![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
Hi a couple of days ago i was trying to connect one of my plextor externally via usb2ide cable but it didn't work
![]() i tried my ew164 box and it didn't work too, so i would like to try the ew162I box cause i have one not working somewhere (it reads and write cdr&dvdr but it can't scan so it was kinda useless for me). do you think it would work or i am wasting my time? ![]() Anyway, the problem is.. how can i disassemble that case? is that possible? i unscrewed from under the case but it doesnt seem to be enough, what am i missing? ![]() GoogleTranslated: Cześć, kilka dni temu próbowałem podłączyć zewnętrznie jedną z moich starych nagrywarek Plextor (2410, 4012, 4824) przez kabel USB2IDE, ale nie działało. Spróbowałem z Benq EW164 i też nie działał, więc chciałbym wypróbować EW162I, ponieważ mam gdzieś taki, który nie działa (czyta, ale nie skanuje, więc jest trochę bezużyteczny). Myślicie, że nagrywarka Plextor CD-RW w obudowie Benq 162i zadziała, czy tracę czas? W każdym razie problem jest taki... jak mogę zdemontować tę obudowę? Czy to możliwe? Odkręciłem od spodu obudowy, ale to chyba nie wystarczy. Czego mi brakuje? Czy ktoś może pomóc? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.02.2024
![]() |
The limitation is the chip inside the IDE adapter, PlexTools can only fully work with some of them.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
![]() |
Cytat:
but the question is, how can i disassemble ew162I case to fit plextor in? google-translated: Myślę, w przypadku ew164 nie został on w ogóle rozpoznany, więc chciałbym wypróbować zewnętrzną obudowę ew162I, ale pytanie brzmi, jak mogę zdemontować obudowę ew162I, aby zmieścił się w niej Plextor? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
In my case, many older Plextor models are not detected in many IDE-USB adapters and IDE-USB enclosures that I have, or they do not work properly, or not all functions in PlexTool XL work.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() |
Cytat:
anyway, do you know if benq ew162i external case chipset is different from ew164 and how to disassemble it? (i had no problem taking off ew164 drive and change it, but i wasn't able to open ew162i ) ![]() if it's the same chipset i won't even try cause ew164 doesn't work with my plextors |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| benq, ew162i, question |
|
|