![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2006
![]() |
![]()
Od pewnego czasu na wypalonych plytach DVD pojawiac sie zaczal pewien dziwny znak (Wygladajacy jakby nie wypalony obszar).
Przedstawiam to w jpg: ![]() i jeszcze zblizenie: ![]() Zaznaczam, iz dane z plyty sa nagrane poprawnie, sumy kontrolne sie zgadzaja w 100% !!!. A dziwny slad pojawia sie ZA KAZDYM razem gdy wypalam plyte DVD. Czegos podobnego nie widzialem jeszze nigdzie .. (no chyba, ze w zabezpieczonych plytach CD, gdzie pojawial sie np w srodku niewypalony obszar). Ostatnio zmieniany przez n0id : 05.10.2006 o godz. 12:03 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciekawe to jest....
mo***380;e nagrywarka zmienia si***281; w Labelflash? ^_^ |
![]() |
![]() |
#3 |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Faktycznie, ciekawe. Może, to sprawka UFO?
![]()
#4 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Śmiejcie się, śmiejcie! ^_^
Jak te kreski się zejdą w linii prostej to nastąpi koniec świata! ![]() Bo to znamię Szatana! Na zbliżeniu widać to bardzo dokładnie ![]() ![]()
#5 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
IMHO nagrywarka zaznacza swoje wypa***322;y
![]()
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ale pomogliscie, chwytam sie za glowe. najpierw szatan, a potem, ze 'nagrywarka zaznacza swoje wypaly' . sa tu jacys fachowcy? [;
pozdr [; |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() A co potrzebujesz? ![]() ![]() Stawiam na ukryte wady partii płyt i na pewno nie wypala tak na wszystkich ![]() A numer tej partii i liczba sztuk płyt w tej partii to 666 ![]() ![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez VIZZARD : 06.10.2006 o godz. 09:23 |
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nazwa tej partii bedzie - szesc pisane razy trzy, dajace szejscset szescdziesiat szesc! A znak ow - to pazur diabelski, albowiem plytki zakupione byly w supermarkecie, ktorego nazwy nie odwaze sie wypowiedziec, albowiem jest to 667 imie szatana!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
po pierwsze:
nie istotne czy to plytki z media markt jakiejs podrzednej firmy czy tez sa to plyty verbatima / hp albo tdk a rzecz sie dzieje od kilku dni ... |
![]() |
![]() |
#10 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
na wszystkich (czytaj r***243;***380;nych) no***347;nikach ??
czy tylko na konkretnych z danego cake'a ?? jak na wszystkich to mo***380;e nagrywark***281; czas do serwisu na gwarancj***281; odda***263; ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie bede sie wymondrowywal
![]() -ale po pierscieniach widac, ze wypalasz ze spora predkoscia! Znak przesuwa sie razem ze zmiana predkosci. Dla mnie jest to raczej oznaka, trudno powiedziec - wady, skazy lasera nagrywarki. Nie wiem czy wlasciwie to interpretuje, ale jak gdyby w tym miejscu laser "pozycjonowal" sie(?) zostawial trwalszy slad. Przy pewnych predkosciach, jak widac slad znika. Wiec, moim zdaniem jezeli nie sa to plytki - to laser. Bym tez sprawdzil UDMA, tasme (80). W sumie nie za bardzo wiem - moze jednak serwis?
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.02.2003
![]() |
znamię
Dwa lata temu miałem podobny problem z nowiutką LG-4160, też na tym forum zapytałem (echo), oddałem ją do serwisu i dostałem 4163, problem znikł i cieszę się nią do dzisiaj.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
to, ze nagrywarke trzeba do serwisu oddac to wiem ;]
ale po prostu samo zjawisko mnie zaciekawilo, no i fakt, ze po wypaleniu jednak wszystko jest wporzadku (crc ok). a teoria yahola bynajmniej najbardziej prawdopodobna ;] i wkoncu ktos powazny na forum. big up ;] |
![]() |
![]() |
#14 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Że albo płytki albo laser? Na poważnie powiedział to co inni niepoważnie? I to ma być ta powaga i innowacja? ![]() O rety! ![]() Też coś! @n0id! Ty chyba jesteś niepoważny... ![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() .. a co do liteona to faktycznie - jest to dziadostwo. od poczatku nagrywarka zachowywala sie podejrzanie. dobrze, ze jest na gwarancji ... pozdr ;] |
|
![]() |
![]() |
|
|