![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.05.2009
![]() |
DVD-R DL w nagrywarce TssTcorp ?
Witam, otóż mam mały problem. Może jednak na początek się przywitam, bo jestem tu nowy, a więc Witam wszystkich!
wracając do tematu, piszę go ponieważ mam problem z nagrywaniem płyt dvd-r dl. Moja nagrywarka to TSSTcorp TSL632d w laptopie Dell. Jako że nie zwracając uwagi na standardy kupiłem kilkanaście płyt DVD-R DL Verbatima, wkładam do nagrywarki a ona rozpoznaje ją jako CD-R ![]() Dalej, badając sprawę w programie Nero CD-DVD speed odkryłem że jest jto jednak płyta DVD DL. Ale jest małe ale, moja nagrywarka ( zorientowałem sie dopiero teraz ![]() Więc moje pytanie brzmi : Czy jest jakieś Firmware do tego palinka pozwalające nagrywać DVD-R DL ? Pamiętam że liteona kiedyś można było przerobic podobnie tylko ze bez DL. Obecnie używam Firmware regionfree , i nie podaje zadnej daty czy wersji. tzn DE04 Pozdrawiam, Mateusz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nic nie zrobisz.
![]() Ten napęd nie nagrywa DL minusów i żaden firmware na to nie pomoże. ![]() http://support.dell.com/support/edoc...ed%20Functions
![]() |
![]() |
#3 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dokladnie jak ppisze Jou
odradzam kombinacje - szkoda pieniedzy na nowy naped zakup plyt przelknac, sprobowac je odsprzedac koledze albo na allegro jezeli jest ich duzo i kupowac wlasciwe |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD DL bład w nero | elfik765 | Napędy optyczne DVD | 7 | 12.04.2007 20:11 |
Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne CD | 17 | 17.02.2006 23:04 |
Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne DVD | 5 | 17.02.2006 21:56 |
DVD DL -> DVD-R DL | Scaramanga | DVD-Video | 6 | 02.01.2006 23:21 |