![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2005
![]() |
Cytat:
![]() cóż za zachęcająca odpowiedź ![]() no więc tak: nagrałem (zaraz po zakupie) dwie płyty DVD - R (esperanza) z prędkością 4 obie zawierają ponad 3,5GB danych i obie działają! jakiś czas później chciałem nagrywać znowu i kupiłem kilka płyt DVD + R TDK... stworzyłem sobie w Nero kompilację z plikami ogg (również ponad 3,5GB) i wypaliłem z prędkością 6... zapis zakończony powodzeniem ![]() nagrałem drugą... to samo... trzecią nagrałem z weryfikacją i weryfikacja stanęła na 53%! mieliło mieliło i nic! więc te 3,5GB podzieliłem na dwa i wypaliłem na dwóch płytkach (tych samych TDK) i obie płytki działają! w piątek chciałem nagrać (dvd rw) parę płytek z mp3 (dysan) i zepsuło mi dwie! mam jeszcze cdrw też liteon i ten sobie poradził bez problemu!! między czasie (a w zasadzie to codziennie) wypalam jakieś audio cd (dvd rw) i każde działa... nagrywam najczęściej na płytkach cd rw (vakoss, esperanza i jakiś no name)! to tyle.... ![]() |
|
![]() |
|
|