![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2005
![]() |
Prośba do fachowców z Grupy: Lite-On, DL i nowy Firmware
Niestety zawiodłem się.
Mam nagrywarkę DVD Lite-On model SOHW-1633S. Używam Nero w wersji 6.6.0.3 Kupiłem płytkę Platinum Double Layer 8.5Gb, speed 2,4x, DVD+R. Płyta rozpoznaje się jako Ritek. Niestety podczas próby nagrania Nero rozpoczyna próbe wypalania po czym zanim jeszcze wystartuje, oznajmia, że "Nieprawidłowy dysk" oraz "Wykonanie polecenia Rozpocznij w trybie DAO nie jest mozliwe!" Nadmienie ze Fimrware w moim napedzie to BS0A, podczas gdy na stronie www.cdrinfo.pl widzialem juz nowsze biosy. Czy to moze byc sprawa wlasnie biosu nagrywarki i jak prawidlowo przeprowadzic taka operacje? Bede bardzo wdzieczny za fachowa pomoc zwlaszcza jesli jakis dobry czlowiek opisze krotko i zwiezle co i jak? Moze ktos chociaz podlaczy link gdzie znajde opis procedury, albo powie ktory Firmware jest obecnie najlepszy dla tego napedu? Jeszcze jedno, jeszcze rok temu gdy zmienialem bios w nagrywarce LG wystarczylo podmienic bios a teraz slysze o jakims epromie, o co biega? |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|