Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.10.2004, 21:02   #1
Wojto
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.10.2004
Wojto w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Exclamation Problem z LiteOn! HELP

Mam problem z nagrywniem tanich płyt z giełdy typu Princo,Magnetic itp.Mam nagrywarke LiteOn 411S,upgradowałem Firmware do modelu 851S (miało pomóc) i nic.Nagram jedną,dwie płyty z 10 a reszta idzie do kubła.Można jeszcze coś zrobić,czy lepiej kupic nową?Z góry dzięki za wszelkie rady.Pozdrawiam
Wojto jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.10.2004, 21:10   #2
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Podaj trochę więcej szczegółów. Czym nagrywasz (jakim programem), na DVD + czy -, z jaką prędkością?
Jakiś wykres z KProbe, albo Nero CD/DCVD Speed też by się przydał.
Z moich doświadczeń wiem, ze LItki nie nagrywają najlepiej tanich płytek. Dużo bardziej pasują im markowe TDK, albo Verbatimy.
Zresztą tanie płytki po roku będą się ścinać w stacjonarnym odtwarzaczu. A te lepszę mają o większą żywotność.
Pozdr.
Z.K.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  
Stary 17.10.2004, 21:21   #3
Wojto
Nowy na forum

Nagrywam na minusach z 2x prędkością,najczęściej w Alcoholu lub Nero.
Wojto jest offline  
Stary 17.10.2004, 21:22   #4
Wojto
Nowy na forum

Ostatnio próbowałem na plusach Princo i to samo.
Wojto jest offline  
Stary 17.10.2004, 22:02   #5
mbar
Wymiatacz

Data rejestracji: 28.12.2003
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Bo ta nagrywarka po prostu nie nagrywa na szajsowatych płytkach. Kupuj lepsze.
mbar jest offline  
Stary 17.10.2004, 23:55   #6
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
daj spokuj na takim syfie nagrywac to szkoda nagrywarki nie lepiej kupic cos lepszego np verbatim i nie "-" tylko "+" a sa od 2 do 2,5 za sztuke a jakosc to niebo a ziemia

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 18.10.2004, 09:01   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wojto
Mam problem z nagrywniem tanich płyt z giełdy typu Princo,Magnetic itp.Mam nagrywarke LiteOn 411S,upgradowałem Firmware do modelu 851S (miało pomóc) i nic.Nagram jedną,dwie płyty z 10 a reszta idzie do kubła.Można jeszcze coś zrobić,czy lepiej kupic nową?Z góry dzięki za wszelkie rady.Pozdrawiam

po pierwsze fajnie ze zrobiles z 411@851 bo to troche inne modele

z 411 z tego co wiem moze zrobic chodzace 811 (ale sa zdolni)

z mien plytki na jakies bardziej firmowe i to "+" tak jak pisze @Turboni
Stary 18.10.2004, 14:09   #8
cavmen
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.05.2002
cavmen w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek, obecnie kupiłem Pioniera 108 ,a litek nawet i verbatimy pierdzielił,sprawdz płyty Proformance wypalał dobrze na 25 spierdzielił tylko od 2 do 5.jeszcze Esperance trawił i ostatnio Media Story
najlepszym wyjściem to wywal to gówno z kompa ja sie też narozpisywałem na tym forum z tym samym problemem,
cavmen jest offline  
Stary 18.10.2004, 14:16   #9
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez cavmen
ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek,
...
najlepszym wyjściem to wywal to gówno z kompa ja sie też narozpisywałem na tym forum z tym samym problemem,
kolejna opinia zadowlonego posiadacza LITE-ona

trafiles na wadliwy egzemplarz, trzeba bylo walic na gwarancje, moj z drugiej reki (kupiony z rozbiorek kompow w Austrii chodzi bezproblemowo od 5 m-cy) jest dobry

wiec egzemplarz egzemplarzowi wilkiem
Stary 18.10.2004, 14:40   #10
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez cavmen
ja miałem litka 411 i to chyba największy syf jaki wypóścili ne rynek, obecnie kupiłem Pioniera 108 ,a litek nawet i verbatimy pierdzielił,sprawdz płyty Proformance wypalał dobrze na 25 spierdzielił tylko od 2 do 5.jeszcze Esperance trawił i ostatnio Media Story
ale bardzo sie z tym twoim problemem rozpisales cale 2 posty
a jak nagrywasz na plytkach ktore sa gowno warte to dlatego tak miales

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 18.10.2004, 14:23   #11
Kolumb.K
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.07.2004
Kolumb.K w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Talking Litek 411

Cytat:
Napisany przez Wojto
Mam litka 411 przerobionego na 811. Nagrywajac plytki firmowe tj. verbatim, TDK plus nie mam z nimi zadnego problemu. W stacjonarnym dvd tez smykaja.
Moja rada: tylko firmowe nosniki.
Litek 411 na niefirmowe plytki jest do bani, po wypaleniu sam ich nie potrafi odczytac - szkoda kasy i nerwow. Zamiast wyrzucac tanie plytki do kosza kup ich troche mniej, ale verbatim.
Pozdrawiam
Kolumb.K jest offline  
Stary 18.10.2004, 23:01   #12
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kolumb.K
Mam litka 411 przerobionego na 811. Nagrywajac plytki firmowe tj. verbatim, TDK plus nie mam z nimi zadnego problemu. W stacjonarnym dvd tez smykaja.
Moja rada: tylko firmowe nosniki.
Litek 411 na niefirmowe plytki jest do bani, po wypaleniu sam ich nie potrafi odczytac - szkoda kasy i nerwow. Zamiast wyrzucac tanie plytki do kosza kup ich troche mniej, ale verbatim.
Pozdrawiam
a ja mam Litka 1213s@1633s i pali wszystko co mu sie podsunie pod tacke aczkolwiek preferuje Verbatimy (+)
Stary 19.10.2004, 01:14   #13
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez siwy_mw
a ja mam Litka 1213s@1633s i pali wszystko co mu sie podsunie pod tacke aczkolwiek preferuje Verbatimy (+)
A jaki masz BIOS i EEPROM?
Stary 18.10.2004, 15:02   #14
Kolumb.K
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.07.2004
Kolumb.K w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Turboni ma racje, pomimo ze mam litka stwierdzam ze to kila i szkoda generalnie sie nad tym rozpisywac.
Amen
Kolumb.K jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: