![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2005
![]() |
Problemy z : LiteOn SOHW-1653S !!!
U mnie z ta nagrywarka wystapiły nastepujace problemy (na biosie CS09) :
1 ) Nie chca sie nagrywac płytki (np: Esperanza DVD-R i Media Store DVD-R-te jak narazie tesowałem), na firmowe płytki dawaje sie nagywac. MOJE PYTANIE DO TEGO PODPUNKTU: - Czy jest mozliwosc zeby działały wszystkie (wiekszosc) rodzaje płyt, jesli tak to jak to zrobic ?? 2 ) Nie moge zmienic szybkosci nagrywania płyt. Cały czas mam do wyboru tylko predkosc 4x?? MOJE PYTANIE DO TEGO PODPUNKTU: - Co zrobic zeby zmienic predkosc nagrywania ?? OGOLNE PYTANIE : -Jakie płytki DVD-R polecacie ?? -=P.O.M.O.C.Y=- ZA ODPOWIEDZI NA PYTANIA Z GORY DZIEKUJE I POZDRAWIAM !!!!!!!!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Mam pytanie - czy przejrzaleś kilka postów z tej strony dzisiaj? Pytam ponieważ pisalem na podobne pytanie o tanie płyty kilka minut temu tutaj http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46372
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
nie rozumie idiotow co za wszelka cene chca cos nagrac na syfiastych nosnikach
Liteon- nie dla idiotow
#4 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Zakładają tematy po kilka razy przerabiane Podobnie zwane Z problemami jak w co dziesiątym temacie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Powiem Tylko jedno temat jest dla takich NIE DO PRZESKOCZENIA.
Rozumiem ze czytanie na monitorze meczy oczy. Ale czasem trzeba sprobowac samemu poszukac. ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Sorry nastepnym razem bede szukał po innych postach zanim cos wstawie , ALE NIKT DO TEJ PORY NIE ODPOWIEDZIAŁ MI NA PYTANIE CZEMU MOGE NAGYWAC TYLKO PREDKOSCIA 4X
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
LiteOn z serii 16... na plusach nagrywa tylko od 4x.
Można to zmienić robiąc modyfikacje biosu Omnipatcherem. Jednak nie ma żadnej gwarancji, że jakość wypalonej płytki będzie lepsza niż nagrywając 4x. Pozostają próby i porównania. ![]() To nie jedyny napęd. Plextor 716A też nagrywa od 4x. Tu nie można dokonać żadnych zmian. Są napędy które nagrywają 2,4. To Nec i BenQ. ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Nie odpowiedział ale przedmówcy powiedzieli Ci miedzy wierszami ze wszystko juz jest do znalezienia na forum - sam zrozumiesz o co chodzi jak troche tu pobędziesz.
p.s poczytaj o nagrywarkach i ich biosach /strategiach nagrywania itp.- wszystko jest |
![]() |
![]() |
#9 |
AQQ 3148978
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
Co do płytek to moge ci polecić z tańszych np: Omega 1.2zł lub mediastore(+) 1.5zł za sztuke, pozatym bardzo dobrze nagrywa na TDK i Samsungach (+) a co do tej prędkości to raczej masz coś nie tak z nagrywarką bo u mnie wszystko chodzi elegancko.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
A wiec nikt nie powiem mi konkretnie jak mam zrobic z ta predkoscia nagrywania ?? Wszyscy odsyłaja do innych postow z forum lecz ja nie wiem czego mam konkretnie szukac ?? Czy ktos moze napisac mi to w paru zdaniach lub podac jakiegos konkretnego linka ?!?
|
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Bo jezeli chodzi o dvd-r zrozumiałem juz ze na tej nagrywarce nie mozna nagrywac na tanich DVD-R gdyz ona takich nie przyjmuje.Bardzo mnie to dziwi gdyz kumple posiadaja starsze modele nagrywarek(LiteON) i im wszystko chodzi a ja mam nowsza i nie chce chodzic.DLA MNIE TO PARANOJA ALE CO MOZNA ZROBIC
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
mam pytanie czy jest jakiś zmodyfikowany bios który umożliwia nagrywanie na tanich płytach -R
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Dzis kupiłem
Hawk DVD-R(silver)-NIE DZIAŁA Hawk DVD-R(gold)-DZIAŁA VAKOSS DVD-R-DZIAŁA Media Store DVD-R-NIE DZIAŁA Esperanza DVD-R-NIE DZIAŁA Imation DVD-R-DZIAŁA Jesli ktos wie co zrobic zeby te płytki ktore nie działaja , nagle zadziałały bede BARDZO BARDZO wdzieczny za ODPOWIEDZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2005
![]() |
ja też spaliłem tak chyba z 7 płytek , nic sie nie nagrało , nawet jakiś philips prawie za 4 zł poszedl do kosza wiec nie wiem czy jej nie sprzedać i nie kupić coś innego . jakiegoś nec-a.
|
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Bark - Konkretnie to poszukaj o biosie nagrywarki Liteon - o jego modyfikacji o strategii nagrywania dla konkretnych płyt i to wszystko co trzeba aby znależć rozwiązanie.Mozna wypalać tanie płytki oszukując nieco bios urządzenia ale to ze jest on taki a nie inny ma swoje uzasadnienie dla jakości nagrywanych krążków.Zatem jesli chcesz nagrywać na tanich płytach link jest na tej stronie juz podany (Esperanza) jesli chcesz zmienić predkość nagrywania płyt - na mniejszą np - zmodyfikuj bios lub poszukaj zmodyfikowanego - pomoc: omnipatcher - jaśniej juz chyba nie mozna.
|
![]() |
![]() |
|
|