![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2005
![]() |
mam nagrywarke LITE-ON SOHW-1213S nagrywam na dvd glownie filmy jako divxsy wchodzi ich okolo 6 na plyte ale mam problem plyta nagrywa sie elegadzko ale gorzej z jej odczytem po nagraniu dvd nie czyta jej tzn wyglada to tak jakby plyta byla czysta ale w rzeczywistosci jest nagrana co robic pomocy!!!!!
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gotowy do użycia...
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() |
jaki nosnik (nazwa, firma,)?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
spróbuj zmienić plytki na których nagrywasz na lapsze. Moze akurat trafiła ci sie zła partia plyt
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 19.02.2004
![]() |
to już było.....
Liteony tak mają oczym poinformował mnie już sprzedawca ,wsać płytkę do innego napędu DVD |
|
|
|
|
#5 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Cytat:
), tylko że u mnie odczytuje ta płytke tzn. pokazuje jej zawartosc ale nie moge odtworzyc zadnego z filmow z płytki ani przegrac ktoregokolwiek na HDD Naped DVD mieli ta płytke bez końca. A pliki mp3 ktore tez zgrałem na DVD (tez Platinum 12x) co prawda nie odtwarzają się w Winampie ale da sie je zgrac na HDD. Czy komus wogule udało sie zgrac divxy na DVD i je później odworzyc?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
Albo nagrywarka jest uszkodzona, albo trzeba zrobic aktualizacje biosu, albo trzeba zaktualizować nero, albo uzywac lepszych plyt, albo zainstalować ASPI, albo wszytsko naraz. Nie ma czegos takiego Liteona tal mają, jeżeli plyta się nie czyta to jest źle nagrana, bo jest marnej jakosci labo sprzet źle nagrywa.@ fray12 Na jakich plytach nagrywasz? Jai bios w palarce, jaki sytem, DMA dla nagrywarki włączone? Jakie nero ? itp. Więcej szczegułów, z fusóf mam wróżyć ![]() @Maniek to coś tam jest njwazniejsze, skąd mam wiedzieć jaka masz nagrywarkę, każdy model miał inne przypadłości, należało wgrac inny bios, lub lepiej ustawic system, więc tez prosze o szczegóły
Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych. Twój jest zawsze mniej kompatybilny. ![]() imola@interia.pl Ostatnio zmieniany przez imola : 09.02.2005 o godz. 09:55 |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Cytat:
No jak to, nie wiesz Kurcze malo domyslny jestes - przeciez napisal ze SOHW- cos tam ^_^
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
właśnie to LiteOny mają że trzeba w nich wypalać tylko na dobrych nośnikach TDK i Verbatim ewentualnie białe Esperanza (unikać tych srebrzystych z czarnym nadrukiem) a co do ID płyt to w przypadku dwóch pierwszych firm nie ma się co martwić, oni sami wiedzą z jakich fabryk brać, więc na ślepo można płytki kupować a cena ~2 zł nie jest wcale monstrualna |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#10 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Cytat:
ostatnio nagrałem parę płyt DVD z filmami w DivX-ie i nie mam problemu z ich odtworzeniem pozdr
|
|
|
#11 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ja tez mam litka i pali super na wszystkim i pozniej to jeszcze odtwarza
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
OK. imola nie złość się tak
. Jak wróce z pracy posprawdzam co trzeba i podam ci szczegóły. Dzięki za chęć pomocy.Teraz troche z pamięci: Windows 98SE (WinXP nie jest niestety (stety ?) "kompatybilny" z moją grafą - Radek 7500), DMA powłączane do wszystkiego co można (HDD, nagrywarka CD, nagrywarka DVD), nero 6.6.0.6, nagrywarka DVD na osobnym kanale IDE, filmy divx próbowałem zgrać z twardziela, mobo Gigabyte-7vt600-RZ, 256Mb DDR RAM, model nagrywarki i bios podam jak sprawdze. Hej wkruzel, dzięki za info. icemac dzięki, nie przyuważyłem od razu sprzętu wkruzela. Ostatnio zmieniany przez Maniek78 : 10.02.2005 o godz. 09:04 |
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 03.02.2005
![]() |
Możecie się śmiać, ale ja bym stawiał na to, że kolega Fray12 "nagrywa" swoje płytki na testowym zapisie i dlatego wciąż ma czyste. Nie takie rzeczy już widziałem...
FzL |
|
|
|
|
#14 | |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat: