![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Pokazywałem na forum, zresztą @slawekj też, że płytka oceniona przez BenQ na dobrze wypaloną w teście TA na Plextorze wypada źle. Nie forsuję tezy że BenQ, Lite-on czy inny napęd oddający błędy nie nadaje się do testów, natomiast większa liczba czynników pomiarowych daje pełniejszy obraz jakości wypalonej płytki. To moje skromne zdanie w tej kwesti i nie kazdy musi się z nim zgadzać. 8 ) |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Cytat:
![]() Pod obudową ujawniłem napis o treści "Made In RIIA & Sony". Obecnie sprawdzam, czy nie ma ukrytego nadajnika. Wyniki wkrótce Problem przycinania płytek wyjaśniony. Proszę modów o zamknięcie tematu ![]()
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
A jednak ![]() Nadajnik może być we wtyczce ![]() Lepiej sprawdź ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Jak te filmy by***322;y robione na vinaviconverter to maj***261; prawo sie przycina***263;, jak nie, to nagrywarka ju***380; swoje nagra***322;a i nale***380;y jej sie odpoczynek emerytalny
![]() ps. p***322;yty "tn***261;" na wszystkich stacjonarkach ?
![]() |
#36 |
![]() |
@VIZZARD we wtyczce sprawdziłem - nie ma, ale kontynuuję poszukiwania
![]() @rork nagrywarka jest nowa z grudnia zeszłego roku i wypaliłem na niej góra kilkanaście płytek. Nagrywałem na Verbach, TDK i Sony. Bios był na bieżąco aktualizowany. Filmy (kopie zapasowe bajek mojego syna) były obrabiane za pomocą DVDFabDecryptera i Shrinka, a nagrywane Nero 7. Przycina się na Manta Emperor 2 oraz LG DT 585NY. Na Sony DAV 550S chodzi bez problemu z tym, że ten akurat odtwarzacz jest o tyle dobry, że potrafi odczytac płytę, której w testach wychodzi ponad 2000 PI. Co ciekawe, gdy nagrałem te same filmy, na takie same płyty, ale na DVD RW NEC 4551A to wszystko chodzi bez zarzutu. Dodam, ze niedawno nagrywałem dla znajomego zdjęcia z cyfrówki na CD. Przekonany o tym, że co jak co, ale CD to Litek zawsze nagrywał i nagrywa dobrze użyłem Nero 7 i nagrałem materiał na płytę (Verbatim). Z tego, co mówił znajomy płya nie mogła być odczytana na stajonarce Samsunga. Ponownie nagrałem to samo na NEC-u i wszystko śmiga. Po prostu LiteoN się skiepścił i tyle ![]() Jak miałem Litka LDW 451S@SOHW 832S to chociaż na Verbach i TDK nagrywał tak, że wszystkie stacjonarki to czytały.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 02.07.2006 o godz. 11:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
U mnie było we wtyczce Może u ciebie zastosowali nową technologię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Guru
![]() |
@
madmax2 w takim razie jest uszkodzona, oddaj na gwarancje i po b***243;lu, dostaniesz n***243;wk***281; i nie b***281;dzie problemu. ps. z moimi liteonami (401/811,1653,1673/1693,165P6) nigdy nie mia***322;em problem***243;w z "tn***261;cymi" na stacjonarkach filmami wi***281;c nie wiem co znaczy "LiteoN si***281; skiep***347;ci***322;" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 |
![]() |
Faktycznie chyba oddam j***261; do sklepu.
Dodam, ***380;e w***322;a***347;nie ten palnik zniszczy***322; mi kilka Verbatim***243;w. S***261;dzi***322;em, ze to wina nowego Nero 7, albo gry m***322;odego (Worms 4), kt***243;ra jest zabezpieczona Starfoce, a to ustrojstwo potrafi nie***378;le namiesza***263; w systemie. Od d***322;u***380;szego czasu Litek robi za czytnik. Nagrywam na NEC-u, ale mo***380;e tego Litka wymieni***261; mi na np. LG. P.S. @Vizzard mo***380;e ten Litek te***380; ma jak***261;***347; blokad***281; ![]()
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
O rany ! To dobrze chociaż, że ci czyta ![]() To teraz nic już nie kombinuj bo jeszcze coś zepsujesz Oddaj do serwisu i niech ci wymienią na nowszy model Tylko poproś, niech ci pan zamontuje i zdejmie tę blokade od razu Tylko przygotuj się na szok ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
![]() |
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
![]() |
Poniżej skany Verby wypalonej na moim Litk 1635S. Sorki, że podłączam się pod temat, ale nie ma sensu tworzyć nowego.
Płyta wg testu wygląda nieźle. Manta ją czyta. Sony pewnie też, co do LG jutro będę wiedział. Tak przejrzałem sobie testy na cdrinfo.com. i wychodzi, że mój Litek ma całkiem niezłą korekcję, biorąc pod uwagę ostatnie modele tej firmy. Jak płytka będzie ok. zatrzymam Litka. ![]() ![]()
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 15.03.2015 o godz. 07:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Guru
![]() |
Skany wygladaj***261; ok
![]() ps. na necu testujemy chyba x5 ?
![]() |
#44 |
![]() |
X 5 wychodzi kosmos. W topicu o NEC-u ustalono, ***380;e x 16 daje miarodajne wyniki.
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
![]() |
Nagrana płyta sprawdzona na LG i chodzi. Skoro LG czyta to znaczy, że płytka dobrze wypalona (w życiu nie widziałem bardziej wybrednej stacjonarki).
Czyli napęd jest ok, a wtedy to Starforce namieszał (synek wgrał sobie Worms 4). A jednak Litek nie taki zły, chociaż to już nie to, co dawne CD-RW tej firmy ![]() I dlaczego, chociaż Litek chodzi na UDMA 4, a NEC 2 robienie obrazu płyty na NEC-u, w Nero trwa znacznie krócej, a odczyt idzie wyraźnie szybciej ![]()
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 06.07.2006 o godz. 21:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|