![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2005
![]() |
sohw-1653s
Witam. Mam nagrywarke sohw-1653s i ostatnio pojawił się problem z nagrywaniem płytek DVD , a mianowicie po zapisie w Nero lub Alcoholu wyskakuje informacja że wszystko poszło OK. Wkładam płytke do stacjonarnego DVD a tu wyskakuje że brak dysku. Ponownie wkładam do nagrywarki i też jej nie widzi.Miał ktoś taki problem ? Dodam że mam zainstalowany najnowszy bios.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
Skoro wcześniej wszystko było OK, to być może nadszedł czas aby oddać ją do serwisu.
Sorry za tak lakoniczną odpowiedź, ale kilka dni temu miałem podoby przypadek ze swoją 1633S. Płytka niby nagrana, ale już nie do odtwożenia w narywarce. Stacjonarka nawet odtowrzyła tą płytkę z małymi kłopotami. Po sprawdzenie w KProbe, włos mi się zjeżył jak zobaczyłem wynik. Oddałem do serwisu, za jakiś czas dostałem nowy model 1693S. Oby ta wytrzymała dłużej. Pozdrowienia Salem |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Chyba masz rację. Jedyna rada to serwis.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze jedno pytanko, jaki bios wgrać przed odaniem go do serwisu(teraz mam CSOP)? Podobno panowie z serwisu są uczuleni na zmiane biosu.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
aby był tylko od tego modelu
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 28.07.2002
![]() |
Biosy wychodzą poto aby je wgrywać
![]() ps. a jakie płyty testowałeś od ostatniego postu 09.08 ? Może to tylko dany nośnik sprawia problemy ?
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Testowalem TDK,LG,Platinum,Esperanza,Sony i na kazdej to samo
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jeśli jest ASPI i DMA (a wierzę, że tak) to tylko serwis.
bios ze strony http://www.liteonit.com/ODD/English/...e_dvd%20rw.asp jak nie wchodzi (zrobiony mod ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Witam. Czy istnieje możliwość zdobycia gdzieś Tzw.Sticer to taka naklejka gwarancyjna na sprzęcie. Byłem z moją nagrywarką w sklepie żeby ją zareklamować, niestety Sticer został przerwany przez wyciąganie i niechciano mi jej przyjąć, ale w końcu ją wzieli. Po pięciu tygodniach dostałem ją z powrotem jedynie ze zmienionym biosem. Pięc tygodni na zmiane biosu , nieżle! Teraz niechcą mi jej przyjąć.Miał ktoś podobne przejścia?
Ostatnio zmieniany przez albatros7 : 28.09.2005 o godz. 18:30 |
![]() |
![]() |
|
|