![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
Program do zmiany z MP3(?) na WAV
Witam, czy jest jakis program typu CDex, ktory zamienialby formaty piosenek sciagnietych z KAAZA (chyba MP3?) na WAV, tak zeby mozna je bylo uzyc jako podklad muzyczny w filmikach robionych w Pinnacle'u.
Jan. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
lame --decode
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Winamp
![]()
#4 | |
Bywalec
![]() |
jak to zrbic, nie widze takiej opcji
sciagnolem "all converter" ale zamienia tylko kawalki, dokladnie te pliki muzyczne to sa jakis WMA, no kompletnie sie nie znam i daje rady.
J. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Przeróbka w Winamp
Cytat:
2. Wchodzisz: Options (Opcje), następnie Preferences (Preferencje) i najeżdżasz na Plug-ins / Output 3. Po prawej pojawi się krótka (u mnie 5) lista Pluginów - wybierasz Nullsoft Disk Writer 4. Klikasz na nim dwa razy i wybierasz miejsce na dysku, gdzie mają zostać zrzucone pliki. Domyślnie powinno być ustawiony format 44,1kHz, 16 bitów, stereo - tak musi być, jeśli chcesz nagrać na AudioCD 5. Klikasz normalnie w Winampie play 6. Czekasz, aż się przerobi 7. Kiedy skończy wchodzisz ponownie do zakładki Options/Preferences/Plug-ins/Output i wybierasz DirectSound output albo waveOut output 8. Zamykasz opcje i już normalnie odtwarza Pamiętaj o punkcie 7!!! Ostatnio zmieniany przez ratat : 10.04.2004 o godz. 11:00 Powód: literwka w tytule |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
dzieki, bede probowal
[QUOTE=ratat]1. Wczytujesz do Winampa pliki, które chcesz przerobić. Nie uruchamiasz ich!
(...) |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
a czy we wszystkich wersjach winamp'a to działa??
|
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
cos nie tak
chyba nie o to mi chodzi, bo te piosenki juz od razu Winamp odtwarza bez zadnych problemow, ja chce zmienic ich format na WAV(zeby wmontowc w clip) i tą drogą, którą wskazales to mi nie wyszlo. ech....
[QUOTE=ratat]1. Wczytujesz do Winampa pliki, które chcesz przerobić. Nie uruchamiasz ich! 2. Wchodzisz: Options (Opcje), następnie Preferences (Preferencje) i najeżdżasz na Plug-ins / Output 3. Po prawej pojawi się krótka (u mnie 5) lista Pluginów - wybierasz Nullsoft Disk Writer (...) |
![]() |
![]() |
#9 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Nie męcz się - ściągnij sobie to http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Cytat:
Uruchom CDex i kliknij na odpowiedni przycisk (patrz zdjęcie). Później w linijce 'Directory' wyszukujesz katalog z MP3-ujkami, z listy wybierasz te które Ciebie interesują i jazda. A jeśli chodzi o dBpowerAMP Music Converter to jest to naprawde niezły programik. Zwłaszcza z zainstalowanymi wszystkimi wtyczkami jest to extra maszyna do konwersji plików audio. I bardzo wygodny: wystarczy w eksploratorze zaznaczyć interesujące nas pliki, kliknąć prawym na nie, z menu wybrać 'Convert to', wybrać format i 'Start'. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W nero masz kodowanie plikow. Jako format wyjsciowy wybierz WAVE!
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
![]() |
Dzieki, ale CDex ani dbpower "nie widza" pewnych plikow...
...a czesc widza. Z tą "Europą" Santany nie cholery nie moga sobie dac rady(a z "Samba Pa Ti" dały rade). To mnie przerasta, chyba odpuszcze, ech...
Jan. Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#13 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
niesamowite są te pliki w takim razie
może znajdziesz jakiś pliczek który nie zajmuje za dużo np. jakieś kilkusekundowe intro którego nie widzi cdex i nie możesz przerobić albo podzielisz np WinRARem jakiś utwór na kawałki po 256 kb max (jakiś najmniejszy) i prześlesz mi na skrzynkę mirek-1977@tlen.pl wciągnęło mnie to pozdro narazie |
![]() |
![]() |
#14 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() jeszcze nie spotkałem się z czymś co nie da się przerobić na wav, nawet txt by poszedł, hehe
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
nie umiem podzielic pliku, a kompresja...
chyba niewiele da bo ten plik ma okolo 4MB. Zrobilem jedyne co potrafie w tej syuacji, zalaczylem "zrzut" z Gspot'a do tej wiadomosci.
Moge nagrac ten plik na plytke i Ci wyslac jak chcesz to zbadac, jandza@wp.pl dzieki za dotychczasowe wsparcie, Jan. [QUOTE=Mirek-1977]niesamowite są te pliki w takim razie może znajdziesz jakiś pliczek który nie zajmuje za dużo np. jakieś kilkusekundowe intro którego nie widzi cdex i nie możesz przerobić albo podzielisz np WinRARem jakiś utwór na kawałki po 256 kb max (jakiś najmniejszy) i prześlesz mi na skrzynkę mirek-1977@tlen.pl wciągnęło mnie to pozdro narazie[/QUOTE |
![]() |
![]() |
|
|