Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.07.2006, 20:17   #1
kemsi
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.07.2006
kemsi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z nową nagrywarką DVD - NEC

Ostatnio na allegro kupiłem nagrywarkę DVD NEC model: ND1100A. Podłączyłem ją prawdopodobnie dobrze, bo w Windowsie znajduje mi ją. Z odtwarzaniem płyt nie mam problemu, ale jak próbuje coś nagrać to pokazuje mi, że nie ma dysku w nagrywarce, ale płytę czystą włożyłem, napewno nic na nią nie nagrywałem. W domu mam tylko jedną czystą płytę DVD, ale jutro jakąś kupię i zobaczę jak będzie. Mam jeszcze 6 miesięcy gwarancji na nią. Czy ta sytuacja znaczy, ze nagrywarka jest zepsuta czy może poprostu coś z tą płytą jest nie tak?
kemsi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.07.2006, 20:49   #2
radosio
vel Shah

Data rejestracji: 01.11.2005
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kemsi
Ostatnio na allegro kupiłem nagrywarkę DVD NEC model: ND1100A. Podłączyłem ją prawdopodobnie dobrze, bo w Windowsie znajduje mi ją. Z odtwarzaniem płyt nie mam problemu, ale jak próbuje coś nagrać to pokazuje mi, że nie ma dysku w nagrywarce, ale płytę czystą włożyłem, napewno nic na nią nie nagrywałem. W domu mam tylko jedną czystą płytę DVD, ale jutro jakąś kupię i zobaczę jak będzie. Mam jeszcze 6 miesięcy gwarancji na nią. Czy ta sytuacja znaczy, ze nagrywarka jest zepsuta czy może poprostu coś z tą płytą jest nie tak?
jaka marka tej płyty? inwestuj w jakies markowe.
ASPI zainstaluj.
radosio jest offline  
Stary 05.07.2006, 20:51   #3
dvd-ram
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.12.2005
dvd-ram w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sie ma,
o ile wiem to twoja nagrywarka moze nagrywac tylko na dvd + i jezeli wlozyles dvd- to bedzie taki efekt jaki jest u ciebie .
Ps: jesli sie nie myle to mozesz twojego nec 1100 sfleszowac na 1300
pozdrawiam
dvd-ram
dvd-ram jest offline  
Stary 05.07.2006, 21:56   #4
kemsi
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez dvd-ram
Sie ma,
o ile wiem to twoja nagrywarka moze nagrywac tylko na dvd + i jezeli wlozyles dvd- to bedzie taki efekt jaki jest u ciebie .
Ps: jesli sie nie myle to mozesz twojego nec 1100 sfleszowac na 1300
pozdrawiam
dvd-ram

Moja nagrywarka może nagrywać równieć DVD - tak było bynajmniej napisane w opisie aukcji.

Wgranie ASPI nic nie pomogło.
kemsi jest offline  
Stary 05.07.2006, 22:28   #5
dvd-ram
Nowy na forum

Hallo KEMSI
niestety mylisz sie nagrywarka nec-1100 definitywnie nagrywa tylko na dvd+r i dvd+rw .Na 100% nie potrafi nagrywac na nosnikach dvd -r/rw .
A jesli chodz o opis sprzedajacego ci ta nagrywarke to ladfnie cie w konia zrobil - na potwierdzenie moich slow poszukaj sobie na stronach internetowych to znajdziesz potwierdzenie moich slow a nie tego pajaca co ci ja sprzedal .

Pozdrawiam
dvd-ram
dvd-ram jest offline  
Stary 05.07.2006, 22:57   #6
kemsi
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez dvd-ram
Hallo KEMSI
niestety mylisz sie nagrywarka nec-1100 definitywnie nagrywa tylko na dvd+r i dvd+rw .Na 100% nie potrafi nagrywac na nosnikach dvd -r/rw .
A jesli chodz o opis sprzedajacego ci ta nagrywarke to ladfnie cie w konia zrobil - na potwierdzenie moich slow poszukaj sobie na stronach internetowych to znajdziesz potwierdzenie moich slow a nie tego pajaca co ci ja sprzedal .

Pozdrawiam
dvd-ram
A jeśli tak jak mówiłeś, że bym sfleszowac mojego NEC'a na 1300 to bym mógł wtedy zapisywać płyty DVD -? A druga sprawa to możesz dokładniej powiedzieć o co chodzi z tym fleszowaniem? Coś jak podkręcanie? Jak ta da jakiś efekt to jak możesz to wytłumacz mi to.
kemsi jest offline  
Stary 05.07.2006, 23:14   #7
dvd-ram
Nowy na forum

Hi ,
na ponizszej stronie masz wszystko co potrzebne jest do przefleszowania twojej nagrywarki .
http://etna.rpc1.org/nec/nec1100%20to%201300.html

Po wgraniu nowego firmware komp przeczyta ja jako nec -1300 .
A nec -1300 posiada mozliwosci nagrywania dvd +/- r/rw

Ps: uwazaj aby nie wylaczac kompa podczas fleszowania - najlepiej podlacz go jako sekundary master ( zalecane na roznych forach - ja zawsze fleszuje na usb )
Pozrawiam
dvd-ram
dvd-ram jest offline  
Stary 06.07.2006, 17:36   #8
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
http://liggydee.cdfreaks.com/download/1300/10c_rpc1.zip polecam, najnowszy i odblokowane ripowanie DVD.
ed hunter jest offline  
Stary 06.07.2006, 20:11   #9
dvd-ram
Nowy na forum

Hallo
informacje ktora podal ed hunter ( wraz z adresem ) jest optymalna.
Pozdrawiam
dvd-ram
dvd-ram jest offline  
Stary 06.07.2006, 22:44   #10
kemsi
Nowy na forum

Uda***322;o mi si***281; sfleszowa***263; moj***261; nagrywark***281; i teraz mi wy***347;wietla mi j***261; jako 1300 a nie jak przedtem 1100. Teraz ju***380; nagrywanie normalnie leci, ale na koniec pokazuje si***281; b***322;***261;d: http://img280.imageshack.us/img280/4079/nero6wl.jpg i dysk jest pusty nie zapisany. O co chodzi?
kemsi jest offline  
Stary 06.07.2006, 23:10   #11
dvd-ram
Nowy na forum

Hallo
sprobuj w nero ustawic track at once , zakoncz dysk , lub poprostu uzyj innego programu do nagrywania.
Przyczyna jedna z wielu moze takze byc to iz twoj dvd krazek nie jest optymalny do tej nagrywarki ( lub poprostu zeczywiscie nagrywarka jest walnieta ) .
Mozna tez najpierw sprobowac z innym krazkiem .
Pozdrawiam
dvd-ram
dvd-ram jest offline  
Stary 06.07.2006, 23:14   #12
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@kemsi - na jakim nośniku chcesz nagrać ? ile zapłaciłeś za tego neca tylko nie pisz że to ta aukcja
http://www.allegro.pl/item113239477_...grywarki_.html

@dvd-ram był szybszy

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 06.07.2006 o godz. 23:27
- Deckard - jest offline  
Stary 07.07.2006, 09:23   #13
kemsi
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez - Deckard -
@kemsi - na jakim nośniku chcesz nagrać ? ile zapłaciłeś za tego neca tylko nie pisz że to ta aukcja
http://www.allegro.pl/item113239477_...grywarki_.html

@dvd-ram był szybszy
Tak, to ta aukcja. To źle?
kemsi jest offline  
Stary 07.07.2006, 09:53   #14
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez kemsi
Tak, to ta aukcja. To źle?
rozmawialiśmy na temat tej aukcji...

http://forum.cdrinfo.pl/ogolnie-o-dv...grywarka.html?

odradzając takie zakupy
ed hunter jest offline  
Stary 06.07.2006, 23:15   #15
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

jescze jedna sprawa - ten bios nie ma strategii dla nowych no***347;nik***243;w, wi***281;c najlepiej szuka***263; dobrych w***347;r***243;d 8x. 4x ju***380; chyba nie ma w sprzeda***380;y...
ed hunter jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: