Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 08.01.2009, 21:27   #1
wojciechs
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2009
wojciechs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z LG GH22LP20

Mam problem z nową nagrywarką GH22LP20. Nie nagrywa płyt DVD+/-R. Zaczyna proces nagrywania i zatrzymuje się bez podania jakiejkolwiek informacji. Wszystkie inne płyty nagrywa dobrze tzn. CDR, CDRW a nawet DVDRW, funkcja lightScribe też działa. Wysyłałem do serwisu(gwarancja), wróciła z adnotacją:usterki nie stwierdzono. Sprawdziłem w innym kompie, faktycznie działa bez zarzutu. A u mnie nie. Zmarnowałem już chyba z 15 różnych płyt. Dodam, że mam drugą nagrywarkę w komputerze (LiteOn 1633) i ta nagrywa wszystkie płyty. Czy ktoś z szanownych forumowiczów, spotkał się z takim problemem i mógłby podzielić się swoim doswiadczeniem?
wojciechs jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.01.2009, 22:17   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zasilacz może nie wyrabiać - to przy LG'kach powszechne.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 16:46   #3
wojciechs
Nowy na forum

Raczej nie, bo gdyby nie wyrabiał to nagrywarka nie wypalałaby różnych płyt. U mnie nie nagrywa tylko DVD-/+R. Wszystkie inne nagrywa prawidłowo.
Stary 09.01.2009, 18:24   #4
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez wojciechs Podgląd Wiadomości
Raczej nie, bo gdyby nie wyrabiał to nagrywarka nie wypalałaby różnych płyt. U mnie nie nagrywa tylko DVD-/+R. Wszystkie inne nagrywa prawidłowo.
No nie bo laser do cd jest inny, a do dvd jest inny, jak sie nie ma stabilnego zasilacza to LG robi takie cyrki, jakiej firmy masz zasilacz ?

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 20:06   #5
wojciechs
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Bródka Podgląd Wiadomości
laser do cd jest inny, a do dvd jest inny,
OK. Tego nie wiedziałem. Zasilacz mam CHIEFTEC 350W. Ale DVD RW kasuje i nagrywa prawidłowo.
Stary 12.01.2009, 20:34   #6
wojciechs
Nowy na forum

Ale ożywiona dyskusja.
Stary 12.01.2009, 21:29   #7
Bródka
Technik Informatyk

A co ci mamy doradzic to ze masz nagrywac na dobrych plytach, tego jest pelno na forum i juz sie malo komu chce pisac ciagle to samo

Na jakich plytach probowales nagrywac ?

Stary 14.01.2009, 19:09   #8
wojciechs
Nowy na forum

Cytat:
A co ci mamy doradzic to ze masz nagrywac na dobrych plytach
Takich rad nie oczekuje, bo jest to oczywiste.
Cytat:
Na jakich plytach probowales nagrywac ?
Aż mnie kusi, żeby Ci odpowiedzieć, że na DVD albo np. że na okrągłych.
Opisując swój problem napisałem, że na różnych. Ale jak chcesz to wymienię: TDK, Verbatim,Shivaki, Esperanza, Sony.
Stary 14.01.2009, 19:13   #9
Bródka
Technik Informatyk

Cytat:
Napisany przez wojciechs Podgląd Wiadomości
Takich rad nie oczekuje, bo jest to oczywiste.

Aż mnie kusi, żeby Ci odpowiedzieć, że na DVD albo np. że na okrągłych.
Opisując swój problem napisałem, że na różnych. Ale jak chcesz to wymienię: TDK, Verbatim,Shivaki, Esperanza, Sony.
Ty łaski nikomu nie robisz i nic nie musisz podawać bo skoro jestes taki madry to rozwiąż swoj problem sam i nie zawracaj ludziom glowy, no ale skoro twierdzisz ze to wina nagrywarki mimo ze dziala na innym kompie to moze bys sie zastnowil i sprawdzil system pod katem roznych programow np daemon tools, alcohol

Stary 14.01.2009, 19:35   #10
wojciechs
Nowy na forum

A dlaczego LiteON nagrywa wszysko? Tej nagrywarce nic nie przeszkadza. Ani płyta, ani system, ani alkohol? Wkładałem je osobno i razem. Jedna jako MASTER, druga SLAVE, a potem odwrotnie.
Stary 14.01.2009, 21:24   #11
Bródka
Technik Informatyk

nie mam pojecia dlaczego tak jest, ostatnio u mnie tez liteon nagrywal puste plyty ale po nagraniu juz ich nie potrafil przeczytac i okazalo sie ze to wina daemon tools, oczywiscie pioneer dzialal bez problemu

Stary 15.01.2009, 00:24   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie lekceważ tego, co napisali wcześniej.
Sprawdź ten zasilacz, a nie opieraj się na domysłach czy przypuszczeniach.
Sprawdź dokładnie kable i podłączenia, ewent podmieniaj dla sprawdzenia.

Problem dziwny i trzeba po kolei wszystkie możliwości eliminować, łącznie z syfem w systemie.
To jest forum, nikt tu nie siedzi przy twoim kompie, tylko próbuje coś doradzić 'na odległość'.

A na ten przykład, próbowałeś usunąć nagrywarkę w systemie i restart kompa?
Stary 15.01.2009, 10:03   #13
domingez
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2009
domingez w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to podepnę się pod temat. Mam tę samą nagrywarkę, z tym że nagrywa mi płytki dvd+r i rw natomiast system nie widzi jej jako lightscribe. Winda xp prof świeżo postawiona, robiłem manewry ze zmianą gniazd IDE na płycie oraz master slave, odinstalowywałem ją i restart i takie różne, najnowsze stery ze strony lightscribe, nowe stery płyty i nic - " brak napędów lightscribe ". Zasilacz spoko wyrabia seasonic 350w. Przyznam, że brakuje mi pomysłów gdzie jeszcze pogrzebać...
domingez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 20:02   #14
wojciechs
Nowy na forum

U mnie NERO też nie widział jej jako Lightscribe, zainstalowałem darmowy LightScribe Template Labeler i wszystko cacy, nawet NERO ją zauważył i też wypala nadruki na płytce
Stary 17.01.2009, 23:33   #15
domingez
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2009
domingez w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znowu zrobiłem format, stery od LS, NERO 9 i .... JEST !! JEST !! JEST !! Co było nie tak ? Nie mam zielonego pojęcia. Widocznie ten typ tak ma.
domingez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: