Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.04.2004, 13:28   #16
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
i po krzyku!

Kolega 'jandza' nadesłał mi pliczki na płytce CD. Były to:

Carlos Santana - Europa
Santana - Samba Pa Ti.mp3

Pierwszy z tych plików nie posiadał rozszerzenia dlatego taki CDex go mógł nie widzieć. Należało wtedy zaznaczyć ów plik nacisnąć na klawiaturze F2 (zmiana nazwy) i na końcu dopisać to: .mp3 co dałoby pliczek o człkowitej nazwie:

Carlos Santana - Europa.mp3

Prawdopodobnie 'jandza' ma ustawione w 'Opcjach folderów' ustawione aby rozszerzenia znanych plików nie były pokazywane. Gdyby były pokazywane kolega zapewne by się łatwo domyślił, że skoro oba utworki to mp3 to dlaczego jeden to coś na końcu ma a drugi nie i wprowadziłby korektę.

Do konwersji użyłem CDex 1.51 (bodajże najnowsza wersja). W programie tym umieszczony jest kodek LAME w wersji 3.93.1 lub 3.93.3 (choć bardziej prawdopodobnym jes, że jednak ta pierwsza wersja). Ja jednak za każdym razem jak pojawia się nowsza wersja LAME CODEC wymieniam bibliotekę dll na nowszą. Na CDRinfo dostępny jest LAME CODEC 3.96. Wystarczy go rozpakować i pliczek 'lame_enc.dll' skopiować do katalogu w którym zainstalowany jest CDex (podana będzie informacja, że plik o takiej nazwieistnieje i czy zastąpić - należy potwierdzić).

Po uruchomieniu CDex kliknąłem na ikonkę 'konwersji MP3 na WAV' (patrz zdjęcie w moim pierwszym poście) wyszukałem katalog, w którym znajdują się MP3 (fotka poniżej) i kliknąłem na 'Conwert'. I żadnych problemów. Pliki w postaci WAV znalazły się w katalogu ustalonym w opcjach CDex (kolejno Options/Settings i zakładka Filenames, są tam podane dwie ścieżki do katalogów docelowych najwygodniej jeśli oba katalogi docelowe są takie same - łatwiej odnaleźć pliki).

Powodzenia.

-------------
Nie mogę fotki załadować.
Wyskakuje:
Upload Errors
File system directory is not writable.

sprubuję wieczorem teraz do roboty na drugą zmianę

------------------
no niestety cały czas ten sam błąd
nie wiem co się dzieje
może ilość miejsca przyznana dla mojego konta została wyczerpana
djabeł wie!

Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 16.04.2004 o godz. 00:08
Mirek-1977 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.04.2004, 11:08   #17
jandza
Bywalec

Data rejestracji: 06.01.2004
jandza w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki, w tym kierunku szly moje podejrzenia, ale zabraklo wiedzy informarycznej,
pozdrawiam, do uslyszenia przy nastepnych problemach,
Janek.

Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
Kolega 'jandza' nadesłał mi pliczki na płytce CD. Były to:

Carlos Santana - Europa
Santana - Samba Pa Ti.mp3

Pierwszy z tych plików nie posiadał rozszerzenia dlatego taki CDex go mógł nie widzieć. Należało wtedy zaznaczyć ów plik nacisnąć na klawiaturze F2 (zmiana nazwy) i na końcu dopisać to: .mp3 co dałoby pliczek o człkowitej nazwie:

Carlos Santana - Europa.mp3
(...)
jandza jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: