![]() |
och ciągle te same problemy,a może by tak wymienić cały sprzęt na nowszy,chyba najwyższa pora???
ale kto za to zapłaci:sciana: a jednak musimy dalej męczyć :haha: sorry za te głupoty chyba ucze się od vizzarda(bez obrazy-jesteś dla mnie idolem tych for,chociarz sam mało napisałem to naprawdę dużo przeczytałem:blee: ) niewiem jak to jest ja u siebie w kompie wiele razy już wymieniałem różne podzespoły a nagrywarki szczególnie i nigdy nie miałem żadnych problemów typu a niechce mi nagrywać,albo czytać ale mimo wszystko mogę ci dać jedną radę najlepsze lekarstwo na wszystkie bolączki to format:C enter dwie godzinki i wszystkie problemy precz,sam mam tego samsunga i jest super jako czytnik nagrywa też chyba nieźle ale osobiście do palenia kupiłem pionka 112(korzystając z rady sławkaj:respect: )niemam na czym testować toteż przymierzam sie do liteona ale chyba dam sobie spokój i uwierzę że pionek pali dobrze:najlepsz: |
Witam
Ostatnio kupiłem opisywaną tu nagrywarkę i zacząłem robić testy. I mam pytanko co do wyników jakości w nero speed płyt cd i dvd. Mam ok 10 płytek dvd-r (verbatim, tdk, większość praktycznie bez rys) nagranych jakiś rok temu na benq 1655 albo sony q28a, q30a, z prędkością ok połowy maxymalnej (dokładnie nie pamiętam ale nigdy nie nagrywam z max). Gdy wykonuję testy na samsungu z prędkością 8x, nero sypie błędami C1 i C2 i ocena jakości końcowa wychodzi poniżej 60, a nawet < 20... po prostu jakby płytka była nagrana do niczego. Odtwarzają się ok. A z drugiej strony, jak wykonam testy cd-r nagrywane ok 8x na philips CDRW48A, płytek pokroju Omega, nawet lekko zarysowanych - to dostaję C1 niewiele w porównaniu z dvdr - srednio ok 10; C2 praktycznie wogóle nie ma, i ocena jakości końcowa wychodzi powyżej 90. Wszystkie płytki nagrywane były w nero. Skąd takie rozbieżności dla dobrych dvd i słabych cd?? Wina nagrywarek czy mojego palnika? Dodam, że kilka płytek dvd-r (od verbatima) samsung nie odczytuje, wogóle ich nie widzi, w nero speed widziane jako blank (w czytniku dvd chodzą ok, odtwarzają się). Może coś nie tak z nagrywarką? ps. mogę umieścić wyniki z nero, jeśli będą potrzebne |
Remis ze wskazaniem na pionka ;)
|
Ilość załączników: 2
Samsung vs Pionek :boks:
Fortis DVD+R x8 burn x8 182M SB04 Załącznik 39995 Fortis DVD+R x8 burn x8 112@112L 8.09 BLACK Załącznik 39996 |
Ilość załączników: 4
Philips x8 palnoy x8 na Samsung 183L
Załącznik 39776 TA Załącznik 39777 Załącznik 39779 Załącznik 39778 |
Ilość załączników: 5
TDK x16 palone x8 na Samsung 183L
Test na BenQ Załącznik 39561 Test na Litku Załącznik 39562 TA Załącznik 39563 Załącznik 39564 Załącznik 39565 |
Ilość załączników: 5
Płyta Verbatim x16 palona x8 na Samsung 183L
Test na BenQ Załącznik 39475 Test na Litku Załącznik 39476 TA Załącznik 39477 Załącznik 39478 Załącznik 39479 |
Ilość załączników: 1
|
chlopaki co poradzicie na ten moj problem,bo juz nie kapuje nic z tego.. sprawdzilem nagrywarke u kumpla i komp sie nie zresetowal tak jak u mnie... czyli nie mam co do serwisu wiesc.. odpinalem tasiemki.. przekladalem tasiemki.. zmienialem przewody zasilajace.. odpinalem niektore urzadzenia aby zasialcz troszke "odetchnal".. i nie wiem co sie stalo:( pomocy:'(
|
Ilość załączników: 2
|
Cytat:
A co do zielonego to spoko, poczekam :czas: Od dziś może być w każdy piątek miesiąca... :czytaj: || |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Kabelek miejscami zmieniałem... Stery SATA do MOBO wgrywałem z płyty ASUSA dostarczonej z płytą gł. Więc wszystko powinno być OK.... Poczęstowałem MOBO czymś co się zowie VIA HyperionPro V510A... No i... Załącznik 39393 :spoko: Vizz chciałem dać zielone ale mam blokade;) |
Cytat:
Zacz***261;***322;bym od ster***243;w do MOBO na SATA :taktak: Zmieni***263; spr***243;bowa***263; sterownik Kabel SATA spr***243;bowa***263; wtyczkami zamieni***263;... A potem si***281; zobaczy... :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
Trza było się chwalić testami? Trza było brać SATA? Tera martw się sam! || :czar: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:31. |