![]() |
Cytat:
Athlon 750 Mhz @ Slot A (7.5 x 100) Gigabyte GA7VX Slot A VIA KX133 512 SDR Sound Blaster Live! 128 WD Caviar WD400JB 7200 Samsung SyncMaster 959NF |
Czysty system to podstawa. wyszyscic wszystko co nie potrzebne(a duzo tego)
najlepiej dobrym tweakerem. Co do nagrania ponizej 8 minut to nie jest problem? wystarczy nagrywac 8x i bedzie okolo 8 a przeciez jest jeszcze x12 i x16 wiec problemu nie widze. rowniez LG 4163B ;] |
Czyli jednak da się wypalić 4,323 Mb w mniej niż 8 minut.
Dla zainteresowanych dodam, że wypalałem na LG GSA-4316B. Teraz druga rzecz. Proponuje zacząć od reinstalacji WinXP. Pousuwaniu wszystkich śmieci, sprawdzeniu czy nie pojawiły się spywarery, adwary i inne tego typu historie. Wydaje mi się, że dużo więcej problemów wynika z winy software'u a nie hardwaru.[/QUOTE] oo, taką samą właśnie nagrywarkę mam. A napisz jaki masz sprzęt. |
To teraz pierwsza rzecz.
http://img246.imageshack.us/img246/5126/record8zm.jpg Czyli jednak da się wypalić 4,323 Mb w mniej niż 8 minut. Dla zainteresowanych dodam, że wypalałem na LG GSA-4316B. Teraz druga rzecz. Proponuje zacząć od reinstalacji WinXP. Pousuwaniu wszystkich śmieci, sprawdzeniu czy nie pojawiły się spywarery, adwary i inne tego typu historie. Wydaje mi się, że dużo więcej problemów wynika z winy software'u a nie hardwaru. |
:) od razu lepiej. Dzięki. Zamówiłem. Jutro odbieram i instaluję. Dam znać co i jak...
|
Ilość załączników: 1
Samsung SP 1614N 160GB 8 Mb cache pamietaj że tak należy w nim podpiąć zworki masz zdjęcie ( aż dwie) aby widział 127Gb i więcej (zalecane) a Chipset SIS 735 powinien go widzieć tylko w Win XP musisz mieć SP1 i jako NTFS (nie Fat32) jak bdzie widział tylko 127 GB to daj znać bo ja też miałem ten problem ale dałem sobie rade, pamiętaj że dysk 160GB (to tylko marketing bo po przeliczeniu bity na bajty itd. :) ) tak na prawde będzie miał około 150GB to normalne i wszystkie dyski takie są
|
Cytat:
Tak? Nagadali mi że płyta po pierwsze: może wykryć mniej GB niż w rzeczywistości dysk posiada, a po drugie: może nie wykryć w ogóle dysku. To są opinie ludzi ze sklepów komputerowych w moim Koszalinie. Oczywiście nikt nie potrafił tego znaleźć w necie na stronach firmy płyty głównej (tak jak i ja). W instrukcji płyty też nic nie ma o tym... Kupuję zatem dysk w ciemno z nadzieją że zakup płyty głównej jeszcze się trochę odwlecze. |
podczas instalacji xp i tak podzielisz go na co najmniej 3 partycje-wiec no problema
|
ok. zamówiłem dysk 160GB samsunga. Ale teraz pytanie mam kolejne: czy ktos orientuje się albo jest w stanie znaleźć (bo ja nie dałem rady nic znaleźć na stronie producenta) czy starsza płyta główna na chipsecie SIS735 wykryje mi ten dysk (choćby mniej niż 160GB)? Heeeeellllppppp!
|
bierz Barracude - bardzo dobre no i praktycznie niesłyszalne
|
jak juz jestesmy
Ilość załączników: 1
przy memory, tego nigdy za wiele ||
|
dzięki Vizzard :) faktycznie podałem tylko przybliżone czasy nagrywania a kolega za bordzo się zaangarzował i chciał być bardzo drobiazgowy w wyprostowaniu mnie :) mimo to jesli chodzi o dysk twardy polecam Samsunga SP 1614N 160GB 8 Mb cache sam go posiadam (podzielony na dwie partycje 127GB i 21 GB faktyczne 148Gb nie stety taką pojemnoś maja dyski 160Gb :) a dlaczego ? chyba większość ludzi wie )
|
Cytat:
Poszukaj na forum tematów o dyskach twardych :czytaj: Przekonasz się, że ta linia Samsungów będzie dobrym wyborem :taktak: |
PS. Moim zdaniem to nie była wina hdd - procesor i pamięć to podstawa :)[/QUOTE]
Niby tak, ale tak się złożyło że ten dysk mi się zrypał po tych problemach. A może to problemy zaczęły się z winy psującego się dysku... Teraz komp stoi i nawet nie można sformatować dysku. Po długim weekendzie czeka mnie więc zakup dysku. Moje rozterki spowodowane są tym, że nie chcę się naciąć ale widzę że gwarancji nie ma żadnej. Samsung SpinPoint 160GB jakiś taki utytułowany niby w trzech kategoriach przez pisma komputerowe. Zasugerowałem się tym przy kupnie nagrywarki pomimo że byłem namawiany na inny model i dobrze wybrałem. |
niemozliwe jest żeby komputer z procem 1000mhz i 256 ramu zrzucał film na dysk przez tyle czasu
tyle że czas jest tu pojęciem szczególnie względnym ponieważ zrzut na hdd dvddecrypterem a dvdshrinkiem z kompresja na max to zupełnie inna para kaloszy ja zacząlbym poszukiwania od ctrl+alt+del i przeszperania procesów oczywiście jesli komputer sprzetowo jest w 100% sprawny |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:12. |