![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2004
![]() |
Problem z nagrywaniem - zamiast 4x pali 2.4x
Witam,
Mam nagryware LITEON 451S i mam problem z nagrywaniem płytek DVD+RW. Polega on na prędkości maksymalnej nagrywania. Zamiast nagrywać płyty 4x nagrywa tylko z 2,4x. Co jest grane ?? Dodam tylko że próbowałem zarówno na płytach ESPERANZA jak i VAKOSS x4 zawsze nagrywa z maksymalną prędkością 2.4x a przecież ten model powinien palić dvd+rw x4 ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to sie nazywa problem LiteON :/
pozdro ![]() ps - ile dales za tego litka? |
![]() |
![]() |
#3 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Ps. Napisz jaki jes producent tych płytek ![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ile dałem ??
- Dałem 500zł. a czy przypadkiem tak ma nie byc ? 2,4xRW ?? - Niestety tak ma nie być ponieważ zgodnie z pudełkiem i instrukcją oraz informacjami na stronie LITEONA płyty +RW ten model musi nagrywać z prędkością 4x Zmień nośniki na lepsze np Platinum DVD+RW Verbatim TDK lub Philips - Nośniki na lepsze i droższe nie mam zamiaru zmieniać bo to zbędny większy wydatek. Jjaki jes producent tych płytek ?? - tak jak napisałem w poście ESPERANZA x4 i VAKOSS x4 tak więc skoro to są płytki przystosowane do nagrywania x4 to z taką prędkością powinny być smażone. Nagrywarka ma firmawre GSB4. |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. Jak nie chcesz zmieniać na droższe to męcz się z tymi co masz i nie bądź niczego pewiem, że tak jest napisane na opakowaniu płyty x4 to nie znaczy że płyty bedą nagrywane z tą prędkością, nagrywarka nie jest tu niczemu winna ![]()
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych ![]() Ostatnio zmieniany przez kowanski : 11.02.2004 o godz. 12:26 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Spoksik.
Napewno się nie gorączkuje. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z LITEONA 451S i wszystkicm bardzo ją polecam. Jedynne co moge jej teraz tylko zarzucić to, że nie nagrywa mi dvd+rw x4 tylko 2.4x. No nic spróbuje zapisać na jakieś firmowej RW typu TDK. Jak to nie pomoże to zmienie na nowszy firmware. |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Rzeczywiscie mialem ten sam problem, ale rozwiazanie bylo bardzo proste przynajmniej w moim przypadku. Po prostu w opcjach nagrywania nie ustawiam 4x (bo wtedy rzeczywiscie nagrywa x2 ), tylko ustawiam max i smazy x4 az milo. Choc z drugiej strony ja i tak nagrywam raczej x2.
Pozdr krzysztof |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Rzeczywiście miałeś racje. Na org. płytce którą otrzymałem z nagrywarką wypaliłem spokojnie jako 4x. Tak wiec jest to winna płytek a nie nagrywarki. Tak wiec teraz jestem w 100% zadowolony z LiteoNa 451s. Naprawdę polecam tą nagrywarkę wszystkim gorąco. NAPRAWDĘ WARTO !!! |
|
![]() |
![]() |
|
|