![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.05.2009
![]() |
![]() Witam Nagrywarka i jej parametry: Device: PIONEER DVD-RW DVR-212 Drive - Letter: G Firmware: 1.28 (po aktualizacji ) Burn-Proof: Supported Max Read Speed: 40,0X 7056 KB/s Max Write Speed: 40,0X 7056 KB/s Read/Write: CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-RAM, DVD+DL: YES TO ALL. Parametry wykonane Programem: DP Simple Burner 1.1 Beta8 Portable Version. Nagrywarka była w zestawie PC, gwarancja była na 12 miesięcy, nigdy jej nie używałem a teraz po stracie gwarancji okazało się: Nie nagrywa mi Płyt, Pojawia się komunikat że płyta jest PEŁNA a nie jest...?, inny komunikat: Błąd nie można nagrać płyty, albo: Dysk nie jest Nagrywalny, proszę umieścić w napędzie dysk nagrywalny. Dlaczego tak się dzieje i jak to naprawić. Firmwale i sterowniki Aktualizowałem więc co jest grane, dodam tylko tyle że nagrywa mi płyty typu: tanie za 49gr z Tesco CD-R 700MB, kąkretnie: GIGAmaster CD-R 52x, niestety żadnych innych mi nie nagrywa, wykupiłem płyty po kilka sztuk z każdego rodzaju/Firmy i nie nagrywa na nie? System: XP SP3 Screen'y: http://img16.imageshack.us/gal.php?g=zapisywaniele.png Screen'y ustwaień: http://img25.imageshack.us/gal.php?g=dvd2.png Proszę o Pomoc.
Ostatnio zmieniany przez continue : 21.05.2009 o godz. 14:59 Powód: dodatkowe informacje. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
kąkretnie - konkretnie!
oddaj na gwarę, może ona jest zwalona? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przecież kolega napisał, że nie ma gwarancji
![]() A czy przypadkiem te płyty nie były zamknięte po nagraniu? ![]()
![]() |
#4 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cóż to za okropny program do nagrywania
![]() zaopatrz się w coś porządnego jak Ashampoo albo ImgBurn ![]() (oba są darmowe, więc nie powinno być problemu z zaopatrzeniem) Ten sprzęt nie jest wybredny jeżeli chodzi o nośniki. Jak na razie 112 (to prawie to samo) odmówiło współpracy jedynie z podstawkami Shivaki DVD+R DL ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 22.05.2009 o godz. 09:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Tu nie chodzi o program do nagrywania bo testowałem już wszystkie i zawsze jest ten sam problem, oststnio kupiłem jakąś tanią płyte (czystą) 700MB a wszystkie programy do nagrywania mi mówią że wolnego miejsca jest tylko !! 300MB, pojęcia nie ma czy to wina nagrywarki czy podłączenie i ustwaienia, nie wiem już co mam z tym zrobić !
Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 24.05.2009 o godz. 12:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
![]() |
o LOL przecież po pierwsze Windowsowy kreator nagrywania płyt nie nagrywa płyt DVD! tylko zwykłe CD.
tanią płyte - i tu może być problem! KUPUJCIE VERBATIMY a nie jakieś GIGAMASTERY, HAWKI i inne gówna. płytę DVD jak i CD nagraj w Ashampoo lub ImgBurn. możesz ściągnąć również triala Nero 6, który jest w dziale Pliki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjadacz ;)
![]() |
chodzi mi o kreator w Xpeku, przecież na screenie jest pokazane, że w nim próbował nagrać i pisało aby włożyć płytę CD-R, RW bo w XP nie nagrywa DVD. do nagrania DVD potrzeba oddzielnego programu, np. Nero. w Viście można nagrywać DVD bez programu, bo Windows już to potrafi
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
LOL wy chyba nawet czytać NIE potrficie a takie bzudry piszecie, wyraźnie napisałem że: testowałem wszystkie programy do nagrywania a jeśli chodzi o płyty to wszystkie możliwe, wykupiłem po kilka płyt z każdej firmy i różnych rodzajów, ashambo ImgBurn i inne też dają komunikat: Płyta jest pełna
ps: zanim coś napiszesz przeczytaj dokładnie mój post, chyba nie musze tłumaczyć to to naczy: Czytanie ze zrozumieniem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
nie nagrywa płyt, pioneer dvd-rw dvr-212 |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z nagrywarką DVD Pioneer DVR-212 | kodaki | Napędy optyczne DVD | 11 | 29.01.2008 21:47 |
Problem z nagrywaniem plyt dvd-rw (Sony DVD RW DW-D22A) | Ludzik | Nośniki optyczne | 0 | 04.12.2005 22:43 |
NEC DVD RW 3520AW dziwny problem z płytami | bARTko | Napędy optyczne DVD | 11 | 06.07.2005 08:49 |