Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.06.2007, 13:19   #1
dominrulez
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.06.2007
dominrulez w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Problem z LG GCC-4521B

Witam!
Mam następujący problem z napędem COMBO LG 4521B
Po podłączeniu do komputera napęd instaluje się i jest bez problemowo wykrywany. Czyta wszystkie płyty jak należy. Ale po ponownym uruchomieniu komputera napęd jest widoczny ale po włożeniu płyty nic się nie dzieje (nie czyta), a po kliknięciu na ikonkę napędu otwiera się okno eksploratora i nic w nim nie ma. - tak jakby płyta była pusta. Próbowałem już z różnymi płytami i zawsze jest tak samo.
Nawet po ustawieniu w BIOSie napędu COMBO jako pierwszego i włożeniu płyty instalacyjnej WINDOWS instalacja nie startuje.
Problem występuje na 2 komputerach:
1. ASRock (Via KT600)
2. COMPAQ (Intel 815E)
Mam jeszcze trzeci komputer z płytą na nForce2 i musze jeszcze na nim sprawdzić ale cała sytuacja wydaje mi się conajmniej dziwna
Macie może jakieś sugestie jak rozwiązać ten problem?
Będę wdzięczny za pomoc
Dominik
dominrulez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.06.2007, 13:48   #2
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
znajmomy ma Combo LG (nie pamietam dokladnie modelu), ale u niego poadlo odtwarzanie DVD, CD czyta i nagrya normalnie, a DVD nie wykrywa wogole
z drugiej strony jednak, jezeli przed restartem komputera wszystkie plyty czyta poprawnie, to raczej system jest winien

czy do tasmy, na ktorej jest naped jest podpiete jeszcze inne urzadzenie?
aspi zainstalowane?
probowales najnowszego firmware?

zawsze twierdzilem, ze naped combo to zly wybor

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2007, 13:54   #3
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poza tym nap***281;d mo***380;e ju***380; domaga***263; si***281; emerytury.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2007, 13:55   #4
dominrulez
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez NeoFighter Podgląd Wiadomości
znajmomy ma Combo LG (nie pamietam dokladnie modelu), ale u niego poadlo odtwarzanie DVD, CD czyta i nagrya normalnie, a DVD nie wykrywa wogole
z drugiej strony jednak, jezeli przed restartem komputera wszystkie plyty czyta poprawnie, to raczej system jest winien

czy do tasmy, na ktorej jest naped jest podpiete jeszcze inne urzadzenie?
aspi zainstalowane?
probowales najnowszego firmware?

zawsze twierdzilem, ze naped combo to zly wybor
Na taśmie podpięty tylko ten napęd.
ASPI jest zainstalowane (ForceASPI v1.7).
A firmware od początku jest najnowszy 1.05 i żadnego później nie wydali.

Mówisz że wina systemu. Hmm...
No ale dlaczego nie chce odpalić instalatora WINDOWS? To mnie zastanawia.
Może poprostu napęd szlag trafił. No ale z drugiej strony jak podłączyłem do 1. kompa to było na początku ok a potem przestał działać i teraz przy 2. kompie znowu taka sama sytuacja. Sam już nie wiem co o tym myśleć
Stary 26.06.2007, 13:57   #5
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ile lat ma ten nap***281;d?
Stary 26.06.2007, 13:58   #6
dominrulez
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Poza tym napęd może już domagać się emerytury.
No nie powinien jeszcze wysiadać
Był raczej sporadycznie używany przez jakieś 7 miesięcy.
Stary 26.06.2007, 14:15   #7
NeoFighter
try a run, try a hide...

Data rejestracji: 07.06.2005
NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>NeoFighter jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
czasem sie zdarza, ze swiezo kupiony naped kwalifikuje sie do wizyty w serwisie

Moje zdjęcia >> http://nawiesniak.pl
NeoFighter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2007, 14:30   #8
joujoujou
Ͼ Ͽ
Zlotowicz

Je***347;li jest jeszcze na niego gwarancja - skorzystaj z niej.
Stary 30.06.2007, 19:08   #9
zeto57
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.06.2007
zeto57 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
również problem z napędem COMBO LG 4521B

Cytat:
Napisany przez dominrulez Podgląd Wiadomości

Witam!
Mam następujący problem z napędem COMBO LG 4521B
Po podłączeniu do komputera napęd instaluje się i jest bez problemowo wykrywany. Czyta wszystkie płyty jak należy. Ale po ponownym uruchomieniu komputera napęd jest widoczny ale po włożeniu płyty nic się nie dzieje (nie czyta), a po kliknięciu na ikonkę napędu otwiera się okno eksploratora i nic w nim nie ma. - tak jakby płyta była pusta. Próbowałem już z różnymi płytami i zawsze jest tak samo.
Nawet po ustawieniu w BIOSie napędu COMBO jako pierwszego i włożeniu płyty instalacyjnej WINDOWS instalacja nie startuje.
Problem występuje na 2 komputerach:
1. ASRock (Via KT600)
2. COMPAQ (Intel 815E)
...............
Dominik
Witam!
mam ten sam napęd i podobny problem... jednak u mnie napęd odczytuje płyty DVD z programami (np. z czasopisma Niezbędnika KŚ) tylko raz tzn. odtwarzanych po raz pierwszy .... dziwne to ale prawdziwe ...

Kupioną płytkę DVD (z czasopisma) mogę odtworzyć pierwszy raz i nawet zainstalować program (tak już robiłem)...natomiast po następnym razie po włożeniu płyty do napędu-już tej płytki w napędzie nie widać .... płyty CD odtwarza bez problemu ..

chyba to nie jest normalne ...

-także mam płytę AS Rock
zeto57 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: