![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2006
![]() |
Problem z nagrywaniem lite-on SHM-165H6S
witam
mam problem z nagrywaniem plyt dvd prosze o pomoc kiedy nagrywam plyte np. w programie nero lub alcohol 120 wszystko wyglada ok nagrywa sie okolo 3-5 minut ale kiedy wkladam plytke i chce cos z niej skopiowac to nie dziala wyskakuje ze czas kopiowania wynosi np 165 minut i pozniej blad danych crc wymienilem nagrywarke na gwarancji i mam juz 3 z kolei i jest nowa !!!! przeinstalowalem system i dale to samo co moze byc przyczyna obstawiam: pamiec operacyjna ![]() ![]() plyta glowna" kupiona w wakacje" lub dysk twardy 160 gb (i wlasnie nie wiem co sie stalo bo kiedy kupilem dysk jakis rok temu to po podzieleniu na partycje bylo ok ~ 130 gb i kilka dni temu przeinstalowalem system i okazalo sie ze jest jeszce 20 gb wolnej przestrzeni niepodzielonej ktorej wczesniej nie bylo WIEC mozliwe ze to cos zlego z dyskiem sie dzieje ![]() prosze o pomoc z gory dziekuje !!!!!! prosze o porade na maila lisovski@interia.pl Ostatnio zmieniany przez lisek1234 : 03.12.2006 o godz. 00:57 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Prawdopdobne możliwości rozwiązania problemu: 1. Taśma IDE powinna być 80-żyłowa ATA-100/133 2. Konfig typowego kompa na IDE powinien wyglądać tak: - Primary Master - Dysk systemowy - Primary Slave - Ewentualny drugi dysk twardy - Secondary Master - Nagrywarka DVD - Secondary Slave - Ewentualny drugi napęd optyczny 3. Przy ewentualnym drugim napędzie optycznym czasami warto go odłączyć i spróbować zostawić samą spawarkę DVD 4. Zrezygnować z Nero 7xxxx na rzecz mniej pamięciożernego Nero 6xxx 5. Stosować bardziej sprawdzone nośniki - patrz dział NOŚNIKI 6. Nagrywać z prędkością x8 lub x4 Dalej nie chce mi się zgadywać ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 06.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawd***378; DMA i nagraj co***347; na dobrych nosnikach.
|
|