![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
nośniki na sony dru 500
Witam ,
ostatnio nabyłem sony dru 500 ax /2.0 f/, i datex x4 -R /wypala x2/, oraz datex x 2,4 +RW /nie chce wypalać/. Jakiego typu nośniki są kompatybilne z tą nagrywarką i gdzie je można nabyć? /x4 -+R , 2,4 +RW dobrej jakości/. an. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
plyty na sonke
princo -
esperanzy - na nich nagrywam i nie mam problemow ani z nagrywaniem ani z odtwarzaniem na stacjonarnych DVD
|
|
|
#3 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
.
Optodisk - jak dla mojego Soniaka bardzo dobre płytki (niedrogie). BASF - te też są OK - trochę droższe. Verbatimy, TDK, - też dobrze. Testowałem - DVD-/+ R/RW - na jakieś 30 płytek zwaliła mi się jedna - Optodisk DVD+R - ale nagrywałem w tle innej roboty (pozatym mój system jest trochę zaśmiecony ).Datex - nagrałem 2 - grają narazie OK - ale wyglądają paskudnie -nierówny lakier , brzydki nadruk, i to nie jest żadna marka, dodatkowo mała różnica w cenie (np. do Optodisk - marki dużego i znanego producenta płyt DVD / CD). Nigdy ich więcej nie kupię! x4 jeszcze nie nagrywałem - nie ma kompatybilnych nośników, mam stary bios 1e, no i nie palę aż tak dużo (narazie) więc czekam. Pozdrówka 8) 8) 8) |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2003
![]() |
czyli x4 jest jeszcze niemozliwe ,
szkoda , dzieki |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
Re: nośniki na sony dru 500
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
![]() |
tanie plytki
Ja jeszcze przetestowalem plytki SIGMA po 3.7 zl, ale jak narazie na 5 wypalonych 5 sie wywalilo w trakcie robienia backupu filmu ;-)
Ponoc na nich dobrze nagrywaja sie dane, alejeszcze nie testowalem
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
witam
moge dodać że mint[-R] 2x niezle wyglada i pali sie bez uwag , to samo o eProf.... [+R] x2 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
sony
na TDK wypalam x4
Ostatnio zmieniany przez zorg : 04.03.2010 o godz. 12:53 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
pieknie ale jaka wersja biosu
?
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
no właśnie ![]() ![]() ![]() 8) 8) 8) |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
ostatnia 2.0F
|
|
|
#12 |
|
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Troche się zaniedbałem z wypalaniem (student AWF
. Widze że Robyoda ( sorry jeśli przekręciłem ) się pojawił - pozdrawiam. Mam jeszcze pare Prnco x4 ale nistety palą się na x2. ZORG pokazał płytke TDK którą można nagrywać na x4. Może x4 wkońcu na Sony będzie??
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ja też mam Soniaka ale jakoś mam znim troche problemów. Płytki zależy jaka partia jedne tnie jedna za droga, a czasem to jedna za droga ida do kosza. Próbowałem już wszystkie wersje biosu ale to nic nie pomogło. Na Esperanzach x1 pol na pol w koszu, z x2 nie mialem wiekszych problemow, a teraz kopilem 40szt. x4 bo x2 juz nie uswiadczysz na gieldzie, co 3 idzie do kosza. Co ciekawe na x4 jak ustawie nagrywanie x2 do 15% idzie ok a potem zwalnia do x1. Finalnie po nagraniu na nosniku widoczny jest pierscien gdzie nagrywal x2 a gdzie x1, o nagrzniu x4 nie ma co marzyć. Princo każda idzie do kosza. Już nie wiem co moge zrobić z tym fantem. Doradzcie !!
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Chłopie - zmień płytki! I nie kupuj dużych ilości dopóki nie wypróbujesz danej marki. A poza tym tanie płytki DVD R są już dosyć tanie i niestety też bardzo kiepskie - lepiej dołuż conieco.... Z opinii innych (i troche swojego doświadczenia) - odradzam: Princo, Datex, Esperanza....... 8) 8) 8) . |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2003
![]() |
SONY DRU-510a i OVERBURNING ;((
witam wszystkich,
Mam taki problem z powyższą nagrywarką DVD. Używam ją także do wypalania płytek CD i niestety okazało się że nie da się nagrać na płytkę więcej danych (tzw. overburning). Przy próbie zapisu takiej płytki np. w Nero pyta czy wykorzystać ową technologie po czym wywalą bład "can't perform start of disc". próbowałem zrobić obra a następnie wypalić innymi programami i również się nie da ;( Ciekawe jest natomiast że jeśli mam już taką płytę nagraną (z overburningiem) to nie ma problemu z jej skopiowaniem (CD-Copy) np w CloneCd. Napęd kopiuje wtedy bez problemu... Jeśli ktoś ma "lekarstwo" na powyższy problem to proszę o pomoc. z góry dzięki i pozdrawiam, michał
|
![]() |
| Tagi |
| bios sony |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
| Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
| problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 20:42 |