![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.12.2010
![]() |
Problem z nagrywaniem/odtwarzaniem DVD9
Od razu przejde do rzeczy. Mam naped LG GH22NS50. Caly czas korzystalem z plyt DVD5, nagrywalem bezproblemowo i bylem zadowolony. Jezeli chodzi o plyty DVD9 to tym napedem nie nagrywalem na takich nosnikach. Jedynie to odtwarzalem takie plyty i nie mialem z tym nigdy problemu.
Jednak od jakiegos czasu mam pare rzeczy na komputerze ktore nie mieszcza sie na standardowej plycye DVD5, wiec postanowilem kupic plyty dwuwarstwowe. (konwersja z DVD9 na DVD5 nie wchodzi w gre) Dotychczas korzystalem z plyt Platinium. Uznalem ze skoro nosniki DVD5 tej firmy spisywaly sie bez zarzutu to DVD9 tej marki rowniez nie beda sprawiac problemu. Mianowicie.. zabieram sie do nagrywania, robie wszystko jak zawsze. Ustawiam predkosc nagrywania na 4x. Nagrywa sie nagrywa czekam i czekam az proces dobiega konca. Po zakonczeniu nagrywania odpalam plytke w napedzie i 5 na 7 plyt jest zrabana.. np Nagralem jakies dane to strasznie muli plytke, wolno czyta, naped wyje i mnie szlak trafia W przypadku filmu to leci chwile i po chwili zarywa, scina itd i znowu normalnie, a po chwil ponownie zwiechy itd No jest plus taki ze 2 plyty z 7 nagranych odtwarzaja poprawnie wszystko. (Moze nie jakos super szybko ale jak juz sie odtworzy plyta to np mozna spokojnie obejrzec film) Pytanie wiec moje ? W czym moze tkwic problem ? Cos robie nie tak ? (korzystam z Nero) Kiepskie plyty ? Kiepski naped ? Albo plyty DVD DL maja jakies tajemnice ktorych nie znam ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Płyty Platinium to marny wybór dla DL -to bardzo słabe nośniki a objawy typowe dla takich płyt.
Tylko Verbatim z płyt DL -tylko one jeszcze jakość mają ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
hmm, a cos ciut tanszego sie nie znajdzie ? bo Verbatim DVD DL sa w niezbyt atrakcyjnej cenie :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie - nic tańszego się nie znajdzie.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
W takim razie co moge zrobic z 18 czystymi plytami Platinum ? Po cholere takie plyty sprzedawaja skoro sie nie da z nich w pelni poprawnie korzystac ? ;/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Kupilem bo uzywam ciagle DVD 5 tej firmy, wiec myslalem ze z DVD9 tez bd zadowolony :/
A nie ma jakiegos specjalnego programu? z jakims specjalnym systemem nagrywania czy cos ? :/ Ja to moge nagrywac i predkoscia 2x, moze to trwac godzine, ale zeby sie dobrze nagralo :/ Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 16.12.2010 o godz. 17:09 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Ok, nagrywam programem ImgBurn i dane wypalaja sie poprawnie.
Jeden problem zniknał ale za to pojawił sie drugi. Mam na myśli predkosc odczytu danych z tych plyt. OK.. najwyzszej jakosci nie sa i rozumiem ze cala plyta DVD9 moze sie kopiowac na dysk 20 minut. Jestem to w stanie przezyc (najwazniejsze ze sie nagrywa dobrze i da sie z tych plyt korzystac). Jednak problem w tym, ze gdy kopiuje dane z tych plyt na dysk to komputer STRASZNIE ZACINA. Praktycznie nic sie nie da robic, a gdy przerwe kopiowanie to w moment wszystko wraca do normy. Dodam, ze przy plytach DVD5 jest normalnie, bezproblemowo i szybko. (tak samo np na plytach np z CDA ktore tez sa DVD9 itd) Ktos cos poradzi ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Jakie obciazenie procesora przy kopiowaniu?
Moze DMA jest wylaczone / nieaktywne.
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Ciezko powiedziec bo nie da sie tego sprawdzic. Podczas kopiowania wszystko jest tak zmulone ze nic nie da sie wlaczyc. Dopiero jak przerwe kopiowanie to wszystkie programy itd ktore wlaczalem w trakcie kopiowania uruchamiaja sie.
A jakby bylo te DMA wylaczone to bylby problem z innymi plytami tez ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
To bylby problem z kadym kopiowaniem z napedu.
A nie mozesz uruchomic menedzera zadan - wydajnosc - i dopiero puscic kopiowania? Takie zwiechy przy dostepie do plyt to mialem jeszcze w czasach win95/98 i nosnikow watpliwej jakosci.
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
DMA wlaczone jest. No mi sie takie sceny dzieja tylko z plytami Platinum DVD DL :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Trudno, juz wykorzystam te plyty, a z odtwarzaniem ich sie ewentualnie bede meczyl pozniej. Chyba po prostu sa bardzo kiepskie i maja mala predkosc odczytu danych.
No coz zostaly Verbatimy. Na nie nikt nie narzeka. Ale to nie dziwi bo ich cena mowi sama za siebie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
problem z odczytem gier w formacie DVD9 | shaheed | Hardware | 8 | 15.04.2007 21:24 |
Problem z DVD9 (błędy przy Shrinkowaniu) | Metallicat | DVD-Video | 7 | 26.02.2007 23:01 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |
Czy ktoś ten problem wreszcie rozwiąże??? | sovi | Napędy optyczne DVD | 15 | 28.02.2006 11:27 |
Problem z nagrywarka DVD Liteon 16X 16h5s | sovi | Napędy optyczne DVD | 3 | 11.01.2006 23:41 |