![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
...ja wlasnie dzisiaj nabylem Benq 1620 i w tej chwili wlasnie mam ten sam problem (Epox rda+). Moim zdaniem i z tego co pamietam to konflikt z nForce. Zdaje sie ze problem zniknie po zmianie biosu w nagrywarce badz odinstalowaniu pakietu IDE SW z pakietu sterowników nVidii. Poki co normalnie podlaczony naped ustawilem w biosie komputera na "None" ...windows wtedy normalnie startuje i oczywiscie wykrywa sam naped ...choc jako ATAPI DVD a nie Benq. Teraz pewnie trzeba zmienic bios w nagrywarce.....
Robert PS. wlasnie zmienilem bios w nagrywarce i po klopocie. Poczytaj watek o Benq to znajdziesz instrukcje jak wgrac bios. Ostatnio zmieniany przez robi66 : 26.01.2005 o godz. 21:10 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
A na jaką wersję zmienileś? I jakim sposobem? Z tego co wiem to jest chyba ze trzy!
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
Data rejestracji: 05.03.2002
![]() |
Cytat:
http://dvdpro.club.st/firmware/BENQ_FW.htm ..pobralem windwflash.exe i biosy b7t9.cvt i oryginalny b7t9.exe Wgralem (dla wskazanego wlasciwego napedu ATAPI DVD)za pomoca windwflasha bios b7t9.cvt ..i po zakonczeniu jego dzialania zrestartowalem komputer. Nastepnie odpalilem oryginalny bios czyli b7t9.exe (akceptujemy go pomimo uwagi ze jest starszy niz obecny) i po skonczeniu jego dzialania ponownie zrestartowalem kompa. Przywrocilem wlasciwe wykrywanie napedu przez bios komputera i wszystko dziala jak nalezy. Robert |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2005
![]() |
No cóż po zmianie w biosie napędu na "none" i ponownum uruchomieniu komputera sytuacja powtórzyła sie(system zawiesił sie po chwili jak pojawiła sie chmurka z info o wykryciu nowego sprzętu) z tą różnicą że teraz wykrył nie napęd DVD ale CD-ROM! Więc odinstalowałem sterowniki IDE do nForce2.
Tym razem po restarcie kompuer zawieszał sie już w chwili ładowania się windows(i jeszcze przed pojawieniem sie pulpitu).Czarny ekran i tyle. Oczywiście po odłączeniu nagrywarki wszystko jest ok i komputer staruje prawidłowo.Proszę o jakiś sugestie!!! Z góry dzieki!!! |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
TU i TU ![]() Koniecznie odinstalować IDE SW nVidii Kabel IDE 80 żyłowy Sprawdzić ustawienia urządzeń na zworkach (banał, a jednak) W razie niepowodzeń - format c: ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kurcze może nie na temat, ale po przeczytaniu tylu podobnych postów, myślę, że jestem farciarzem - nigdy nic takiego lub podobnrgo nie miałem.... jeśli myślicie, że to przechwałki, lub jakaś ironia na wszelki wypadek sam się
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() i dla mnie jeden ![]() Bo ja też w tej materii nie mam problemów ![]() |
|
![]() |
![]() |