Witam.
Również prosiłbym o pomoc, bo już mi się kończą pomysły (i pieniądze na płyty, które lecą pokolei do śmietnika

). Otóż mam dość duży problem z nagraniem płyty (płyt) DVD+R DL. Próbowałem już różnych płyt (Vakoss, Omega, Esperanza). Verbatimów jeszcze nie próbowałem, bo są dość drogie (10 zł za sztukę bodajże, a boję się, że i ta się skopie. Jednak kupię Verbę, gdy nie będę miał innego wyjścia). Próbowałem również wypalić na 3ch nagrywarkach (Philips DVDR1660p1, Nec ND-3540a, Plextor PX-608cu) i na każdej nagrywanie kończy się niepowodzeniem. Philips i Plextor mają problem z przejściem na 2 warstwę (wywala błąd przy 50% nagrywania) za to NEC wydaje mi się, że ma problem z zamknięciem płyty (niszczy płyty przy 99% nagrywania, grrrr...). Zatem zwracam się z prośbą do Was. Jaka nagrywarka pewnie wypaliłaby płytę DVD+R DL? Bo nie próbowałem jeszcze LG, Pioneera i LiteOn'a, ale nie chciałbym kupić którejś z tych która znowu miałaby problem z nagraniem DVD+R DL.
Dodam także, że nagrywam płyty z obrazu ISO programem Alcohol 120%. Book Type domyślnie ustawiony na DVD-ROM, prędkości 2.4x i 4x.
Pozdrawiam, mikolajc97.