![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2009
![]() |
problem z LG GH22LP20
Mam problem z nową nagrywarką GH22LP20. Nie nagrywa płyt DVD+/-R. Zaczyna proces nagrywania i zatrzymuje się bez podania jakiejkolwiek informacji. Wszystkie inne płyty nagrywa dobrze tzn. CDR, CDRW a nawet DVDRW, funkcja lightScribe też działa. Wysyłałem do serwisu(gwarancja), wróciła z adnotacją:usterki nie stwierdzono. Sprawdziłem w innym kompie, faktycznie działa bez zarzutu. A u mnie nie. Zmarnowałem już chyba z 15 różnych płyt. Dodam, że mam drugą nagrywarkę w komputerze (LiteOn 1633) i ta nagrywa wszystkie płyty. Czy ktoś z szanownych forumowiczów, spotkał się z takim problemem i mógłby podzielić się swoim doswiadczeniem?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zasilacz może nie wyrabiać - to przy LG'kach powszechne.
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Raczej nie, bo gdyby nie wyrabiał to nagrywarka nie wypalałaby różnych płyt. U mnie nie nagrywa tylko DVD-/+R. Wszystkie inne nagrywa prawidłowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
No nie bo laser do cd jest inny, a do dvd jest inny, jak sie nie ma stabilnego zasilacza to LG robi takie cyrki, jakiej firmy masz zasilacz ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ale ożywiona dyskusja.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Technik Informatyk
![]() |
A co ci mamy doradzic to ze masz nagrywac na dobrych plytach, tego jest pelno na forum i juz sie malo komu chce pisac ciagle to samo
Na jakich plytach probowales nagrywac ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Takich rad nie oczekuje, bo jest to oczywiste.
Aż mnie kusi, żeby Ci odpowiedzieć, że na DVD albo np. że na okrągłych. Opisując swój problem napisałem, że na różnych. Ale jak chcesz to wymienię: TDK, Verbatim,Shivaki, Esperanza, Sony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Technik Informatyk
![]() |
Ty łaski nikomu nie robisz i nic nie musisz podawać bo skoro jestes taki madry to rozwiąż swoj problem sam i nie zawracaj ludziom glowy, no ale skoro twierdzisz ze to wina nagrywarki mimo ze dziala na innym kompie to moze bys sie zastnowil i sprawdzil system pod katem roznych programow np daemon tools, alcohol
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
A dlaczego LiteON nagrywa wszysko? Tej nagrywarce nic nie przeszkadza. Ani płyta, ani system, ani alkohol? Wkładałem je osobno i razem. Jedna jako MASTER, druga SLAVE, a potem odwrotnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Technik Informatyk
![]() |
nie mam pojecia dlaczego tak jest, ostatnio u mnie tez liteon nagrywal puste plyty ale po nagraniu juz ich nie potrafil przeczytac i okazalo sie ze to wina daemon tools, oczywiscie pioneer dzialal bez problemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie lekceważ tego, co napisali wcześniej.
Sprawdź ten zasilacz, a nie opieraj się na domysłach czy przypuszczeniach. Sprawdź dokładnie kable i podłączenia, ewent podmieniaj dla sprawdzenia. Problem dziwny i trzeba po kolei wszystkie możliwości eliminować, łącznie z syfem w systemie. To jest forum, nikt tu nie siedzi przy twoim kompie, tylko próbuje coś doradzić 'na odległość'. A na ten przykład, próbowałeś usunąć nagrywarkę w systemie i restart kompa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2009
![]() |
No to podepnę się pod temat. Mam tę samą nagrywarkę, z tym że nagrywa mi płytki dvd+r i rw natomiast system nie widzi jej jako lightscribe. Winda xp prof świeżo postawiona, robiłem manewry ze zmianą gniazd IDE na płycie oraz master slave, odinstalowywałem ją i restart i takie różne, najnowsze stery ze strony lightscribe, nowe stery płyty i nic - " brak napędów lightscribe ". Zasilacz spoko wyrabia seasonic 350w. Przyznam, że brakuje mi pomysłów gdzie jeszcze pogrzebać...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
U mnie NERO też nie widział jej jako Lightscribe, zainstalowałem darmowy LightScribe Template Labeler i wszystko cacy, nawet NERO ją zauważył i też wypala nadruki na płytce
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.01.2009
![]() |
Znowu zrobiłem format, stery od LS, NERO 9 i .... JEST !! JEST !! JEST !! Co było nie tak ? Nie mam zielonego pojęcia. Widocznie ten typ tak ma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką LG GCE-8526B | Mr.Ówa | Napędy optyczne CD | 10 | 18.01.2005 12:14 |
Problem z nagrywarką Combo LG GCC 4521B >>> a dokładniej z nagrywaniem ! | angelsfire | Napędy optyczne CD | 3 | 01.12.2004 08:18 |
Problem z LG CED-8080B lub z jej firmware :( | mar3k84 | Napędy optyczne CD | 3 | 08.11.2004 17:04 |
Problem z LG 8525B 52x32x52 | lewap_cdrinfo | Napędy optyczne CD | 1 | 24.10.2004 10:09 |
problem z lg 48x16x48 | chodus007 | Napędy optyczne CD | 6 | 01.04.2003 08:20 |