Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.05.2009, 11:07   #1
szczypiorek
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.10.2008
szczypiorek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z napędem.

Witam. Mam delikatny problem z napędem. Mianowicie system w opcji "mój komputer" nie widzi napędu. W opcji "menadżer sprzętu" napęd jest widoczny ale z takim uroczym wykrzyknikiem. We właściwościach napędu jest napisane :"System Windows nie może załadować sterownika urządzenia dla tego sprzętu. Sterownik może być uszkodzony lub nieobecny. (Kod 39)
Aby uruchomić narzędzie do rozwiązywania problemów przeznaczone dla tego urządzenia, kliknij Narzędzie do rozwiązywania problemów"
Zrobiłem wszystkie polecenia z opcji "rozwiązywania probemów" ale wykrzyknik jest a napędu jak nie było widać tak nie ma Ściągnąłem nowe stery i nawet biosa ale przy próbie instalacji pokazuje się komunikat że nie ma celu dla oprogramowania(w wolnym tłumaczeniu z angielskiego). Sprawdzałem okablowanie, wszystko wydaje się ok. Dla wyeliminowania opcji uszkodzony napęd wymieniłem na drugi i problem jest ten sam. W menadżerze urządzeń jest ten sam wykrzyknik a w opcji "mój komuter" nie widać napędu.
Czy ktokolwiek może mnie naprowadzić gdzie leży problem?
szczypiorek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.05.2009, 11:19   #2
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to odinstaluj ten naped i niech system ponownie go wykryje po restarcie systemu, instalacja najnowszych sterownikow do plyty glownej tez nie zaszkodzi, sprawdz naped na innym kablu sygnalowym bo to tez moze byc przyczyna

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: