Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.07.2003, 21:00   #1
FuFu
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2003
FuFu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cool Jaka Spaware Dvd Kupic !!!!!!!!!!

MYSLE ZE TEN TEMAT JEST TAK ZYWY JAK KAZDY Z NAS , MAM NADZIEJE ZE WSZYSCY POSIADACZE SPAWAREK DVD I CI WSZYSCY ZASTANAWIAJACY SIE CO WYBRAC BEDA CHETNIE WYBIERAC TAKIE POSTY ZEBY PODZIELIC SIE SWOIM DOSWIADCZENIEM LUB JE DOPIERO ZDOBYC I WYROBIC SOBIE OPINIE CO WARTO KUPIC , JAK DANE "spawary" PRACUJA itd MOJA WIEC PROSBA ZEBYSMY POMOGLI SOBIE NAWZAJEM WZOREM INNYCH FORUM!! NIEROZDRABNIAJMY TEMATU KIERUJAC WSZYSTKO CO ZWIAZANE Z TEMATEM ZAKUPU I OPINI NA TEMAT WASZYCH DOSWIADCZEN Z WYPALARKAMI DVD W JEDNO MIEJSCE PLEASS !!!!!!!!!!MAM NADZIEJE ZE BEDA TO KROTKIE ZWIEZLE OPINIE JAK W TEMACIE !!!!! A TESTY I OSTATECZNA OCENA CO WYBRAC ZALEZEC BEDZIE OD KAZDEGO ZAINTERESOWANEGO?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.07.2003, 21:49   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Temat wiele razy poruszany na forum, warto poczytać i kontynuować poprzednie wątki,
tylko po co te KAPITALIKI? nie da się na to patrzeć (netykieta!)
Stary 17.07.2003, 07:25   #3
lukas69
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 29.12.2002
lukas69 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
racja
czytac sie nie da
Stary 17.07.2003, 09:50   #4
baski
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.12.2002
baski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>

Chłopie!

Albo zmienisz to pisanie na cos normalnego, albo wszyscy cie zl.ją. Nie pisze sie capitalikami! Troche szacunku dla innych forumowiczow!

A tak poza tym to nagrywara musi byc: primo - tania, secundo - dobra (albo na odwrot, jak kto woli)...

Przejrzyj forum z ostatnich 3 miesiecy a wiele znajdziesz!!!

8) 8) 8)

.
baski jest offline  
Stary 17.07.2003, 11:49   #5
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
baski napisa***322;(a)

A tak poza tym to nagrywara musi byc: primo - tania, secundo - dobra (albo na odwrot, jak kto woli)...

.
Co do pisania full kapitalistami to się zgadzam. Co do reszty : nagrywarki DVD na razie tanie nie są, więc wypada szukać :
- średnio drogich
- dobrych

Myślę ,ze pod te warunki podpadają Pioneery, Teac, Asus, TDK, NEC. Sony jest za drogie. Mam wątpliwości czy zaliczyć do kategorii dobre Toshibę, LG. Ale może mam uprzedzenia ?

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 17.07.2003, 15:45   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Panowie !

W Arcompie mamy już TEACa OEM za 800 zl. No i Pioneera 105 za 895 zl. Chyba normalność wkracza. Szkoda,ze u mnie we Wrocławiu jeszcze nie całkiem, choć 105 można za 915 zl dostać. Ale ja węszę za 106 (A06) dual format. I jak zwykle : jak człowiek za czyms węszy, to tego nie ma . A wolałbym kupic na miejscu niż wysyłkowo. Zawsze to łatwiej z serwisem, naprawą...

Jabba

SITH LORD
Stary 17.07.2003, 16:21   #7
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Jabba nie czekasz? za miesiąc, dwa bedą już dostępne prędkości x8
Stary 17.07.2003, 20:07   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
RobsYoda napisa***322;(a)
Jabba nie czekasz? za miesiąc, dwa bedą już dostępne prędkości x8
Wiesz co, u nas (szczególnie na prowincji, he,he) nowinki wchodzą wolniej, czekać trzeba by ze 2-4 miesięcy. Prędkość x8 jest atrakcyjna ale obawiam się, że czytniki stacjonarne DVD chętniej będą odczytywały płyty nagrane x1, x2 niż x4 czy x8. Wiesz jak jest z płytami CDRAudio. Najlepsze jest rippowanie x4 i x8 oraz wypalanie x4 i x8. Szybsze (szczególnie palenie) jest oczywiście mozliwe i często nieźle wychodzi, ale prawdopodobieństwo trzasków, cyków i innych odgłosów jest spore. Nie raz już klęliśmy z kolegami na płyty , nie dość ,ze nagrane na kiepskim nosniku, to jeszcze wypalone x16 czy więcej. I na muzyce było tyle zakłóceń, że aż strach. Dane oczywiście to co innego...

Oczywiście mam nadzieję ,że mój czytnik bezbłędnie będzie czytał płyty nagrane x4 ale na razie nie wiem czy tak będzie. Zresztą nawet tu na forum, ludzie coś nie piszą czy ich czytniki czytają płyty nagrane x4.. Tak sobie myślę ,że do dobrych filmów, które zechcę zachować na dłużej, zastosuję lepsze nośniki (TDK,Verbatim), tak jak do muzyki. Mam nadzieję,ze nośniki będą tanieć. W końcu jeszcze nie tak dawno kupowałem paczkę 10 Verbatimów CDR za 50 zł (czyli sztuka 5 zł). A teraz TDK są w sklepiku za 1,40 zł z wałka. Tak więc może bedą dobre płytki DVDR za 3-4 zł ?

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD
Stary 17.07.2003, 21:23   #9
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wszystkie plytki x4 ktore nagralem TDK sa odtwarzane w stacjonarnych playerach DVD bez zadnych problemow ! wiec predkosc nagrywania nie ma zadnego znaczenia
Stary 17.07.2003, 21:32   #10
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Tak sobie myślę ,że do dobrych filmów, które zechcę zachować na dłużej, zastosuję lepsze nośniki (TDK,Verbatim), tak jak do muzyki.
Otóż to, nie zamierzam schodzić poniżej tej klasy, co z tego że za TDK zapłacę (teraz) ok.8-9zł skoro o połowę tańsza co druga mi się źle wypali (albo wcale) albo nie pójdzie na stacjonarnym, hehe,
nie mam zamiaru ładować się w żaden shi...
Stary 18.07.2003, 01:47   #11
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
RobsYoda napisa***322;(a)
Otóż to, nie zamierzam schodzić poniżej tej klasy, co z tego że za TDK zapłacę (teraz) ok.8-9zł skoro o połowę tańsza co druga mi się źle wypali (albo wcale) albo nie pójdzie na stacjonarnym, hehe,
nie mam zamiaru ładować się w żaden shi...
Ja mam parę filmów na DataTrackach (odtwarzają się OK, nagrane x1) ,ale tylko takie płyty mial kolega, kiedy wypalał mi płyty. Myslę ,ze kiedy zaopatrzę się w sprzęt, przegram je na TDK czy Verbatim. Warto, bo to Blade Runner, MAtrix, Star Wars I, Ronin, TT..

Jabba

SITH LORD
Stary 18.07.2003, 18:53   #12
FuFu
Nowy na forum

Sorki ! Sorki ! jeszcze raz SSSorki !!! za "kapitaliki" widze ze temat powoli sie rozkreca ! Mam nadzieje ze ja jak i wiekszosc Lamerow i laikow jesli chodzi o temat jak w poscie czesciej bedzie tutaj zagladac jezeli swoje opinie o sprzecie,plytach i tym jaki format wypalary wybrac ? beda omawiac uznani Forumowicze i wszyscy znajacy sie na rzeczy!!! Niech powstaje rzeczowa i tworcza kolekcja porad , opini i obserwacji dotyczaca rozwoju i ewolucji rynku DVD !!! A tak nawiasem mowiac bardzo zmartwilo mnie dzisiejsze info "Wolno kupić i mieć" na stronie Pozdrowionka dla wszystkich FuFu
Stary 18.07.2003, 20:04   #13
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
FuFu napisa***322;(a)
jezeli swoje opinie o sprzecie,plytach i tym jaki format wypalary wybrac ? beda omawiac uznani Forumowicze i wszyscy znajacy sie na rzeczy!!! Niech powstaje rzeczowa i tworcza kolekcja porad , opini i obserwacji dotyczaca rozwoju i ewolucji rynku DVD !!! A tak nawiasem mowiac bardzo zmartwilo mnie dzisiejsze info "Wolno kupić i mieć" na stronie Pozdrowionka dla wszystkich FuFu
Jak dla mnie, kolejność jest następująca :
- nagrywarki dualformat -R/+R
- nagrywarki -R
- nagrywarki +R

Ostatniej bym nie kupił...
Co do firm : Pioneer, TEAC, NEC.

Co do praw UE (którą sami wybralismy no to mamy ], to mamy chyba czas do 2004 roku...

Jabba

SITH LORD
Stary 18.07.2003, 22:04   #14
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Co do praw UE (którą sami wybralismy no to mamy ], to mamy chyba czas do 2004 roku...
wiecej komentarzy na ten temat .......
Stary 18.07.2003, 22:38   #15
FuFu
Nowy na forum

[QUOTE]Jabba the Hutt napisa***322;(a)
[B]Jak dla mnie, kolejność jest następująca :
- nagrywarki dualformat -R/+R
- nagrywarki -R
- nagrywarki +R

Ostatniej bym nie kupił...
Co do firm : Pioneer, TEAC, NEC. A wiec stawiamy na format -R ? Pojawily sie na forum opinie ze wlasnie +R jest bardziej popierany w Europie i na swiecie za sprawa MIcrosoft ktory poparl ten ostatni !!!!!!! Pozostaje wiec chyba troszeczke poczekac na rozwoj wydarzen?

Twoje uprawnienia: