![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2007
![]() |
![]()
Witam. Oczywscie dla Was pisze z dosc banalnym i podobnym pytaniem jak naprawic ową narywarke, ale proszę o pomoc. Czytałem trochę, na forum o metodach i sposobach rozwiązania podobnych problemów, jednak nic z tego mi nie pomaga, albo robie coś źle. Otóż historia moja jest taka, kupiłem nagrywarke LG wersje H10N na początku z tydzień ładnie ponagrywała, później niestety coś padło. Problem był następujący, podczas nagrywania w Nero wersja 7.5.9.0 płyty CD-RW Platinum zawieszało się wypalanie przy jakiś 11% po czym oddawało płytkę. Wstawiam do tego loga. Wówczas chciałem sprawdzić nagrywanie DVD- RW, niestety z podobnym skutkiem, a co na dodatek zawiesza się zawsze na 27% po czym wogóle zawiesza sie i nagrywarka i komputer. Po restarcie, system nie widzi nagrywarki. Myślałem że jest to problem sprzętu oddałem go do serwisu. Przysłali mi model, którym zatytułowałem, niestety problem jest identyczny, nawet z identyczną wartością zapisu. Zdarza się również, pzy odtwarzaniu muzyki, powtarzać ten sam kawałek wiele razy lub wręcz zawieszać się. Więc proszę o skuteczna pomoc. Próbowałem wgrywać te sterowniki ASPI, ale nie pomogły. Nie wiem czy to kwestia systemu, marki płyt, czy jak gdzieś wyczytałem połączenia nie 80 głowicowego(bo mam chyba starsze- nie podłączałem tych zakupionych) Proszę o pomoc i jak można to proszę o jasne i ścisłe określenie poleceń. Dzięki z góry i sory za taki poemat
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Opisz na początek konfigurację systemu, czyli jak masz podłączony dysk twardy i napęd.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jeżeli chodzi o to co jest podłaczone w którym miejscu to wrzucam skany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zarejestrowany dla jaj
Moja rada. Na pocz***261;tek prze***322;***261;czy***263; twardy dysk na master. Potem odinstalowa***263; obydwa kana***322;y IDE. Zrobi***263; restart i niech windows zainstaluje swoje sterowniki. Ze sterownikami nVidia do kana***322;***243;w IDE zawsze by***322;y problemy.
Jak to zrobi***263; masz opis w po***347;cie powy***380;ej. EDIT:@TomaSs Zajrzyj do wiadomo***347;ci prywatnych i odpowiedz na moje pytanie, je***380;eli to oczywi***347;cie nie tajemnica ![]()
Pozdrawiam Marek Ostatnio zmieniany przez zene_k : 29.01.2007 o godz. 17:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety wszystko zrobi***322;em tak jak m***243;wili***347;cie nic kompletnie nic non stop jest to samo. Przywiesza si***281; przy chocia***380;by zwyk***322;ym przegladaniu zdjec.
Pomozcie jakos....prosze |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zarejestrowany dla jaj
Sprawdź ją w innym komputerze. Jeżeli będzie o.k. to znaczy że coś masz w systemie namieszane
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Dobra dzieki wszystkim za pomoc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ͼ Ͽ