Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.09.2004, 09:28   #1
urtox
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.09.2004
urtox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarka 851S POMOCY!!!

Mam problem z auktualnieniem Biosu do nagrywarki Lite-On DVD LDW-851S.
Wczesniej uaktualniałem bez problemu a teraz wywala mi komunikat: "NO MATCHED DRIVE DETECTED!! THIS UTILITY IS ONLY FOR LITE-ON DVDRW LDW-851S DRIVE DETECTED DRIVES:1-0-0-0F:LITE-ON DVDRW LDW-851S US0N" i obojetnie jakim biosem do tej nagr. wystartuję to i tak ten sam komuniat. Zaczęło się wogóle od tego ż nie mogłem nagrać płyty którą wcześniej nagrywałem bez problemu a płyta jest z tej samej belki i jest to DVD-R 1x-4x Msonic których wcześniej nagrywałem 8szt bo w beli było 10 a te dwie wywala ma napęd że niby mam włożyć czyste plyty a na nich na bank nic nie ma. Był jeszcze jeden motyw że po wyciągnięciu płyty z Fifa 2003 włożylem do napędu inna z danymi a on pokazywał jeszcze zawartość Fify 2003. POMÓRZCIE MI BO NIE MOGE NIC WYMYSLEC I LICZE NA WAS!!
urtox jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.09.2004, 09:30   #2
urtox
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.09.2004
urtox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pewnie nie jeden z Was jest ode mnie mądrzejszy w tej kwestii i właśnie jego proszę o pomoć i Dzięki z góry Heyka
urtox jest offline  
Stary 27.09.2004, 11:02   #3
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez urtox
Pewnie nie jeden z Was jest ode mnie mądrzejszy w tej kwestii i właśnie jego proszę o pomoć i Dzięki z góry Heyka
niech zgadnę odinstaluj kanaly ide wywal soft do nagrywania zainstaluj kanaly ide zainstaluj soft do nagrywania jak to nie pomoże sprawdź taśmy jak to niepomoże to wybacz ale po prostu użyj format c: <lol> i ja to mowię
Stary 27.09.2004, 12:53   #4
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez urtox
Mam problem z auktualnieniem Biosu do nagrywarki Lite-On DVD LDW-851S.
Wczesniej uaktualniałem bez problemu a teraz wywala mi komunikat: "NO MATCHED DRIVE DETECTED!! THIS UTILITY IS ONLY FOR LITE-ON DVDRW LDW-851S DRIVE DETECTED DRIVES:1-0-0-0F:LITE-ON DVDRW LDW-851S US0N" i obojetnie jakim biosem do tej nagr. wystartuję to i tak ten sam komuniat. Zaczęło się wogóle od tego ż nie mogłem nagrać płyty którą wcześniej nagrywałem bez problemu a płyta jest z tej samej belki i jest to DVD-R 1x-4x Msonic których wcześniej nagrywałem 8szt bo w beli było 10 a te dwie wywala ma napęd że niby mam włożyć czyste plyty a na nich na bank nic nie ma. Był jeszcze jeden motyw że po wyciągnięciu płyty z Fifa 2003 włożylem do napędu inna z danymi a on pokazywał jeszcze zawartość Fify 2003. POMÓRZCIE MI BO NIE MOGE NIC WYMYSLEC I LICZE NA WAS!!
Po pierwsze:

Płyta płytcie nierówna

Nawet z tej samej belki

Zwłaszcza jeżeli chodzi o płyty typu Msonic

Więc mogło się tak zdarzyć

Po drugie:

Na jaki bios chcesz uaktualnić?

Bo z tego co wiem

To US0N jest ostatnim nieoficjalnym biosem od Codeguys dla 851S

A ostatni oficjalny to GS0M

Jeżeli chcesz wgrać ten ostatni oficjalny, to najpierw użyj pliku .EXE

Z TEGO archiwum, a potem możesz spokojnie wgrać oficjalny GSOM