![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2005
![]() |
![]()
Witam!
Mam problemik z moja nagrywarką. Zawsze normalnie czytała wszystkie płytki a dzisiaj się okazało że ma problemy z przeczytaniem DVD ale tylko tych w wydaniu gazetowym. Wszystkie tłoczone DVD (pudełkowe) i nagrywane obojętnie czy to film czy dane czyta bez problemu. Nie potrafi rozpoznać płyty DVD z filmem (np. Miś, Chłopaki nie płaczą) ale wydanie z gazety np. Claudia i inne śmieszne gazety. Po włożeniu płyty mieli laserem co jakąś sekunde i wogóle jej nie widzi. Napęd chyba kwalifikuje się do serwisu ale chciałem się upewnić czy ktoś się spotkał z takim problemem? Pozdrowionka Krzysiek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
było to już wałkowane na forum x razy.
płyty z gazet bywają marnej jakości. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.06.2005
![]() |
...tak ale to wszystkie płyty gazetowe przestał czytać które kiedyś napewno czytał.Rozumiem jedną dwie ale nagle wszystkie? Zresztą sprawdzałem na innym czytniku i płyta działała bez problemu...
|
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
to go do serwisu, że szwankuje i niech dają nowy palnik.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.06.2005
![]() |
Witam. Miałem to samo. Mój lite-on 832S nie był zły, nagrywał i czytał płytki OK, ale w pewnym momencie przestał czytać tłoczone płytki załączane do Linux+DVD. Nie wiedziałem o co chodzi, płytki były OK, chodziły nawet na starym lite-onie LDW 851S. Oddałem go w końcu do serwisu. Dostałem inny egzemplarz 832S - i to samo
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
Ja mam cś podobnego nie czyta mi np hawków i innych nagranych przeze mnie nagrywalem ostatnio platinuma 8x dvd+r i mieli aż w końcu pisze że brak płyty po piestnastu razach wkładania płyty w końcu się uspokoił i przeczytał ale tak to jakby płyty nie było albo pusta. Inni bez problemu czytają te płyty
|
![]() |
![]() |
|
|