![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2005
![]() |
problem z nagr. dvd-r na sohw-1653s
witam
niedawno kupilem nagrywarke dvd sohw-1653s i na probe po kilka plytek dvd+r i dvd-r. plusy poszly bez problemu a jak probuje nagrac ktoregos minusa to w nero dostaje w logu komunikat "illegal disc"; w alcoholu tez nie chca isc. nie kumam jak czysta plytka dvd moze byc nielegalna wiec jak ktos wie o co chodzi to niech da znac ![]() ani filmy ani dane nie chca sie nagrac - wali komunikat od razu na starcie a plyty to jakies "ALFA dvd-r 4,7GB 4x", tyle jest na nich napisane. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Szperacz
Data rejestracji: 26.06.2005
![]() |
Przez te "jakieś" płyty może być problem. PRoponuje sprawdzić firmware i jego upgrade to może pomuc! A tak nawiasem to źle że kupiłeś liteon bo robią już hałe lepiej kupić LG!
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Jak juz kupiles litka to czas najwyższy zacząc kupowac markowe '+' typu Verbatim, Tdk itp ,bo jak ogolnie wiadomo litki lubia markowe plusy
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 21.08.2005 o godz. 21:28 |
![]() |
#4 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Poza tym płyty ALFA palą się dokładnie tak samo jak płyty OMEGA
![]() Czyli wniosek z tego taki, że nie nagrywać na greckich płytach ![]() ![]()
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.08.2005
![]() |
...
ok dzieki - aktualizacja biosa podzialala i plytki moge nagrac. nawet w tescie "nero cd/dvd speed" wszystko wyszlo dobrze.
a odpowiadajac na wasze odpowiedzi (hehe ![]() ![]() widac trzeba bylo lepiej zostac przy sprawdzonym producencie ![]() pozdrawiam i jeszcze raz dzieki. |
![]() |
![]() |
#6 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Co do płytek alfa to moje obydwie nagrywarki DVD nie zobaczyły ostatnio jednej sztuki która przeszła przez moje ręce przypadkiem - inny fakt, że była porysowana, ale nie aż tak żeby Litek czy Benek sobie z nią nie poradził.
Więc to shit z dolnych wartw szamba ![]() ![]()
#7 | |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Cytat:
![]()
"Want a vision of the future, Winston? Imagine a boot stamping on a human face." (George Orwell, "1984") "And these children that you spit on, as they try to change their world" (David Bowie, "Changes") "Vinyls rock the world of music. And don't try to argue." (?) Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Bywalec
Data rejestracji: 09.05.2005
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Przy zapisie płyt CD-R strategia zapisu nie jkest tak ważna i dlatego można używać nagrywarki CD-R-RW bez zmiany biosu na nowszy chociaż to na pewno by nie zaszkodziło, przy płytach DVD to już całkiem inna bajka i tu nowy bios to podstawa sukcesu (nowe nośniki ( nowi producenci ), dopracowanie strategii zapisu dla danego nośnika itp) tego nie przeskoczysz
![]() ps. liteon też ma 2 lata gwarancji, zapisuje na "słabych" jeśli ma ich dane w biosie, tak samo jak pioneer i inne wynalazki ![]() ![]()
#10 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też mam same złe wspomnienia po LiteOnie SOHW1213S. Wymieniłem na Plexa 716A i jest zdecydowanie lepiej.
LiteOn zapisuje, bo w końcu to nagrywarka ![]()
#11 | |
Lite-ON 1693S
Data rejestracji: 26.09.2003
![]() |
Cytat:
![]()
"Want a vision of the future, Winston? Imagine a boot stamping on a human face." (George Orwell, "1984") "And these children that you spit on, as they try to change their world" (David Bowie, "Changes") "Vinyls rock the world of music. And don't try to argue." (?) Powyższy podpis posiada homologację forum.cdrinfo.pl |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Gość
|
taki mały off topic
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 28.08.2005 o godz. 21:30 |
|
![]() |
#13 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Xawery, masz 1693S- a te litki podobno są już lepsze.
Miałem 1213S i to była najgorsza nagrywarka, jaką kiedykolwiek miałem okazję używać.
|
|