Problem występuje na 2 komputerach: 1. ASRock (Via KT600) 2. COMPAQ (Intel 815E) Mam jeszcze trzeci komputer z płytą na nForce2 i musze jeszcze na nim sprawdzić ale cała sytuacja wydaje mi się conajmniej dziwna ![]() Macie może jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem? Będę wdzięczny za pomoc ![]() Dominik |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
znajmomy ma Combo LG (nie pamietam dokladnie modelu), ale u niego poadlo odtwarzanie DVD, CD czyta i nagrya normalnie, a DVD nie wykrywa wogole
z drugiej strony jednak, jezeli przed restartem komputera wszystkie plyty czyta poprawnie, to raczej system jest winien czy do tasmy, na ktorej jest naped jest podpiete jeszcze inne urzadzenie? aspi zainstalowane? probowales najnowszego firmware? zawsze twierdzilem, ze naped combo to zly wybor
![]() |
#3 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poza tym nap***281;d mo***380;e ju***380; domaga***263; si***281; emerytury.
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
ASPI jest zainstalowane (ForceASPI v1.7). A firmware od początku jest najnowszy 1.05 i żadnego później nie wydali. Mówisz że wina systemu. Hmm... No ale dlaczego nie chce odpalić instalatora WINDOWS? To mnie zastanawia. Może poprostu napęd szlag trafił. No ale z drugiej strony jak podłączyłem do 1. kompa to było na początku ok a potem przestał działać i teraz przy 2. kompie znowu taka sama sytuacja. Sam już nie wiem co o tym myśleć ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Ile lat ma ten nap***281;d?
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
czasem sie zdarza, ze swiezo kupiony naped kwalifikuje sie do wizyty w serwisie
![]() |
#8 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
Je***347;li jest jeszcze na niego gwarancja - skorzystaj z niej.
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2007
![]() |
również problem z napędem COMBO LG 4521B
Cytat:
mam ten sam napęd i podobny problem... jednak u mnie napęd odczytuje płyty DVD z programami (np. z czasopisma Niezbędnika KŚ) tylko raz tzn. odtwarzanych po raz pierwszy .... dziwne to ale prawdziwe ... Kupioną płytkę DVD (z czasopisma) mogę odtworzyć pierwszy raz i nawet zainstalować program (tak już robiłem)...natomiast po następnym razie po włożeniu płyty do napędu-już tej płytki w napędzie nie widać .... płyty CD odtwarza bez problemu .. chyba to nie jest normalne ... -także mam płytę AS Rock |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|