Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 31.01.2005, 15:03   #1
panTOMas
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
panTOMas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Serwis Liteona

Wprawdzie zadałem już to pytanie kila dni temu w innym temacie, ale jakoś nikt nie zechciał mi odpowiedzieć . Może tym razem. Ale do rzeczy. Czy serwis Liteona przyjmuje palniki do naprawy (wymiany) na podstawie firmowej gwarancji, czy wystarczy dowód zakupu - paragon lub faktura? Pytanie stąd, że mam 2 napędy kupione w 2 róznych sklepach i w obu zapewniano mnie, że podstawą składania reklamacji jest właśnie dowód zakupu. A może pochodzą z "prywatnego importu" i wtedy pozostaje oddać do sklepu. Kłopot w tym, że sklep internetowy.
panTOMas jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.01.2005, 15:49   #2
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez panTOMas
Wprawdzie zadałem już to pytanie kila dni temu w innym temacie, ale jakoś nikt nie zechciał mi odpowiedzieć . Może tym razem. Ale do rzeczy. Czy serwis Liteona przyjmuje palniki do naprawy (wymiany) na podstawie firmowej gwarancji, czy wystarczy dowód zakupu - paragon lub faktura? Pytanie stąd, że mam 2 napędy kupione w 2 róznych sklepach i w obu zapewniano mnie, że podstawą składania reklamacji jest właśnie dowód zakupu. A może pochodzą z "prywatnego importu" i wtedy pozostaje oddać do sklepu. Kłopot w tym, że sklep internetowy.
Proponuje zadać to pytanie polskiemu dystrybutorowi Liteon firmie AB http://www.liteon.ab.pl/ , zawsze lepiej dowiadywać się u źródła.

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 31.01.2005, 16:53   #3
panTOMas
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
panTOMas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dzięki za radę, ale pomyślałem, że wśród całkiem sporej grupy użytkowników Litków udzielającej się na tym forum znajdzie się ktoś życzliwy, kto napisze "mam 1633 kupiony tu i tu i dostałem gwarancję" lub przeciwnie "to mój piąty Litek i gwarancją za każdym razem jest dowód zakupu" żebym wiedział na czym stoję, zanim uruchomię oficjalną procedurę reklamacji.
panTOMas jest offline  
Stary 31.01.2005, 17:00   #4
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez panTOMas
Dzięki za radę, ale pomyślałem, że wśród całkiem sporej grupy użytkowników Litków udzielającej się na tym forum znajdzie się ktoś życzliwy, kto napisze "mam 1633 kupiony tu i tu i dostałem gwarancję" lub przeciwnie "to mój piąty Litek i gwarancją za każdym razem jest dowód zakupu" żebym wiedział na czym stoję, zanim uruchomię oficjalną procedurę reklamacji.
Z tego co się orientuje to nie ma karty gwarancyjnej Liteona, gwarancją jest właśnie dowód zakupu, ale to tylko moje spostrzeżenia. nie muszisz od razu robic reklamacji mozna się tylko zapytac jakie są u nich procedury.

imola@interia.pl
imola jest offline  
Stary 31.01.2005, 18:22   #5
adax
Iniemamocny

Data rejestracji: 01.09.2004
adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>adax ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak kupowałem swojego Litka 1213S / zakup w sierpniu 2004/dostałem tylko dowód sprzedaży. Zareklamowałem go w grudniu zeszlego roku - sprzedawca wypisał na miejscu kartę gwarancyjną z datą zakupu. Po tygodniu dostałem w zamian Litka 1653S z nową kartą gwarancyjną. Nie które sklepy wymieniają od ręki na nowe urządzenia.

Ostatnio zmieniany przez adax : 31.01.2005 o godz. 18:25
adax jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: