Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.05.2005, 16:53   #1
biwenter
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.05.2005
biwenter w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagrywarką Samsung TS-H552B

Witam

Mam problem z nagrywarką TS-H552B. Nagrywam płyty DVD i prawie zawsze nagrywaja sie z jakimiś błędami lub w ogóle przpalaja.

Czesto aktualizuje BIOS, mam obecnie ostatnia wersje (dziesiątą) i wszystko dzieje sie na tym biosie. Nagrywam dwa rodzaje

plyt:

1. DVD-R Mediastore x4 (kiepskie plytki, krotki czas trwałości, ale po 90 groszy i na dane sie nadaja,lecz do filmow sa

beznadziejne)
2. DVD-R Verbatim x8 Advanced AZO (moim zdaniem bardzo dobre plytki-przynajmnie powinny byc)

Problem jest taki: Jak nagrywam na Mediastorach (na najnowszym biosie) zregóły nagrywa sie bez błędów tylko czasami wyskocza

jakies, co w przypadku wystąpienia na pliku instalacyjnym z regóły dyskwalifikuje mi cały program i nie mozna go

zainstalowac, natomiast jak nagrywam na Verbatim'ach to prawie zawsze przepala mi plyte a jezeli uda mu sie jakas nagrac to

z duza iloscia błędów
Mediastorow nie da sie szybcie nagrywac niz x2 natomiast Verbatimy tez z regóły nagrywam z ta predkoscia... Na poprzednich

BIOSach zauwazyłem taka zaleznosc odnosnie Verbatimów-przy predkosci x2 było wiecej błędow niz przy x4 ale co mi z tego jak

teraz po nagraniu płyta nadaje sie tylko do smieci bo ta sama nagrywarka jej nie widzi ;(

Bardzo prosze o jakas rade, moze ktos mial (ma) podobne problemy z ta nagrywarka...

Wielkie dzieki za wszelkie wskazówki
biwenter jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2005, 16:59   #2
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
sasiad ja mial i mial podobny problem...to ja sprzedal i kupil inna ... lite-on'a wiec spod deszczu na deszcz....ale ta tez opchnie na dniach i kupic cos nowego....znajac jego znow jakis szajs wcisna
tobie tez polecam szybko ja sprzedac zeby za wiele nie stracic
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 29.05.2005, 03:50   #3
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
@demek
Przestań prosze jeździć po wszystkim, co nie jest Plextorem lub Pioneerem. To już jest nudne.

@biwenter
Nagrywaj na DVD+R. Ten Samsung, jak i model wyżej (TS-H552U) nie lubią płytek DVD-R. Natomiast jakość zapisu plusów jest całkiem niezła muszę przyznać. W poniedziałek ukaże się test TS-H552U.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.05.2005, 12:43   #4
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@Bartez
oparlem sie na faktach i nie pojechalem ogolnie po firmie tylko o zakupie mojego sasiada
- kupil samsunga i byle felerny
- "wymienil" na litka i tez jest felerny
gdzie tu jade po innych firmach ?
wypowiedz nie byla zbyt jasno napisana ze jest felerny wiec mowie teraz
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 29.05.2005, 14:48   #5
biwenter
Nowy na forum

Kurcze... gdybym wiedzial od poczatku,ze ta nagrywarka z minusami sobie ledwo co radzi to bym sie na nia nie pisal Moj (domowy) odtwarzacz DVD czyta tylko DVD-R i DVD+RW A nich to...
biwenter jest offline  
Stary 29.05.2005, 16:49   #6
TucoRamirez
Bywalec

Data rejestracji: 01.01.2005
TucoRamirez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez biwenter
Moj (domowy) odtwarzacz DVD czyta tylko DVD-R A nich to...
Niektóre DVD+R też może czytać. Np. w niektórych odtwarzaczach pisze w instrukcji że czyta tylko DVD-R, DVD-RW. Ale np. kolega ma kino domowe Panasonic, które też niby ma nieczytać "plusów" ale prawie wszystkie działają, u drugiego kolegi jest to samo a ma odtwarzacz Grundig.
TucoRamirez jest offline  
Stary 29.05.2005, 20:07   #7
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez biwenter
Kurcze... gdybym wiedzial od poczatku,ze ta nagrywarka z minusami sobie ledwo co radzi to bym sie na nia nie pisal Moj (domowy) odtwarzacz DVD czyta tylko DVD-R i DVD+RW A nich to...
Niestety taki napęd. Ogólnie rzecz biorąc plusy są lepsze jakościowo w większości przypadków. Pochodzą od lepszych producentów nośników i mają lepsze wsparcie przez producentów napędów.

Jeżeli nagrywasz filmy i chcesz je odtwarzać w stacjonarce, to korzystaj z Nero, który automatycznie ustawia BookType na DVD-ROM. Inne programy niestety tego nie robią, bo nie ma narzędzia do tego ze strony Samsunga.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline  
Stary 29.05.2005, 23:54   #8
biwenter
Nowy na forum

Co domowego odtwarzacza to mam jakas WIWE HD 228 czy jakos tak...
biwenter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: