![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2005
![]() |
Problem z LG GSA-4163B
Mam ta nagrywarke od niedawna, i juz na poczatku kilka plytek mi ****ała!
Tak wyglada komunikat: "Typ Ksiegi automatycznie ustawiony na VD-ROMBład ogniskowania bądź śledzenia! Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem! Zapis z predkością 8x(11 080 KB/s) nie powiódł sie!" Nie mam pojecia co sie dzieje bo raz wypali dobrze a raz cos s*******i... I jesli ktos wie o co chodzi z tym komunikatem o typie ksiegi, ktory defakto jest zawsze nawet gdy wypali bez problemu, to niech da znac(czy mozna go gdzies ustawic recznie?)! Dodam jeszcze, ze gdy wypalalem z predkoscia 4x to nie bylo problemu... Czekam na wasze opinie
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
typ księgi brzmi za***iście
![]() jest to automatyczna (tak jest w biosie nagrywarki ustawione) zmiana bitsettingu płyt DVD+R/RW http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4151121106 chodzi o to, że taka płyta jest rozpoznawana jako tłoczona. zapis jakich płyt (producent) kończy się niepowodzeniem?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Prosze chociaz do wtorku nie wyrzucac tego tematu LG GSA-4163B
Pisalem juz wczesniej jaki mam problem z nagrywarka ale nie moglem wejsc na neta a jak juz wszedlem to po temacie ani sladu
Tak wiec ponawiam prosbe, a mianowicie przy nagrywanie plyt dvd wyskakuje mi komunikat: Typ ksiegi automatycznie ustawiony na dvd-rom(choc teraz po zainstalowaniu innego nero ustawiony jest automatycznie na dysk fizyczny)... Co to w ogole za wynalazek i czemu ma to sluzyc?Mozna to gdzies recznie ustawic? Mam jeszcze powazniejszy problem gdy czasami z.j.e.b.i.e mi plytke i wyskakuje: "Typ ksiegi ustawiony na dvd-rom(o dziwo to zawsze jest)... Blad ogniskowania badz śledzenia! Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd. Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd zakonczylo sie sukcesem! Nagrywanie z predkoscia 8x nie powiodlo sie!" Moze ktos wie jak temu zaradzic?Uzywam plytek platinum dvd+r 8x wiec raczej to nie ich wina... Dodam jeszcze ze przy predkosci nagrywania 4x wszystko jest ok. Poradzcie cos i prosze nie usuwajcie tego tematu do wtorku bo wczesniej raczej nie bede mogl wejsc na neta
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...333#post515333 a zajeło to mi dosłownie około 15 sekund
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Booktype ( ksiega ) w nero możesz zmienic a co do platinium to zależy jaki producent jest tych płyt ( RicochJPN002(003 ??) - dobry x8 pozwalają sie nagrywać x 12 . Ricoch003(002 ??)- x8 nie pozalają sie nagrywać szybciej nie zabardzo sam sie przekonałem na tych drugich że są do du.... ) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
Wiec raczej twierdzisz, ze to wina plytek a nie nagrywarki?!
A co do plytek to chyba mam te drugie bo szybciej niz 8x nie moge nagrywac Tylko kumple od dawna kupowali te same i raczej nic im nie wywalalo na ich liteonie...A w ogole ktos mial taki sam komunikat przy bledzie? |
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
w poście powyzej pomyliłem sie miało być Ritek R03(002) a nie Ricoch003(002 ??)
|
|
|
|
![]() |
|
|