Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2005, 15:16   #1
Yeoman
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.06.2005
Yeoman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z LG GSA-4163B

Mam ta nagrywarke od niedawna, i juz na poczatku kilka plytek mi ****ała!
Tak wyglada komunikat:
"Typ Ksiegi automatycznie ustawiony naVD-ROM
Bład ogniskowania bądź śledzenia!
Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD
Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD zakonczylo sie powodzeniem!
Zapis z predkością 8x(11 080 KB/s) nie powiódł sie!"
Nie mam pojecia co sie dzieje bo raz wypali dobrze a raz cos s*******i...
I jesli ktos wie o co chodzi z tym komunikatem o typie ksiegi, ktory defakto jest zawsze nawet gdy wypali bez problemu, to niech da znac(czy mozna go gdzies ustawic recznie?)!
Dodam jeszcze, ze gdy wypalalem z predkoscia 4x to nie bylo problemu...
Czekam na wasze opinie
Yeoman jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2005, 15:46   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
typ księgi brzmi za***iście

jest to automatyczna (tak jest w biosie nagrywarki ustawione) zmiana bitsettingu płyt DVD+R/RW http://www.cdrinfo.pl/software/slown...?ID=4151121106

chodzi o to, że taka płyta jest rozpoznawana jako tłoczona.

zapis jakich płyt (producent) kończy się niepowodzeniem?
ed hunter jest offline  
Stary 19.08.2005, 14:44   #3
Yeoman
Nowy na forum

Prosze chociaz do wtorku nie wyrzucac tego tematu LG GSA-4163B

Pisalem juz wczesniej jaki mam problem z nagrywarka ale nie moglem wejsc na neta a jak juz wszedlem to po temacie ani sladu
Tak wiec ponawiam prosbe, a mianowicie przy nagrywanie plyt dvd wyskakuje mi komunikat:
Typ ksiegi automatycznie ustawiony na dvd-rom(choc teraz po zainstalowaniu innego nero ustawiony jest automatycznie na dysk fizyczny)...
Co to w ogole za wynalazek i czemu ma to sluzyc?Mozna to gdzies recznie ustawic?
Mam jeszcze powazniejszy problem gdy czasami z.j.e.b.i.e mi plytke i wyskakuje:
"Typ ksiegi ustawiony na dvd-rom(o dziwo to zawsze jest)...
Blad ogniskowania badz śledzenia!
Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd.
Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd zakonczylo sie sukcesem!
Nagrywanie z predkoscia 8x nie powiodlo sie!"
Moze ktos wie jak temu zaradzic?Uzywam plytek platinum dvd+r 8x wiec raczej to nie ich wina...
Dodam jeszcze ze przy predkosci nagrywania 4x wszystko jest ok.
Poradzcie cos i prosze nie usuwajcie tego tematu do wtorku bo wczesniej raczej nie bede mogl wejsc na neta
Yeoman jest offline  
Stary 19.08.2005, 14:59   #4
namor
Guru

Data rejestracji: 11.08.2003
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yeoman
Pisalem juz wczesniej jaki mam problem z nagrywarka ale nie moglem wejsc na neta a jak juz wszedlem to po temacie ani sladu
(...)
szukaj , szukaj i jeszcze raz szukaj
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...333#post515333

a zajeło to mi dosłownie około 15 sekund
Stary 19.08.2005, 16:03   #5
siwymariusz
Guru

Data rejestracji: 15.06.2002
siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yeoman
Tak wiec ponawiam prosbe, a mianowicie przy nagrywanie plyt dvd wyskakuje mi komunikat:
Typ ksiegi automatycznie ustawiony na dvd-rom(choc teraz po zainstalowaniu innego nero ustawiony jest automatycznie na dysk fizyczny)...
Co to w ogole za wynalazek i czemu ma to sluzyc?Mozna to gdzies recznie ustawic?
Mam jeszcze powazniejszy problem gdy czasami z.j.e.b.i.e mi plytke i wyskakuje:
"Typ ksiegi ustawiony na dvd-rom(o dziwo to zawsze jest)...
Blad ogniskowania badz śledzenia!
Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd.
Generwoanie granic wysokiej zgodnosci dvd zakonczylo sie sukcesem!
Nagrywanie z predkoscia 8x nie powiodlo sie!"
Moze ktos wie jak temu zaradzic?Uzywam plytek platinum dvd+r 8x wiec raczej to nie ich wina...
Dodam jeszcze ze przy predkosci nagrywania 4x wszystko jest ok.
Poradzcie cos i prosze nie usuwajcie tego tematu do wtorku bo wczesniej raczej nie bede mogl wejsc na neta

Booktype ( ksiega ) w nero możesz zmienic a co do platinium to zależy jaki producent jest tych płyt ( RicochJPN002(003 ??) - dobry x8 pozwalają sie nagrywać x 12 . Ricoch003(002 ??)- x8 nie pozalają sie nagrywać szybciej nie zabardzo sam sie przekonałem na tych drugich że są do du.... )
siwymariusz jest offline  
Stary 23.08.2005, 14:03   #6
Yeoman
Nowy na forum

Wiec raczej twierdzisz, ze to wina plytek a nie nagrywarki?!
A co do plytek to chyba mam te drugie bo szybciej niz 8x nie moge nagrywac Tylko kumple od dawna kupowali te same i raczej nic im nie wywalalo na ich liteonie...
A w ogole ktos mial taki sam komunikat przy bledzie?
Yeoman jest offline  
Stary 23.08.2005, 23:27   #7
siwymariusz
Guru

Data rejestracji: 15.06.2002
siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>siwymariusz jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Yeoman
Wiec raczej twierdzisz, ze to wina plytek a nie nagrywarki?!
A co do plytek to chyba mam te drugie bo szybciej niz 8x nie moge nagrywac Tylko kumple od dawna kupowali te same i raczej nic im nie wywalalo na ich liteonie...
A w ogole ktos mial taki sam komunikat przy bledzie?
kupiłem dzisiaj platinium 25 szt pakowanych x8 byłem pewny , że to te dobre od RicohJPN R02(003) bo te samo pudło ale cd/dvd speed pokazał że to Ritek R03(002) czyli duże prawdopodobieństwo szajsu w poście powyzej pomyliłem sie miało być Ritek R03(002) a nie Ricoch003(002 ??)
siwymariusz jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: