![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2005
![]() |
Nagrywarka DVD i nforce4
Witam,
Kiedyś mialem problem z nagrywaniem plyt dvd i cd a bylo to spowodowane tym ze mialem zainstalowane firmowe sterowniki nvidii oraz plyte z nforce2. Dzis mam plyte z nforce4 no i nagrywajac plyte przy 92 wyskoczyl blad i po plycie. Nie bylo jednak bledu typu blad komunikacji, blad sterownika dma itp. Zastanawiam sie czy to wina sterownikow czy to poprostu wadliwy nosnik Hawk (hehe). Mial ktos wiecej problemow z nagrywaniem ze sterownikami nvidii? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam plytke nforce'ie2 i stery od nvidii i nie narzekam
co do hawkow to sa "super" nosniki i trzeba je zmieniac najszybciej jak sie da napisz jeszcze jaki masz dvd-rw |
![]() |
![]() |
#3 |
activation expired ;p
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Ja mam DFi na nforce4 i nie mam z tym problemow.
Zarowno na sterownikach ide od winxp, jak i tych od nvidii. Aktualnie mam najnowsze z nvidii czyli 6.70 i wszystko ok ![]()
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm. Mam pioneerka DVR-110. Ja mysle ze to wlasnie wina Hawkow.
Slyszalem ze w nforce4 juz nie ma problemow z nagrywaniem. Tez mam DFI. Jeśli chodzi o Twoje sterowniki "Icemac" to nagraj cos na dvd z 16x a zobaczysz co potrafia oryginalne stery z nforca2 ;P A i zauwazylem pod nforce2 jeszcze ciekawa sprawe. (na nf4 nie mialem okazji jeszcze) Nagralem film na DVD z menu itp. no i zrzucilem obraz nagranej plyty Alcoholem no i wypalajac na 2 plyty Verbatim (2kopie) z 16x plyty nagrane "poprawnie" jednak po wlozeniu do napedu plyty wygladala na czysta i nie dzialala. Dopiero nagrywajac na DVD-RW 4x byly dane a na normalnych dvd+-r to byla loteria. Nie wiem w czym problem ![]() Tak wiec jesli chodzi o watek mojego nf4 to wina siedzi w Hawkach ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
activation expired ;p
![]() |
No napewno
![]() Sam mam pionka od wczoraj i chodzi swietnie. Raz wypalalem hawka jeszcze na benq - nie dosc ze przy probie zrobienia qscana znikal mi naped z systemu i pomagal tylko reset, to jeszcze po nagraniu jakosc plyta byla fatalna, a ta nadawala sie praktycznie do kibla ![]()
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Widze ze w podpisie masz zmodowanego Pionka. Tylko problem tkwi w tym ze nie masz innego panelu a biosy sa te same
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
activation expired ;p
![]() |
Ale quiet drive utility dziala
![]() A panel to kosmetyka ![]() A i biosy teraz juz wgrywac od A10XL trzeba a nie od 110 ![]()
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Tzn.? Na stronie pioneera jak sie nie myle jest bios 1.39 do DVR-110...
|
![]() |
![]() |
#9 |
activation expired ;p
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
Zmieniłem płyte z Chipsetu Via na nForce4 (Drivery sa z maja wgrałem od płyty głównej) delikatnie skacze bufor podczas nagrywania przy x4 i lepiej nic nie robić innego, na Via było OK stabilnie przy x8, chyba to wina sterów do płyty maja prawie rok ? wghram najnowsze
![]()
#11 | ||
laser nieskalibrowany
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() Sprobuję dodatkowo coś z Netu jeszcze ściągać w czasie palenia , może dostąpie tej łaski i zobaczę jak wygląda zepsuta płytka? ![]() |
||
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
Wgrałem ASPI, zmieniłem Drivery od płyty na nowsze i spoko chodzi
![]()
|
|