Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Propozycja zmiany na forum (https://forum.cdrinfo.pl/f15/propozycja-zmiany-forum-36739/)

icemac 22.07.2004 13:35

Cytat:

Napisany przez Jerry from hell
hehe a ja to widze tak

1) Wszystko o Lite on'ach
2) reszta badziewia :):):):)

no calkiem nieze te dzialy ale w litkach znajda sie teksty typu !@$@#$^#&$#%&$^%^@#^#%$& i takie tam inne

ja mysle:

1. Sprzet:
a. litek
b. nec
c. pozostale DVD-RW

2. kompresja:
a. all to dvd
b. all to all

latet 22.07.2004 13:42

Cytat:

Napisany przez icemac
ja mysle:
c. pozostale DVD-RW

A DVD+RW?
||
latet

VIZZARD 22.07.2004 13:44

Cytat:

Napisany przez icemac
no calkiem nieze te dzialy ale w litkach znajda sie teksty typu !@$@#$^#&$#%&$^%^@#^#%$& i takie tam inne

ja mysle:

1. Sprzet:
a. litek
b. nec
c. pozostale DVD-RW

2. kompresja:
a. all to dvd
b. all to all

No, ale jak all to dvd to dlaczego nie dvd to all? :D

icemac 22.07.2004 13:50

czepiacie sie, teraz az mi glupio sie robi

dvd to all jest na forum divx.pl :D

VIZZARD 22.07.2004 13:50

No i kurde coś o nośnikach miało być - jakaś baza, wykresy, wyniki, konkursy na najlepiej wypaloną płytkę...... ;p

Coś jak na bliźniaczym forum - nie będę mówił na jakim :D

VIZZARD 22.07.2004 13:53

Cytat:

Napisany przez icemac
czepiacie sie, teraz az mi glupio sie robi

dvd to all jest na forum divx.pl :D

A inne tematy są na innych forach :D

icemac 22.07.2004 13:54

dobra to dwa dzialy
1. litek i wykresy kprobe
2. reszta i wykresy z nero cd/dvd speed (czy jakos tak)
3. konkursy z mnostewm prezentow
4. skopane nosniki jakie, w jaki sposob i dlaczego przez głupote ;)

pasuje teraz :D

pawelblu 22.07.2004 14:41

Cytat:

Napisany przez Robs
proponuje:
1.hardware
2.konwersja do dvd
3.inna konwersja

1.konwersja do dvd
2.inna konwersja
3.nagrywanie dvd

w dziale nagrywadnie dvd dalibysmy poddzial NOSNIKI w ktorym wszystkie tematy bylyby opiniami o nosnikach i ich testami. Te tematy nie bylyby widziane na zewnatrz ani tematy z zewnatrz nie bylyby widziane tutaj.
Wejscie do poddzialu odbywalo by sie poprzez kliknienie na link przyklejony na gorze forum nagrywanie dvd.

VIZZARD 22.07.2004 15:07

Cytat:

Napisany przez pawelblu
1.konwersja do dvd
2.inna konwersja
3.nagrywanie dvd

w dziale nagrywadnie dvd dalibysmy poddzial NOSNIKI w ktorym wszystkie tematy bylyby opiniami o nosnikach i ich testami. Te tematy nie bylyby widziane na zewnatrz ani tematy z zewnatrz nie bylyby widziane tutaj.
Wejscie do poddzialu odbywalo by sie poprzez kliknienie na link przyklejony na gorze forum nagrywanie dvd.

O! Na przykład!

To ma sens! :taktak:

Robs 22.07.2004 15:52

Cytat:

Napisany przez pawelblu
1.konwersja do dvd
2.inna konwersja
3.nagrywanie dvd

Jestem całkowicie ZA, tylko może nie do końca nazwa działu "3.nagrywanie dvd" bedzie kojarzyc się z hardwarem, bo rozumiem, że wszelaki sprzęt to własnie tam.

ideJ 22.07.2004 16:10

Nazwy działów mi co prawda troche nie leżą ale dalsze kombinowanie nie ma chyba sensu bo powoli wątek steruje w stronę bicia piany.
Dział 3 można nazwac Nagrywarki i nagrywanie DVD.
Proponowałbym doprecyzować tematyke działu drugiego (inna konwersja to może być wszystko czyli z CP1250 na ISO8859-2 też ;). Osobiście wolałbym w miarę możliwości nie obejmować konwersji * -> DivX a skupić się na formatach odczytywalnych w typowym stacjonarnym DVD (a więć *VCD)

pawelblu 22.07.2004 20:31

Cytat:

Napisany przez ideJ
Nazwy działów mi co prawda troche nie leżą ale dalsze kombinowanie nie ma chyba sensu bo powoli wątek steruje w stronę bicia piany.
Dział 3 można nazwac Nagrywarki i nagrywanie DVD.
Proponowałbym doprecyzować tematyke działu drugiego (inna konwersja to może być wszystko czyli z CP1250 na ISO8859-2 też ;). Osobiście wolałbym w miarę możliwości nie obejmować konwersji * -> DivX a skupić się na formatach odczytywalnych w typowym stacjonarnym DVD (a więć *VCD)

Tak - nazwy dzialow trzebaby troche jeszcze dopracowac. Oczywiscie w dziale nagrywanie dvd znalazlby sie glownie sprzet i przy okazji soft przeznaczony do nagrywania oraz BIOSy itp.

Moim zdaniem dzial z "innymi konwersjami" moglby sie zajmowac konwersja do divxa chocby z tego wzgledu ze jest tu sporo specjalistow z tej dziedziny.

ideJ 23.07.2004 09:58

Tak szczerze mówiąc to na temat konwersji do divx'a jest już cały portal (a może nawet dwa) w języku polskim. Nie ma sensu tego dublować. Wiedza speców od divx może się przydać przy rozwiązywaniu problemów z konwersją z divx'a do DVD. Nie chodzi mi o "karanie" tych co zapytają o konwersję do divx'a chodzi mi o uczynienie tej jednej konwersji czyms pobocznym w stosunku do głównego czyli dyskusji o formatach odczytywanych przez znakomitą większość stacjonarnych odtwarzaczy DVD.

ThanatoS 27.07.2004 11:35

Znakomita czesc ludzi nie ma stacjonarnych odtwarzaczy DVD. Ale interesuje ich div'x, xvid itp.

ideJ 27.07.2004 11:56

Odtwarzacze tanieja ^_^ Choć sam odtwarzacz kina domowego nie czyni. Tak czy siak decyzje już zapadły prawda? ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:21.