![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#346 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#347 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.07.2004
![]() |
![]()
Wybaczcie
![]() Samsunga i chciałbym się z Wami podzielić naprędce mini-pseudo-teścikiem nt korekcji błędów właśnie w modelu 182M. Znalazłem płytkę która akurat idealnie nadawała się do testów ![]() zobaczcie proszę sami: ![]() Na pierwszy ogień poszedł wczoraj mój nieoceniony Nec 2500A, którego do tej pory używam do wypalania płyt DVD i nie zamienię go póki co na żaden inny model za żadne skarby, ale z odczytem płyt DVD a w szczególności CD to już jest dość dyskusyjna sprawa sprawa, co zresztą można zobaczyć poniżej ![]() ![]() Druga próba (zrobiona dziś) wyglądała dość, hmm... podobnie, rzekłbym wręcz tendencyjnie ![]() ![]() Czas na świeżutkiego samsunga, którego nabyłem z firmware w wersji SB03. ![]() Mimo "wysypu" pod koniec testu, byłem w szoku ![]() Nie dość że poradził sobie z większością danych na tym nośniku, to jeszcze ucieszyłem się podwójnie bo na płytce znajdują się relatywnie ważne dane, tak więc podwójna radość! Oczywiście spróbowałem jeszcze raz odczytać w całości płytkę (podekscytowany nowym napędem), licząc że uda mi się odzyskać resztę danych: ![]() Tak jak widać powyżej, napęd "wykrzaczył" się w prawie identycznym miejscu. Stwierdziłem że nie odpuszczę ![]() Zaaktualizowałem firmware do wersji sb04, aktualizacja poprzez ODD Firmware LiveUpdate czyli szybko, sprawnie i bez bólu. I proszę zobaczyć co nastąpiło potem... ![]() PEŁEN SUKCES! ![]() Ale to nie koniec niespodzianek ![]() Jako że umówiłem się ze sprzedawcą, że zakupię 2 sztuki tej samej nagrywarki i ciągu kilku dni odniosę jedną, po tym jak wybiorę tą lepszą, postanowiłem sprawdzić jak sobie poradzi druga sztuka. I oto co ujrzałem: ![]() ![]() ![]() ![]() robiłem jeszcze kilka testów na tej drugiej sztuce, i wychodziły raz lepiej, raz gorzej, czasami nie radziły sobie z odczytem do końca ale generalnie wykres był zdecydowanie ładniejszy i bardziej przypominał ten powyżej niż ten z pierwszej sztuki Samsunga. Zastanawia mnie tylko jedno, czy to, że Samsung nr 1 był podpięty do kontrolera SATA przez przejściówkę, a Samsung nr 2 bezpośrednio do gniazda IDE, czy miało to jakieś bezpośrednie znaczenie na końcowe wyniki ? Coś mi się zdaje że chyba będe musiał pobawić się w przepinanie i sprawdzę czy to coś zmieni ![]() Tak czy inaczej, po tym krótkim i zdawkowym wydawać by się mogło teściku (ale jednocześnie jakże treściwym ![]() mogę śmiało polecić tą nagrywarkę tym, którzy tak jak ja szukają dodatkowego napędu, który będzie słuzyć przede wszystkim do odczytu. Po tym względem jak widać, model na piątkę z plusem ![]() I oczywiście ukłony dla panów inżynierów z Samsunga za tak rewelacyjny napęd ![]() pozdrawiam blackbird |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Naprawdę to post ten nie powinien mieć zabarwienia emocjonalnego epokowego odkrycia ![]() Po prostu kolejny test na potwierdzenie tego O czym od dawna pisze się na forum ![]() Dlatego też tak bardzo zachęca się do jego studiowania ![]() Bo to nieoceniona skarbnica wiedzy Ale... Oczywiście też cieszymy się razem z tobą... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#352 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Samsung vs Pionek
![]() Verbatim DVD+R x16 burn x8 182M SB04 ![]() Verbatim DVD+R x16 burn x8 112@112L 8.09 ![]()
![]() |
#355 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Verbatim x16 palony x8 na Samsung SH183L SB01
Test BenQ ![]() Test Litek ![]() TA ![]() ![]() ![]()
![]() |
#356 |
Ismail Delivered
Data rejestracji: 29.08.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
W***322;a***347;nie tym bym si***281; nie podzieli***322; ![]() Bo bym by***322; ciekawy czy innym si***281; te***380; popali***322;y ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#358 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 15.12.2003
![]() |
Verbatim x16 palony x8
Test BenQ ![]() Test Litek ![]() Test Samsung ![]()
![]() |
#359 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Tesco DVD+RW x4 burn x4 182M SB05
![]() Lekka nieśmiałość co do marketu jako firmatora własnej marki Opadła po obejrzeniu pierwszych wyników jakości nagranego nośnika ![]() A w wersji light: nie jest źle ![]() ![]()
![]() |
#360 |
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
Viz DVD+R s***261; te***380; ca***322;kiem niez***322;e trafia***322;o sie na gorsze badziewia
bo je***347;li przeliczy***263; cena do jako***347;ci za 10szt. DVD+R 7,99pln a np. EMTC czy TDK po 1,2~1,3pln a jako***347;***263; zbli***380;ona
![]() |
|
|