Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2005, 21:56   #1
mariok
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.02.2005
mariok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pomocy!!!!!!!!:)

POMOCY!!!!!!
Mam jeden ogromny problem z nagrywaniem DVD . Posiadam nagrywarkę LiteOn SOHW 1633 (czy jakoś tak). Na poczcątku nagrywła rewelacyjnie, w okolo 8 minut otrzymywalem full 4,5 GB. Teraz nagranie pełnej płyty zajmuje mi około 30 minut. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego czas nagrywania wydłużył się tak dramatycznie. Od razu zaznaczam, iż ten początkowy czas około 8 minut był niezależny od rodzaju nagrywanych danych. Mam Windows XP, system jest czysty, bez wirusów, spyware'u i tym podobnego syfu.Co mam zrobić by skrócić czas nagrywania??
Pomóżcie mi proszę!!!!
Wszelkie sugestie kierujcie na maila: mariokruczek@interia.pl
Z góry dziękuję.
Mario
mariok jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.02.2005, 10:51   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
popatrz czy w czasie nagrywania nie skacze bufor
zobacz jaka masz predkosc ustawiona
zobacz jaki masz sytem transferu ustawiony dla hdd i dla nagrywarki

nie napisales jakiego programu uzywasz i jaki masz system operacyjny, wiec nie napisalem jak to wszystko sie sprawdza
nimal jest offline  
Stary 18.02.2005, 10:52   #3
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DMA włączone?
kodziu jest offline  
Stary 18.02.2005, 15:10   #4
mariok
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.02.2005
mariok w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuje za odpowiedź.
Więc mam windowsa xp, nagrywam w nero 6 (chyba 6.0.23). Podczas nagrywania bufor skacze, prędkość ustawiam na x8 (większej nie puszczają mi płyty DVD). Aktualna prędkość nagrywania mnie denerwuje. Mam także nagrywarke cdr LiteOn 52 i ta chodzi bez zarzutu.Naprawde nie mam pojecia co sie stało
mariok jest offline  
Stary 20.02.2005, 00:04   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mariok
Dziękuje za odpowiedź.
Więc mam windowsa xp, nagrywam w nero 6 (chyba 6.0.23). Podczas nagrywania bufor skacze, prędkość ustawiam na x8 (większej nie puszczają mi płyty DVD). Aktualna prędkość nagrywania mnie denerwuje. Mam także nagrywarke cdr LiteOn 52 i ta chodzi bez zarzutu.Naprawde nie mam pojecia co sie stało
Sprawdż w jakim trybie transferu pracuje napęd ?

Twoje uprawnienia: