Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2004, 22:15   #1
darkoss
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.01.2004
darkoss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywaniem - zamiast 4x pali 2.4x

Witam,
Mam nagryware LITEON 451S i mam problem z nagrywaniem płytek DVD+RW.
Polega on na prędkości maksymalnej nagrywania.
Zamiast nagrywać płyty 4x nagrywa tylko z 2,4x.
Co jest grane ??

Dodam tylko że próbowałem zarówno na płytach ESPERANZA jak i VAKOSS x4 zawsze nagrywa z maksymalną prędkością 2.4x a przecież ten model powinien palić dvd+rw x4
darkoss jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2004, 22:40   #2
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
to sie nazywa problem LiteON :/
pozdro

ps - ile dales za tego litka?
Smartek jest offline  
Stary 10.02.2004, 22:42   #3
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW
Stary 11.02.2004, 08:47   #4
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez darkoss
Witam,
Mam nagryware LITEON 451S i mam problem z nagrywaniem płytek DVD+RW.
Polega on na prędkości maksymalnej nagrywania.
Zamiast nagrywać płyty 4x nagrywa tylko z 2,4x.
Co jest grane ??

Dodam tylko że próbowałem zarówno na płytach ESPERANZA jak i VAKOSS x4 zawsze nagrywa z maksymalną prędkością 2.4x a przecież ten model powinien palić dvd+rw x4
Zmień nośniki na lepsze np Platinum DVD+RW Verbatim TDK lub Philips napewno będzie palić na 4x lub przerób sobie firmawre tak żeby nagrywał Twoje płytki x4.

Ps. Napisz jaki jes producent tych płytek
Stary 11.02.2004, 09:21   #5
darkoss
Nowy na forum

Ile dałem ??
- Dałem 500zł.

a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW ??
- Niestety tak ma nie być ponieważ zgodnie z pudełkiem i instrukcją oraz informacjami na stronie LITEONA płyty +RW ten model musi nagrywać z prędkością 4x

Zmień nośniki na lepsze np Platinum DVD+RW Verbatim TDK lub Philips
- Nośniki na lepsze i droższe nie mam zamiaru zmieniać bo to zbędny większy wydatek.

Jjaki jes producent tych płytek ??
- tak jak napisałem w poście ESPERANZA x4 i VAKOSS x4 tak więc skoro to są płytki przystosowane do nagrywania x4 to z taką prędkością powinny być smażone.

Nagrywarka ma firmawre GSB4.
darkoss jest offline  
Stary 11.02.2004, 12:23   #6
kowanski
Guru

Data rejestracji: 24.02.2003
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez darkoss
Ile dałem ??
- Dałem 500zł.

a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW ??
- Niestety tak ma nie być ponieważ zgodnie z pudełkiem i instrukcją oraz informacjami na stronie LITEONA płyty +RW ten model musi nagrywać z prędkością 4x

Zmień nośniki na lepsze np Platinum DVD+RW Verbatim TDK lub Philips
- Nośniki na lepsze i droższe nie mam zamiaru zmieniać bo to zbędny większy wydatek.

Jjaki jes producent tych płytek ??
- tak jak napisałem w poście ESPERANZA x4 i VAKOSS x4 tak więc skoro to są płytki przystosowane do nagrywania x4 to z taką prędkością powinny być smażone.

Nagrywarka ma firmawre GSB4.
Nie gorączkuj się tak - trzeba było dać za nagrywarke 800 zł może by nagrywała , producent płyty to napewno nie ESPERANZA ani VAKOSS, oni tylko sprzedają płyty wyprodukowane np. przez firme NANYA która certyfikuje te nośniki 2,4x (nawiasem mówiąć to ta ESPERANZA i VAKOSS mogą pochodzić od tego samego producenta) i tak jest zapisane w firmware nagrywarki, możesz wgrać nowsze firmware, może to pomoże, albo zmienić to samemu na 4x, poszukaj sobie na forum było już o tym - POWODZENIA

ps. Jak nie chcesz zmieniać na droższe to męcz się z tymi co masz i nie bądź niczego pewiem, że tak jest napisane na opakowaniu płyty x4 to nie znaczy że płyty bedą nagrywane z tą prędkością, nagrywarka nie jest tu niczemu winna

Ostatnio zmieniany przez kowanski : 11.02.2004 o godz. 12:26
kowanski jest offline  
Stary 11.02.2004, 12:54   #7
darkoss
Nowy na forum

Spoksik.
Napewno się nie gorączkuje.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z LITEONA 451S i wszystkicm bardzo ją polecam.

Jedynne co moge jej teraz tylko zarzucić to, że nie nagrywa mi dvd+rw x4 tylko 2.4x.
No nic spróbuje zapisać na jakieś firmowej RW typu TDK.
Jak to nie pomoże to zmienie na nowszy firmware.
darkoss jest offline  
Stary 11.02.2004, 13:08   #8
Kris Killer
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2002
Kris Killer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Rzeczywiscie mialem ten sam problem, ale rozwiazanie bylo bardzo proste przynajmniej w moim przypadku. Po prostu w opcjach nagrywania nie ustawiam 4x (bo wtedy rzeczywiscie nagrywa x2 ), tylko ustawiam max i smazy x4 az milo. Choc z drugiej strony ja i tak nagrywam raczej x2.
Pozdr
krzysztof
Kris Killer jest offline  
Stary 11.02.2004, 13:13   #9
darkoss
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez kowanski
... płyty wyprodukowane np. przez firme NANYA która certyfikuje te nośniki 2,4x (nawiasem mówiąć to ta ESPERANZA i VAKOSS mogą pochodzić od tego samego producenta) i tak jest zapisane w firmware nagrywarki, możesz wgrać nowsze firmware, może to pomoże, albo zmienić to samemu na 4x, poszukaj sobie na forum było już o tym - POWODZENIA

Rzeczywiście miałeś racje.
Na org. płytce którą otrzymałem z nagrywarką wypaliłem spokojnie jako 4x.
Tak wiec jest to winna płytek a nie nagrywarki.

Tak wiec teraz jestem w 100% zadowolony z LiteoNa 451s.
Naprawdę polecam tą nagrywarkę wszystkim gorąco.
NAPRAWDĘ WARTO !!!
darkoss jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: