![]() |
.
:cisza: Tak naprawdę to model DRU 500 A powinien byc niedostępny - zamieniono modelem DRU 500 AX - po prostu przy brakach tej nagrywarki na rynku przez ostanie kilka miesiecy starsze modele powinny być dawno wyprzedane.... Swoja droga zastanawia mnie np. Komputronik, który w cenniku na stronie ma cały czas opis poprzedniego modelu??? Ale cóż - zyczę powodzenia w poszukiwaniach - sam się chyba też niedługo skuszę || Pozdro dla wszystkich 8) 8) 8) . |
Jak już pisałem wiele razy zawiodłem się na Princo. Własne DVD jakie przerabiam nagrywam w nero ,ale te które mieszczą się na 4,7 nagrywam w alcoholu. Ponieważ wiele razy w nero, jeśli przeżuciłem zawartość płyty na Hdd, nagrywało się połowe lub zacinała się płyta a na alcoholu nie. Płyty niezabezpieczone. ( do tej pory nie wiem dlaczego). PS2 nie bawiłem się orginałami ale te które miałem ładnie wszystko działa. Teraz nagrywam na Esperanza i datawrite. Narazie OKA
Może ktoś nie będzie zadowolony z tego sposobu nagrywania ale przynajmniej działa |
Cytat:
I używanego oprogramowania nagrywarki. |
Cytat:
|
Ja posiadam ją od jakiegoś czasu. Po wielkich trudach udało mi się ja dostać i jest zaj... fajna. Polecam ją napewno. PS2 też nagrywam.
|
Cytat:
Dziękuję, bardzo mi pomogłeś w podjęciu decyzji.:) |
Sony
Witam!
Przymiezam sie wlasnie do kupna modelu AX.. JAk sobie radzi ta nagrywarka z zabezpieczeniami na plytach cd i dvd? Sa jakies ograniczenia co do kopiowania no i nosniki jakich uzywacie..jakie polecacie a jakie nie.. Dzieki za info... jawrob11 |
znajomy handlowiec z południa Polski twierdzi, że firma jest podejrzana. na wszelki wypadek nie rób przedpłat ;)
|
to tylko zabieg marketingowy Sony - z tego co słyszałem model AX niczym fizycznie się nie różni od A poza nowszym firmaware, który i tak można sobie wgrać mając DRU-500A
|
Jaki model Sony DRU500?
Mam pytanie do użytkowników DRU500, właściciel sklepu internetowego www.cennikpc.com postraszył mnie wycofanym z produkcji modelem "A" nagrywarki SONY, czy ktoś może zetknął się z takim oznaczeniem, a jak tak to na czym polega różnica? Po przeglądnięciu cenników w necie natykam się raczej na model AX. O co tu chodzi? W planie mam zakup tego cuda ale nie chcę się naciąć.
Pozdrawiam |
http://www.cennikpc.com tam sony DRU500 podobno można dostać za 1599,00. A tak przy okazji czy ktoś korzystał z usług tej firmy, no i jak na tym wyszedł ?
Pozdrawiam |
a ja wyczytalem
ze niektore zaczely wypalac discT@2 i co ty na to ;)
|
jest super - też ją mam :) a używam głównie do wypalania filmów DVD
ale podobno nie nadaje się do kopiowania płyt PS2 - Sony dba o swoje interesy |
Na zachodnich grupach jest juz pierwsze info o nowym firmware. Niektorzy zauwazaja, iz pewne plytki palone dotad na 2x, teraz ida tylko 1x.
Uwaga wiec, nie zawsze mozna sie cofnac. |
mysle
ze jest cool bo ja mam^_^
|
co myślicie o multinagrywarce sony 500A
nagrywa ona dwa konkurencyjne standardy + i - .
Czy opłaca się ją kupić ? ( 2100 zł ) Chcę nagrywać płytki z danymi komputerowymi ( do Dvd-romów) , do playstation 2 ( wyczytałem na liscie kompatybilnych playeró ,że playstation 2 czyta tylko dvd-r a nie czyta dvd+r ), a także filmy do stacjonarnych odtwarzaczy . Wyjściem jest zakup tej multinagrywarki , czy może lepiej kupić jedną do dvd-r i jedną do dvd+r np. tą znaną ricoha. Czy nie wystarczy np. jedna nagrywarka do dvd+r ? czekam na opinie |
thx :)
|
Nowy Firmware dla Sony DRU 500A
|
dvd
Cytat:
No to jest bardzo ale to bardzo interesujace:jupi: |
Cytat:
|
DVD-RW TDK
|
jest też tutaj: http://www.sirius.pl/product.php?act...&id=5589&sid=1 taniej niż Komputroniku :)
|
Już jest!
.
:cisza: Już jest w Komputroniku :3msie: :3msie: :3msie: ale za kosmiczne pieniądze :buu: :buu: :buu: No cóż, chyba trzeba jeszcze troche pomarzyć :glaszcze: . 8) 8) 8) . |
Z tego co ja się napaliłem na Sony to w Bielsku-Białej mają mieć za 7-12 dni ale nie wiem czy to prawda i zabardzo nie chce mi się czekać!!!
|
Sony Shop
|
Jak byś 2 tygodnie wcześniej zapytał to mój kolega miał 4 eglemplarze przywiezione z USA. Sprzedawał za 350USD.
|
ALE?
No raczej jeśli wyjdzie ...jeśli wyjdzie Sony DRU-500AX i nic innego w tej cenie a pewnie mogą nawet wyjść tańsze. Będzie wielkie bOOOOOOM na te nagrywarki bo jak chyba z tego co przeczytałem (chyba że się myle) to x8 mogą wyjść w następnym roku więc tyle czekać to niezabardzo. Czwóreczka +/- to najlepszy wybór jaki można teraz dokonać. Ale do jasnej cholery ile można czekać w Polsce
|
Blue Ray nadchodzi... jak dobrze pamietam to 27 GB na plyte :)
|
ktora ?
To jest pytanie ? A odp. no wiec tak produkcja nagrywarek DVD zwieksza sie z miesiaca na miesiac i ceny zaczna spadac.to i wybor sie zwiekszy. Tak samo bylo z nagrywarkami CD-R i jeszcze do dzisiaj sie wszyscy kluca ktura nagrywarka cd-r lepsza tak bedzie i z DVD-R musisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie. zwroc uwage ze kazdy zachwala swoja maszynke, tak ze jak sie juz na cos zdecydujesz i kupisz:kasa: to bedziesz sie cieszyl, przeciesz za nastepne 2 lata i tak ja zmienisz bo beda szybsze moze plytki sie zwieksza do 10Gb,??? kto to wie
powodzenia |
Wszyscy kupują Sony?
Ja też cholernie napaliłem się na Sony, ale czy nie warto by poczekać na coś co wyjdzie niedługo jakiś LG lub inne nagrywarki. ( można czekać do usranej...) Jeśli ktoś wie kiedy i jakie Nagrywrki DVD wyjdą na rynek to niech napisze. WIELKI DZIĘKI
Bicz8) |
sony
Tutaj sobie lezy i czeka az ktos ja wezmie do domu.
http://www.sonystyle.com/is-bin/INTE...8AAADz9p8V6pST |
ja chce Sony
Baski jakbys coś wiedział o Sony to daj znać ja też się troche zakręciłem co do poszukiwania jej. Dokładnie pytałem sie w Polsce wszędzie - chyba. Jakby co to daj znać
|
a wystarczylo zajrzec w dzial kupie/sprzedam... :)
Pozdrawiam |
na stronie sony
|
Dzięki za pomoc ale ta w komputroniku to wersja zewnętrzna i przez to dość droga natomiast ta wewnętrzna jest niedostępna i nie jest napisane kiedy będzie dostawa. Pozdrawiam Banan
|
sprawdź w ofercie Komputronika http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=922
|
Gdzie kupię nagrywarkę DVD Sony DRU 500A?
Jak w temacie. Nigdzie nie mogę jej dostać. Dlaczego???? ???
|
Witam,
A ja wlasnie mam taka do sprzedania nowiutenka :P, zapraszam do dzialu z ofertami kupna/sprzedazy. :) Pozdrawiam |
Re: juz jest dostepna w USA
Cytat:
Taaak tylko - Not available for delivery at this time. Not available for store pickup. - Tam tez nie ma! :buu: :buu: :buu: :buu: :buu: :D :( :buu: :o :chytry: :glaszcze: |
juz jest dostepna w USA
http://www.bestbuy.com/Detail.asp?m=...at=&e=11203215
332,49$ x3,80PLN=1263,46 cena super tylko kto to przywiezie za friko :3msie: |
Co sie dzieje z SONY DRU-500A / AX
.
:cisza: Cze :cisza: No wlasnie - czy ktos wie co sie dzieje z ta nagrywarka DVD - nigdzie jej nie ma... nawet w "Zachodnim" Swiecie sa problemy z zakupem. Chyba chlopaki z Sony sie nie wyrabaja i beda musieli wprowadzic przedplaty albo kartki..... ^_^ :D ^_^ :D A moze ktos z Was wie kiedy i za ile beda dostepne w Polsce? Pozdrowka 8) 8) 8) 8) . |
Nero 5.5.9.16 for Yamaha
Mam nero i sony dvd i nie ma problemu z rozpoznaniem nagrywarki. uaktualnij vers. nero i bedzie po klopocie.
|
Cytat:
sprawdz jak nie zobaczysz to cos jest nie tak ... |
Teraz to juz mnie jescze bardziej zakreciles co mam zaktualizowac? wersje nero ?? (probowalem chyba nawet v5599 i kicha to samo nie widzi jej jako nagrywary i to na 2 kompach sprawdzalem - oba maja system 98)clony tez nie widza jej(tzn ja tu juz nie mowie o nagrywaniu dvd - zwyklych na niej nie moge nagrywac!!!!!!) chyba ze jest jaks inna mozliwosc - moze znasz odp na pozostale pytania ;) ?????????????
|
o kurcze :cisza:
pomylilem guzik i wyedytowalem ci posta :( szalg by to trafil jeszcze raz bardzo mi przykro ale odpowiedz dziala na 100% |
Sony DRU-500A Kłopot z Nero i filmami
Cytat:
polecam aktualizacje |
Otrzymałem własnie wiadomość z "http://www.cennikpc.com " (sam usilnie poszukuje tego modelu(ów) :
- nagrywarki te były ,lecz niestety ostanio "wyszły" . Będa napewno w styczniu dostępne w w/w sklapie . Cena nie powinna się zmienić .jaro |
Nigdzie nie mozna jej dostac w polsce, a sprowadzanie jej do polski, to znaczy jednej sztuki z tego co powiedziala mi jedna firma jest dla nich nieoplacalne. Juz byl poruszany ten temat i odpowiadam Nie nie mozna dostac.
|
Sony DRU-5xxA \DRU-7xxA\DRU-8xxA\ DW-Uxx- Dxx-Qxx-Gxxx\AW-Gxxx
Czy ktos z uzytkownikow forum wie gdzie w Polsce mozna kupic ta nagrywarke ? SONY DRU500A
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |