![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.12.2009
![]() |
LiteOn SHW-16H5S pomóżcie
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy mogę wypalać obraz płyty z predkoscią 4x na tej nagrywarce ponieważ do tej pory mogłem nagrywac tylko z predkością 6x (najmniejszą) i chcem się tylko dowiedzieć czy można to jakos zmienić w biosie nagrywarki czy jakoś tak ponieważ chcem nagrywać z tą predkością ponieważ z 6x i 8x się zacinają i proszę o napisanie konkretnej odpowiedzi czy mozna to zmienić w biosie czy jak to tam się nazywa a nie o płytkach 4x POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Po co tak wolno nagrywac, to powoduje wieksza ilosc bledow niz szybsze nagrywanie
Jak sie zacinaja ? Na jakich plytach nagrywasz ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywam na plytach TDK DVD - R i niektóre gry nagrywając na x8 działają a niektóre trzeba niestety z x4 ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Technik Informatyk
![]() |
To zmien te plyty na dobre tzn Verbatim, TDK bylo dobre za czasow kaset VHS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
To nic nie pomorze ponieważ mój kolega nagrywał mi gry na 4x na tych płytkach TDK i hulają aż miło a zaczołem u siebie nagrywać na 8x to ścina i nic więcej dlatego się pytam czy można zmienić jakoś w biosie nagrywarki żeby nagrywała płytki dvd prękością 4x
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Technik Informatyk
![]() |
Cytat:
Kazda nagrywarka jest inna i jedna nagrywa lepiej druga gorzej i nagrywanie z prędkością 4x powoduje wiecej bledow niz z predkoscia 8x, a ze scina to dlatego ze plyta jest do niczego Łatwiej zmienic plyty niz grzebac w firmware nagrywarki |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ale odpowiedz mi tylko czy da się to zmienić?
w sumie to możesz mieć rację bo 1 gre nagrałem na verbatimce i hula hmm to może jednak kupie te plytki. O skoro już jest ten temat to mam takie pytanie? bo po pewnych czasie nagrywarka przestała mi czytać płyty CD dlaczego?? choc nic nie grzebałem to juz jest od dawana jakieś 6 miesięcy i chodzi o tą w temacie. Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 25.12.2009 o godz. 13:12 Powód: Nie pisz posta pod postem. Od tego masz przycisk edycji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Technik Informatyk
![]() |
Mozna zmienic np po przez wgranie modyfikowanego biosu lub zmiane wartosci w biosie za pomoca programu mediaspeededit i wgranie tego zmienionego biosu
Jak nie czyta ci wcale zadnych cd to padl ci laser od cd, bo nagrywarki dvd maja dwa lasery |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
nom zrobiłem tym programem i teraz mam to gdzieś wgrać czy juz bendzie nagrywać 4x?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Technik Informatyk
![]() |
No bios ktory edytowales musisz wgrac do nagrywarki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
Ale jak bo ja się na tym zbytnio nie znam ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
zrobiłęm to niby w programie micropatcher ale nie zadziałało dalej nie mogę nagrywać 4x i wgrałem to potem komuper zresetowałem i nie wiem mógłby mi ktoś to skonfigurować lub podesłać lepszy program?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Jednak Verbatimki podziałały można zamknąć temat. Dzięki
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
LiteOn SHW 16H5S - problem | as2008 | Napędy optyczne DVD | 6 | 12.02.2008 20:09 |
potrzebny eprom do LIT-ON SHW 16H5S | derko120 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 14 | 15.01.2008 12:11 |
problem z liteon shw 16h5s. | gmyru87 | Napędy optyczne DVD | 4 | 21.02.2007 23:05 |
Informacje o bananach | IceManSpy | Propozycje, sugestie, błędy forum | 27 | 14.07.2005 21:19 |
LiteON vs. NEC - pomóżcie | Geeck | Napędy optyczne DVD | 7 | 23.05.2004 19:17 |