![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2004
![]() |
LiteOn 451S i MiNt DVD-R
proszę o pomoc
na LiteOn 451S nagrałem dane na DVD-R MiNt (Nero 6.0.0.15) próbuje to potem odwarzać Toshiba 1612 i generalnie płytka miejscami jest nie do odczytu (gdy odczytuje na nagrywarce to jest OK) co jest złego ? DVD-R ? nagrywarka ? proszę o pomoc bo do jutra rana musze już wiedzieć (nagrywarkę zawsze mogę oddać) Rafał Ostatnio zmieniany przez sybic : 10.02.2004 o godz. 18:40 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Ja obstawiam Minta
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
MAM również podobny problem ale na twoim miejscu bym się zbytnio nie rozczulał.
Gdy w LITKU 451S miałem wgrany firmwate XXX4 MINTY wypalane były z błędami, gdy zmieniłem firmware na XXX6 wyświetla mi się komunikat że płyta jest "wypalona z sukcesem" niestety żaden napęd DVD nie może jej odczytać "Brak płyty w napędzie". Poza tym płyty te wyglądają ochydnie - są w pedalskich różowych kolorach. Najleprzego wyboru dokonał VERBATIM - płytki jak narazie tylko x2 i trochę drogie (8.50 za sztukę) ale powieszchnia jest całkowicie biała i można sobie druknąć co się chce, a ESPERANZA na. umieszcza tyle napisów że swój własny już się nigdzie nie mieści. Fajne są płytki AKOSS i MEDIASONIC (albo też MSONIC) palę teraz głównie na nich są o 1 - 1,50 zł droższe od MINTA ale mniejszy z nimi stres. Proponuję przesiadkę. Minty wypalają się świetnie na 411S. |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Ja nagrywam plytki Mint -R na Lite-On 401@811 i wypalaja sie swietnie. DVD-ROM Toshiba i LG odczytuja bezproblemu. Takze nie bylo problemu jak nagrywalem na 401@411. Wszystko nagrywam w Sonic bo NERO jakies szopki mi odwala i nie chce nagrywac (pisze ze mam wsadzic plyte CD-R/RW zamiast DVD)
|
![]() |
![]() |
|
|