![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Toshiba SD-R5372B vs NEC ND-3500A vs Pioneer DVR-108
Witam wszystkich !
![]() Przymiezam sie do zakupu "smażalni", ale jeszcze nie zdecydowalem sie ktora kupic. Na pewno bede chcial kopiowac filmy DVD, kopiowac gierki, nagrywac plyty DVD i CDR z danymi oraz extractowac plyty Audio. Obecnej nagrywarki CDRW sie pozbede, wiec ta DVD bezie robila prawie za wszystko. Powinna miec dobra korekcje bledow. No wiec do wyboru mam : - Toshiba SD-R5372B - NEC ND-3500A - Pioneer DVR-108 Ceny sa dosc podobne, wiec na cenie mi nie zalezy. Chodzi o jakosc. Wole 50 zl doplacic, niz potem zalowac ![]() Ktory naped polecacie ? Prosze o "za i przeciw". Obecne dyskusje na forum o tych napedach sa dsc malo konkretne i nie bardzo pomagaja mi w wyborze nagrywarki. Dzieki za pomoc ! DanielP |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
na początek proponuje to http://forum.cdrinfo.pl/announcement.php?f=15
Cytat:
a tak już poważnie to wybrał bym Pioneer DVR 108
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
I weź sie tu czlowieku czegos dowiedz, jak wlasnie TAKIE odpowiedzi tu przewazają.
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
I porównamy je pod kątem korekcji błędów To bezapelacyjnie wygra Liteon 832 ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Ta... ale mnie interesuja nagrywarki DLx4
![]() Za jakis czas nie bedzie mi sie chcialo czekac godziny na nagranie plytki DL. Z tych 3 modeli ktora ma najlepsza korekcje ? |
![]() |
![]() |
#6 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A z pozostałych dwóch - przeważają opinie Że lepszą korekcją dysponuje Pioneer ![]() Tylko nie wiem czy na Pioneerze działa w końcu bitsetting Było info o modyfikowanym biosie obsługującym bs Ale nikt tego nie potwierdził ![]() Chyba, że na zagranicznych forach No i chyba, że ci bs nie jest potrzebny ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
No wiadomo, ze lepiej jakby BS byl
![]() Nie musze kupowac JUZ TERAZ, wole poczekac az sie sytuacja wyjasni i bedzie wiadomo cos wiecej. Moze juz lada dzien bedzie w koncu ten test Toshiby. Ale jak znam Toshibe, to korekcje bedzie miala nędzna ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Sam mam SD-M1712 i raczej nie narzekam na korekcję błędów ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
w przypadku płyt DL bitsetting jest w tedy załączony automatycznie ,spawdzone i nagrane płyty chodzą na wszystkich stacjonarkach
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Napisany przez DanielP
-Ale jak znam Toshibe, to korekcje bedzie miala nędzna - Z SZACUNKIEM DLA TWOJEJ OSOBY ale cos tu nie tak...czytałes w zyciu jakis test o sprzęcie optycznym... o Toshibie... jak to wyglada u niej korekcja błędów, raczej w kazdym znajdziesz coś pozytywnego w tej sprawie...zgadzam sie z VIZZARDEM -posiadam DVD Toshiby i jak pisałem gdzies wyzej czyta wszyskie płytki kazdej marki.... |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
[QUOTE=czytałes w zyciu jakis test o sprzęcie optycznym... o Toshibie... jak to wyglada u niej korekcja błędów...[/QUOTE]
Moze teraz Toshiba sie poprawila, ale kiedys bylo z tym kiepsciutko. Czytalem testy na CDRInfo, i Toshiby mialy z tym duze problemy. Dobrze jakby to sie poprawilo, bo sam na to licze. |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
![]() Cytat:
Pioneer jes wporzo - polecam .
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Otoz to - nie ma co wymagac od prawie najtanszych napedow na rynku, aby jednoczesnie byly najlepsze
![]() A co do korekcji bledow, to uwazam, ze powinien byc to najwazniejszy parametr napedu i nagrywarki. Bo co z tego, ze szybkosci sa wysokie, jak przy okazji beda problemy z odczytem plikow. A niestety w testach napedow albo sie korekcje testuje "po łebkach", albo tez wcale. A ciezko wymagac aby plytka ktora ma kilka lat wygladala jak nowa. Tylko ze korekcji nie da sie "zaprezentowac" na pudelku i w zwiazku z tym nie jest to parametr marketingowy - jak 48xSpeed, 16xSpeed, 5xDoubleLayer... itp ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez DanielP : 02.12.2004 o godz. 18:18 |
![]() |
![]() |
#14 | |
pietrek
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() nie goraczkuj sie tak bardzo. ja bym bral pionka 108 lub neca 3500 lub 3520 jak masz kase to sobie nie zaluj ![]() nie kazdy ma tak dobrze.
![]() |
#15 | |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() Miłego dnia PS. Zakup DVD to dla mnie wybór między NEC 3520 a BenQ 1620 PRO (skłaniam się ku napędowi firmy BenQ) |
|
![]() |
![]() |
|
|