![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2005
![]() |
Problem z nagrywarką Samsung TS-H552B
Witam
Mam problem z nagrywarką TS-H552B. Nagrywam płyty DVD i prawie zawsze nagrywaja sie z jakimiś błędami lub w ogóle przpalaja. Czesto aktualizuje BIOS, mam obecnie ostatnia wersje (dziesiątą) i wszystko dzieje sie na tym biosie. Nagrywam dwa rodzaje plyt: 1. DVD-R Mediastore x4 (kiepskie plytki, krotki czas trwałości, ale po 90 groszy i na dane sie nadaja,lecz do filmow sa beznadziejne) 2. DVD-R Verbatim x8 Advanced AZO (moim zdaniem bardzo dobre plytki-przynajmnie powinny byc) Problem jest taki: Jak nagrywam na Mediastorach (na najnowszym biosie) zregóły nagrywa sie bez błędów tylko czasami wyskocza jakies, co w przypadku wystąpienia na pliku instalacyjnym z regóły dyskwalifikuje mi cały program i nie mozna go zainstalowac, natomiast jak nagrywam na Verbatim'ach to prawie zawsze przepala mi plyte a jezeli uda mu sie jakas nagrac to z duza iloscia błędów ![]() Mediastorow nie da sie szybcie nagrywac niz x2 natomiast Verbatimy tez z regóły nagrywam z ta predkoscia... Na poprzednich BIOSach zauwazyłem taka zaleznosc odnosnie Verbatimów-przy predkosci x2 było wiecej błędow niz przy x4 ale co mi z tego jak teraz po nagraniu płyta nadaje sie tylko do smieci bo ta sama nagrywarka jej nie widzi ;( Bardzo prosze o jakas rade, moze ktos mial (ma) podobne problemy z ta nagrywarka... Wielkie dzieki za wszelkie wskazówki |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|