![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#226 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Dla zainteresowanych (link do firmware umożliwiającego przeróbkę modelu DW-U14A do DRU-510A) :
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...es/14A_to_510A [1.0c].zip Jeśli po kliknięciu na powyższy link nie będziesz mógł ściagnąć bezpośrednio pliku to wklej cały link do swojej przeglądarki - i będzie OK ! (plik zacznie sie ściągać) Aha po upgrade należało by wgrać nowszy firmware (już do modelu 510A) bo zaraz po fleszowaniu wyjdzie ciut starsza wersja bodajże 1.0c a dostępna jest już 1.0f Ostatnio zmieniany przez MarkOFF : 17.01.2004 o godz. 00:24 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#227 | |
Bywalec
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
![]() Cytat:
![]() co tu teraz zrobic... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
jak zmienic bios w palniku sonyDRU500A
wielka prośba jak zmienić bios w nagrywarce sony dru500a i skąd go pobrać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
tu masz nowy bios i instrukcję:
http://sony.storagesupport.com/dvdrw/dru500adwn.htm
![]() |
#230 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
DziĘki Z GÓry
Pozdro...... |
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Bywalec
Data rejestracji: 17.02.2002
![]() |
juz sie samo naprawiło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() |
co myślicie o SONY DVD+/-RW DRU-530A
Witam!!Chciałbym poznać waszą opinie o nagrywarce Sony DVD+/-RW 530A .Może któs już ją posiada i może podzielić sie spostrzeżeniami
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2003
![]() |
Olej soniacza
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() za kilka tygodni/miesięcy będziesz mógł sobie go w prosty sposób przerobić na dual-layera ![]() ![]()
![]() |
#235 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() |
![]()
mam Sony DW-U10A (na stonie jest jej test). jak narazie nie ma biosów.
I pytanie. w tabeli podali ze jest to wersja OEM modelu Sony DRU 500A. http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=3083203218 do tego modelu sa biosy http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2292180711 roznia sie tym: Wyniki naszych badań możemy porównać z tymi, jakie uzyskała nagrywarka Sony DRU-500AX. Najistotniejszą dla użytkowników różnicą pomiędzy nagrywarkami DRU-500A (OEM: DW-U10A) a naszą poprzedniczką marki Sony - jest inna maksymalna prędkość zapisu płyt DVD+R. Aktualnie testowany napęd nagrywa krążki DVD+R z prędkością x2.4, podczas gdy dla urządzenia DRU-500AX wartość tego parametru wynosi x4. Czy mogę zaktualizowac moja biosem od tej drugiej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Biosy byly dawno temu. Rowniez mam ten naped i przeflashowalem go na 500A i obecnie uzywam biosa z 500A o numerze 1.0d.
Niestety po zmianie BIOS byl na poczatku problem i naped przestal nagrywac plyty +. Dokladnie mowiac nagrywal plusy ale nie dalo sie ich niczym odczytac. Pomogla zmiana biosu na wczesniejszy czyli 1.0d Naped jest malo uzywany ale po zmianie BIOS zaczelo cos w nim strzelac. Od czasu do czasu podczas zapisu plyty cos strzela i wystepuje blad a plyta idzie do kosza. Strzela rowniez przy restarcie komputera a najwiecej podczas zamykania nagrywanych nosnikow. PS Zaistniala sytuacje moze byc zwiazane ze zmiana BIOS-u lub moze to byc czysty zbieg okolicznosci.
![]() |
#237 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
A do aktualizacji musisz miec odpowiednio poprawiony BIOS aby zmienic naped na 500A. Pozniej juz wgrywasz BIOSy od 500A pobrane bezposrednio od SONY
Jak chcesz to gdzies mam ten BIOS i moge wyslac
![]() |
#238 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
sony dw-u10a
Przeczytałem właśnie test tej nagrywarki i włos mi się zjeżył! Tam jest napisane, że jej wadą jest brak możliwości skopiowania płyt zabezpieczonych safe disciem od wersji 2.5 i nowszej. Faktycznie próbowałem ostatnio zrobić kopie zapasowe dwóch drogich mi filmów tj Gladiatora i Patrioty i nie dało się, mimo, że próbowałem to zrobić dvd x copy xpress i dvd shrinkiem. Ma ktoś taką nagrywrkę? Poradzcie coś.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Płyty DVD nie są zabezpieczane tak jak programy czy muzyka. Nie napisałeś jaki był efekt twoich prób. Gladiator to długi film do jego transcodingu użyłbym cce.
![]() |
#240 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.01.2004
![]() |
ok. sprawdze dzis w domu dokładnie jakiej treści komunikat wywala.Nie mam jednak problemu z kopiowaniem nieoryginalnych płyt, szczególnie koncerty zawierają nieraz około 7GB danych.Poprostu obcinam co się da w clonie dvd i nie ma problemu.Przy tych filmach nie da się nawet zainicjować robienia obrazu na hdd.Faktycznie są one długie, innych nie próbowałem, ale wydaje mi się, że problem leży właśnie w zabezpieczeniu a nie długości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
bios sony |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 19:42 |