Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2005, 08:50   #1
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Panowie czt to jafies forum SM ?

P.S. ja tez polecam w ramach rozrywki jak nic nie pomoze "format c:"

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.01.2005, 11:00   #2
yaszczy
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2005
yaszczy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chyba mam pecha. Zrobiłem wszystko według zaleceń z tym że co do usunięcia kanału IDE to w menadżerze nie mialem takiego czegoś jak podstawowy kanał IDE(było tylko NVIDIA nForce2 ATA Controller(v2.6), wiec nic nie usuwałem.Reszta zgodnie z instrukcją podaną przez vizzard. No i restart. Nagrywarka byla podłączona na secondary jako master. Po restarcie ta sama sytuacja czyli podczas ładowania windy czarny ekran i zawiecha.Uff
chyba czeka mnie format c. Mam tylko pytanko czy podczas instalacji windows ta nieszczesna nagrywarka ma być podłączona czy nie? Z góry dzieki!!!
yaszczy jest offline  
Stary 27.01.2005, 11:36   #3
robi66
Bywalec

Data rejestracji: 05.03.2002
robi66 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez yaszczy
Chyba mam pecha. Zrobiłem wszystko według zaleceń z tym że co do usunięcia kanału IDE to w menadżerze nie mialem takiego czegoś jak podstawowy kanał IDE(było tylko NVIDIA nForce2 ATA Controller(v2.6), wiec nic nie usuwałem.Reszta zgodnie z instrukcją podaną przez vizzard. No i restart. Nagrywarka byla podłączona na secondary jako master. Po restarcie ta sama sytuacja czyli podczas ładowania windy czarny ekran i zawiecha.Uff
chyba czeka mnie format c. Mam tylko pytanko czy podczas instalacji windows ta nieszczesna nagrywarka ma być podłączona czy nie? Z góry dzieki!!!
...czy wogole to udalo ci sie zaktualizowac bios nagrywarki ?? ..czy caly czas masz problem zeby wogole system ja zobaczyl. Jak masz ten sterownik IDE controller NVIDIA (znaczy sie zainstalowany IDE SW)to bez nowego biosu w nagrywarce winda z podpieta nagrywarka nie wystartuje. Jedyna mozliwosc wykrycia nagrywarki w windowsie ze starym biosem w tej sytuacji to ustawienie w biosie komputera tego napedu na "none" i wtedy powinna zglosic sie juz w windzie jako ATAPI DVD. Temu wlasnie napedowi trzeba zadac nowy bios. Po wgraniu nowego biosu do nagrywarki mozna w biosie komputera przestawic wykrywanie napedu z "none" na "auto" i powinno wszystko dzialac. Przynajmniej u mnie tak to wygladalo.

Robert
robi66 jest offline  
Stary 27.01.2005, 12:07   #4
yaszczy
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.01.2005
yaszczy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W biosie mam ustawione na none(próbowałem też z auto) bios płyty nowiutki taśmy ok(jak podpinap pod tą taśmę starą nagrywarkę Ricoh lub drugi dysk to jest wszystko ok wiec z taśmą na mur-beton jest ok).Biosu nagruwarki nie mogę zaktualizować bo mi sie wiesza system podczas staru. Pozatym nagrywarka Benq w biosie podpięta i ustawiona jako none widziana jest właśnie jako ATAPI DVD wiec nie wiem co jest grane. Chodzi o to że system nawet nie ładuje sie do końca w chwili kiedy ma pojawić sie piękny duży napis Windows XP na czarnym tle to mam tylko czarny ekran i komputer sie zawiesza, klawiatura nie działa idt. Spróbuje podłączyć nagrywarke u kumpla na jego komputerze i jeśli tam bedzie wszystko ok to tam zrobie update biosu.
Dzieki za pomoc i prosze o dalsze sugestie!!!
yaszczy jest offline  
Stary 27.01.2005, 13:44   #5
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez yaszczy
Jeżeli miałeś NVIDIA nForce2 ATA Controller(v2.6)

To dalej ci siedzi IDE SW

Sposób na to jest taki

Ściągnij sobie najpierw ze stronki nVidii Windows XP - Unified Driver Version: 2.03

To najstarsza wersja sterów, ale pozwala na usunięcie bez kombinowania IDE SW

Przy instalacji, gdy zapyta czy instalować alternatywne IDE SW kliknij NIE

Powinieneś mieć wtedy standardowe stery

Po tej operacji ściągnij sobie Windows XP - Unified Driver Version: 5.10

I zainstaluj je pamiętając o nie instalowaniu IDE SW - kliknij NIE

W ten sposób uzyskasz najnowsze oficjalne stery do nForce'a2

Na standardowych sterownikach IDE

Aha!

Na czas tych operacji odepnij Benka

Dopiero po instalacji ver. 5.10 podłącz i daj znać

Jeżeli to nie pomoże

To formacik

VIZZARD jest offline  
Stary 27.01.2005, 13:23   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
Panowie czt to jafies forum SM ?

Czy SM to skrót od Sexy Motherfucker?

VIZZARD jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: