![]() |
Zorg, skad masz takie informacje, ze bedzie mozna zrobic z niej duala??
|
Zainstalowałem Decryptera ale nie zdążyłem jeszcze wypróbować poniważ wcześniej zainstalowałem AnyDVD i wszystko hula!!!Teraz mogę palić oryginalne filmy w każdym programie. Nie ma ktoś witaminki do wersji 3.3.2.1 AnyDVD? Do tej wersji nie znalazłem w sieci.
|
Cytat:
|
Zaraz to zassam.Decrypterem jeszcze nie próbowałem. Mam nadzieje, że pomoże. Zastanawia mnie tylko dlaczego x copy nie daje rady, z tego co czytałem na forum wynika, że ten program świetnie daje sobie rade z zabezpieczonymi filmami. Póki co popracuję nad Decrypterem.GG 4403768.
|
Sprobuj zgrac dysk dysk DVD Decrypter'em a potem (gdy juz nie bedzie CSS, regionow itd) kombinuj ;)
|
Sprawdziłem te komunikaty.Brzmią one następująco: Error occured reading sectors! Data:1/0, po kliknięciu na ok wywala następny: Unable read DVD. I kwit. Nie mogę skopiować oryginalnych zabezpieczonych płyt. Mam pełną wersję DVD X Copy Platinum v3.2.1 i tym programem próbowałem te filmy skopiować. Zformatowałem twardziela, zmieniłem partycję z fat32 na ntfs.Zainstalowałem wszystko na nowo i nie pomogło.Używam xp-ka. Próbowałem też DVD Shrinkiem- bez rezultatu.
|
Cytat:
Jeśli chodzi o DVD-R - bez probelmu, nagrałem takich ponad 10 i wszystkie chodzą bez zarzutu (nośniki użyte to TDK DVD-R x 1-4 oraz DYsan DVD-R x 1-4). Przypuszczam, że DVD+R powinno pójść, dla pewności użyj BookType. DVD w wersji RW tak + jak i - do nagrywania obrazu nie wykorzystałem jeszcze. Co do nagrywanych VCD - nigdy z takich nie korzystałem, ale zgaduję, że zachowują się tak, jak nagrywane CD, choć mogę się mylić. |
Sony DVP-S725D
Chcialbym prosic uzytkownikow tego odtwarzacza o napisanie, czy czyta on plyty VCD, SVCD, CD-RW, DVD+R/RW, DVD-R/RW?
|
Jestem szczesliwym posiadaczem tej nagrywary. Na razie zrobiłem ok. 40 filmow, w tym duzo nowosci, najczesciej Shrinkiem 3,1,4 i Decrypterem. Do tej pory bezproblemowo. Brak obslugi safedisca >2,5 mnie nie przeraza, to jest nagrywarka DVD, do gier i muzyki sa Liteony, Lg itp. Jak cos jest do wszystkiego, to jest do
niczego. Z testu nie wynika, ze jest to jedna z najlepszych nagrywarek, ale stosunek jakosci do ceny (dałem 444,-) jest bardzo o.k. |
ok. sprawdze dzis w domu dokładnie jakiej treści komunikat wywala.Nie mam jednak problemu z kopiowaniem nieoryginalnych płyt, szczególnie koncerty zawierają nieraz około 7GB danych.Poprostu obcinam co się da w clonie dvd i nie ma problemu.Przy tych filmach nie da się nawet zainicjować robienia obrazu na hdd.Faktycznie są one długie, innych nie próbowałem, ale wydaje mi się, że problem leży właśnie w zabezpieczeniu a nie długości.
|
Płyty DVD nie są zabezpieczane tak jak programy czy muzyka. Nie napisałeś jaki był efekt twoich prób. Gladiator to długi film do jego transcodingu użyłbym cce.
|
sony dw-u10a
Przeczytałem właśnie test tej nagrywarki i włos mi się zjeżył! Tam jest napisane, że jej wadą jest brak możliwości skopiowania płyt zabezpieczonych safe disciem od wersji 2.5 i nowszej. Faktycznie próbowałem ostatnio zrobić kopie zapasowe dwóch drogich mi filmów tj Gladiatora i Patrioty i nie dało się, mimo, że próbowałem to zrobić dvd x copy xpress i dvd shrinkiem. Ma ktoś taką nagrywrkę? Poradzcie coś.
|
A do aktualizacji musisz miec odpowiednio poprawiony BIOS aby zmienic naped na 500A. Pozniej juz wgrywasz BIOSy od 500A pobrane bezposrednio od SONY
Jak chcesz to gdzies mam ten BIOS i moge wyslac |
Biosy byly dawno temu. Rowniez mam ten naped i przeflashowalem go na 500A i obecnie uzywam biosa z 500A o numerze 1.0d.
Niestety po zmianie BIOS byl na poczatku problem i naped przestal nagrywac plyty +. Dokladnie mowiac nagrywal plusy ale nie dalo sie ich niczym odczytac. Pomogla zmiana biosu na wczesniejszy czyli 1.0d Naped jest malo uzywany ale po zmianie BIOS zaczelo cos w nim strzelac. Od czasu do czasu podczas zapisu plyty cos strzela i wystepuje blad a plyta idzie do kosza. Strzela rowniez przy restarcie komputera a najwiecej podczas zamykania nagrywanych nosnikow. PS Zaistniala sytuacje moze byc zwiazane ze zmiana BIOS-u lub moze to byc czysty zbieg okolicznosci. |
Upgrade softu Sony DW-U10A od Sony DRU 500A
mam Sony DW-U10A (na stonie jest jej test). jak narazie nie ma biosów.
I pytanie. w tabeli podali ze jest to wersja OEM modelu Sony DRU 500A. http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=3083203218 do tego modelu sa biosy http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2292180711 roznia sie tym: Wyniki naszych badań możemy porównać z tymi, jakie uzyskała nagrywarka Sony DRU-500AX. Najistotniejszą dla użytkowników różnicą pomiędzy nagrywarkami DRU-500A (OEM: DW-U10A) a naszą poprzedniczką marki Sony - jest inna maksymalna prędkość zapisu płyt DVD+R. Aktualnie testowany napęd nagrywa krążki DVD+R z prędkością x2.4, podczas gdy dla urządzenia DRU-500AX wartość tego parametru wynosi x4. Czy mogę zaktualizowac moja biosem od tej drugiej. |
???????
za kilka tygodni/miesięcy będziesz mógł sobie go w prosty sposób przerobić na dual-layera ???????? |
Olej soniacza ;) Kup sobie lepiej Pioneera DVR-106D. To absoltnie bezproblemowy napęd. Do tego instniej duże prawdopodobieństwo że za kilka tygodni/miesięcy będziesz mógł sobie go w prosty sposób przerobić na dual-layera :) Już się nie moge doczekać tej wiekopomnej chwili ;)
|
co myślicie o SONY DVD+/-RW DRU-530A
Witam!!Chciałbym poznać waszą opinie o nagrywarce Sony DVD+/-RW 530A .Może któs już ją posiada i może podzielić sie spostrzeżeniami???Dodam tylko że ta nagrywarka nagrywa płyty dvd+r z prędkościa x8 a dvd-r z prędkością x4
|
juz sie samo naprawiło :) super zabawka!!! polecam!!!
|
DziĘki Z GÓry
Pozdro...... |
tu masz nowy bios i instrukcję:
http://sony.storagesupport.com/dvdrw/dru500adwn.htm |
jak zmienic bios w palniku sonyDRU500A
wielka prośba jak zmienić bios w nagrywarce sony dru500a i skąd go pobrać
|
Cytat:
co tu teraz zrobic... |
Dla zainteresowanych (link do firmware umożliwiającego przeróbkę modelu DW-U14A do DRU-510A) :
http://isweb44.infoseek.co.jp/comput...es/14A_to_510A [1.0c].zip Jeśli po kliknięciu na powyższy link nie będziesz mógł ściagnąć bezpośrednio pliku to wklej cały link do swojej przeglądarki - i będzie OK ! (plik zacznie sie ściągać) Aha po upgrade należało by wgrać nowszy firmware (już do modelu 510A) bo zaraz po fleszowaniu wyjdzie ciut starsza wersja bodajże 1.0c a dostępna jest już 1.0f |
[QUOTE=MarkOFF]
Ale bez problemu mozna przerobić ją na model DRU-510A (fleszując odpowiedni firmware) - jak też uczyniłem i teraz już NO PROBLEM !!! mozesz podać link do odpowiedniego firmware?? |
Też mam DW-U14A a może już .....
Od 3 tyg. jestem posiadaczem tejże nagrywarki (DW-U14A) i ogólnie jest OK ! ale znalazłem kilka małych minusów.
Mam małe doświadczenie gdyż wcześniej uzywałem nagrywarki LG 4020 oraz Pioneera 105 - takze porównać i odnieść sie do czego było :-). Ale bez problemu mozna przerobić ją na model DRU-510A (fleszując odpowiedni firmware) - jak też uczyniłem i teraz już NO PROBLEM !!! Polecam sprzęt wszystkim którzy chcą mieć ZERO PROBLEMÓW ze sprzętem oraz kompatybilnościa nagranych płyt !!! |
mam dw-u14s i jestem bardzo zadowolony! super wypalarka! Jak czytam forum i widze ile ludzie mają problemów z innymi to się ciesze że tak wybrałem :)
Mam ją dopiero od 2 dni, ale nagralem 10 plyt (w tym 4 filmy kopnołem ;) ) i nie ma najmniejszych problemów z czytaniem tych płyt w kilku odtwarzaczach (filmy w stacjonarnych sprawdzalem) - dodam jeszcze że wypalałem narazie na "słabych" płytach MINT DVD-R x4, ESPERANZA DVD-R x4 i DATEX DVD+RW x2,4 i nie ma najmiejszych problemów... narazie (odpukać w niemalowane ;) ) |
mam ją od godzin kilku
troszkę się rozejrzałem po sieci się okazuje że to tańsza wersja 510 http://www.dvdrhelp.com/dvdwriters http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1618 jak nabędę jakiś dosiwdczeń dam znać przy okazji pobrałem sobie http://sony.storagesupport.com/cdrw/diagnostics.htmi wiem że mam Firmware 1.0D |
Dzieki!
|
zajrzyj tam
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=3083203218
i wszystko jasne ps. mozna do niej wgrac firmware od dru500a !!! i najnowszy firmware do niej |
Sony DW-U10A
Mam okazje kupic to cudo w bardzo dobrej cenie (<500,-), a nic o tym nie wiem
Prosze o porade czy warto? |
czy na Tym Forum ktos z Szanownych grupowiczow ma nagrywarke taka jak w temacie? Jesli ma to poprosze o opinie o niej.
Dzieki za wszelkie info Pozdr |
nero 6.0.0.23 lub ic8
|
a czym to wypalasz , jaki soft ?
|
czyzby nikt nie mial tej nagrywarki?
u mnie z emtec'ami dvd+r sa problemy z odtwarzaniem |
Sony dw-u14s
Witam,
pozbylem sie liteon 411s i nabylem sony dw-u14s - wersja oem Sony 510A - i jak na razie nie mam z nia problemow. Nagrywa na wszystkich nosnikach jakie do niej wloze - czyta tez wszystko tylko nie wiem jak na innych odtwarzaczach dvd plytki sa czytane. Prosze opoinie uzytkownikow tej nagrywarki czy mieli z nia jakies problemy, jaki firmware jest najlepszy czy wszystko czyta bez problemow - dalem plytke nagrana dla kumpla dvd+r (emtec) i nie odtworzyl jej na stacjonarnym thomsonie :(- Pozdrawiam Adamm |
Mam taki sam sprzęt i u mnie podobnie nagrywają się (czyli nie nagrywają się) płytki z najniższych półek. Posłuchaj rady NULKA i nagrywaj na nośnikach markowych,a problem zniknie. Nawet jeśli uda Ci się nagrać na jakiejś esperanzie, to za jakieś pół roku i tak nie odtworzysz tej płytki. W ogólnym rozrachunku i tak Ci się to opłaci. Niektórzy narzekają też na szóstą wersję Nero. Ja używam wersji 5.5.10.42 i nie mam problemów.
|
To są bardzo kiepskie nośniki. Wygląda na to, że Twoja nagrywarka wypala je z prędkością 1X, nawet, jeśli w Nero wybrałeś 4X. To raczej wina płyt. Wiele nagrywarek ma z nimi problemy. Nagrywaj na VERBATIM, TDK, SONY, DYSAN, MEMOREX, MAXELL i wszystko będzie dobrze.
Nulek |
[HELP] DRU-510A i problemy - za dlugo... :(
Witam,
- dru-510A 1.0d - osobno na secondary IDE - i nagrywarka i hdd - udma 2 - nero 6.0.0.19 - nosniki dvd-r x4 - esperanza, princo, akoss, datex... - nero pokazuje (nagrywam dane - tak po 4.2GB), ze iles tam czasu (15m chyba)... - widac podczas nagrywania ze to bajer i bedzie trwalo wiecej - dochodzi do 00:00 i ciagle nagrywa - czas faktyczny - 53m !!!!!! Nie wiem juz o co chodzi - nigdy nie mialem takich problemow z jakims sprzetem, a te parenascie lat sie siedzi w tym temacie... |
zobacz tu
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=25485
mozna i to nawet warto ! http://americal.com/firmware/10A_to_500A[1.0g].zip a tu jest instrukcjia . http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?...04c91565fae672 powodzenia !!8) na sam koniec 9 {jak juz jest rozpoznawany jako sony 500a 1.0g }najnowsze firmwre do sony 500a 2.0f http://sony.storagesupport.com/legal...F/500a_20f.zip |
SONY DW-U10A --> Sony DRU500A
Jak wiadomo nagrywarka SONY DW-U10A jest OEMową wesją nagrywarki Sony DRU500A. Czy można tą pierwszą jakoś przerobić na tą drugą (np. odpowiednio flaszując)? Jakie są różnice między nagrywarkami? Czy zakup SONY DW-U10A jest dobrym wyborem? A może lepiej kupić NECa 1300A?
Pozdrawiam |
Amerykanie maja takie popularne powiedzenie: "If it ain't broke, don't fix it!" co znaczy: jesli cos nie jest popsute to nie naprawiaj!
Pozdrowienia ;-) |
tu znajdziesz ciekawy artykul na ten temat
http://www.sonycrx2xx.org/DRU500a/500aFAQ.htm
i firmware do zmiany 500 na Lite-On !!! http://www.sonycrx2xx.org/DRU500a/Dr...400_hacked.rar sam nie probowalem, ale mozesz poczytac ciekawe,tylko czy warto ? |
Re: Update Firmware Sony - DW-U10A
Cytat:
Jabba |
Re: Update Firmware Sony - DW-U10A
Cytat:
tez mam ta nagrywarke i jak na razie nie widze potrzeby co kolwiek zmienic ,pieknie pali w x4 dyski -R i +R RW w x2,4 to jak na razie nie ma co ruszac . urzywam Verbatim, memorex i Maxell. Nawet mam wszytko przygotowane aby zmienic Firmware ale nie widze potrzeby , Pod tym adresem znajdziesz wszytko co potrzeba do takich zabaw : http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/19862 |
Update Firmware Sony - DW-U10A
Mam wypalarke dvd Sony - DW-U10A ktora jest wersja OEM modelu Sony DRU 500A dla ktorej sa nowsze firmware.Zastanawiam sie czy jak zrobie update to czy nadal bedzie wszystko smigac ??czy wogole to zadziala-a boje sie ryzykowac bo to tak naprawde nie moja wypalarka.Co o tym sadzicie mistrzowie :)
|
ja niestety z tą nagrywarka tez chyba nie dostalem nic po polsku bo kupowalem w anglii
zreszta uzywam systemu w2000prof SP4 i wszystko dziala ok |
Cytat:
|
Cytat:
|
... udalo mi sie przerobic caly FIX, ale nero dalej pokazuje mi plyte jako 4,4, w czym tkwi problem ?
Jaka powinna byc dokladna wielkosc DVDka. |
założe się że w środku jest ten plik - hotfixy to samowykonywalne archiwa *cab, więc wytnij plik ze środka, za pomocą np. Winrara...
|
takkk, ale po angielsku jest cala poprawka do XPka dotyczaca tego *.sys, ale osobno nie ma ...
|
Cytat:
|
noo, ale skad mam wziasc odpowiedni udfs.sys ?
|
może wyłącz systemową ochronę pilków i podmień UDSF.SYS ręcznie. robiłem już takie sztuczki z plikami systemowymi i udawało wię...
|
Byc moze jest to problem zwiazany z q329112_WXP_SP2_x86_ - Poprawka.
JEZELI POSIADASZ TA POPRAWKE W PL WERSJI, PROSZE O KONTAKT, PONIEWAZ NAGRYWARKE KUPILEM W USA, BEZ TEJ POPRAWKI NAGRYWARKA JEST BEZUZYTECZNE. DZIEKI mr_uwe@tlen.pl |
SONY.DRU-510A - Problem ...
Mam maly problem z nagrywarka Sony DRU510A. Nagrywarke kupilem w USA, po powrocie zainstalowalem ja w komputerze no i zdziwko ...
Nagrywarka potrzebuje uaktualnienia Windows XP PL, dokladniej - poprawka q329112_WXP_SP2_x86_(PL) - poniewaz bez niej widzi jedynie 4 GB na kazdej plytce, ... PROBLEM w tym iz microsoft nie udostepnil tej poprawki w jezyku polskim, a wiec kaplica, nie moge jej zainstalowac na polskiego XPka, na plytce instalacyjnej niestety jest tylko po angielsku ... BARDZO PROSZE O POMOC PS. Poprawka dotyczy aktualizacji UDSF.SYS. |
Ma ktoś SONY DRU-510A ??
Mam taki problem z powyższym napędem - nie mogę nagrać żadnej płyty 800MB i 870MB a to wszystko przez to że OVERBURNING, który rzekomo ten napęd obsługuje nie działa, przynajmniej u mnie. Może macie podobny problem? Próbowałem zmieniać już ASPI, przerabiałem różne wersje różnych programów do wypalania i zawsze to samo - przy próbie wykorzystania overburningu mam: "Can't perform start of disc..." Co ciekawe - wszystkie programy (Nero, Alcohol itp.) wywalają ten błąd przed rozpoczęciem zapisu, natomiast soft Record Now (dodawany do napędu) wywala błąd dopiero na końcu płyty, czyli jak już wypala poza teoretyczną granicą nośnika... Z kolei jeśli mam nośnik 700Mb, na którym nagrane jest np. 705MB to CloneCD kopiuje go bez problemu i żadnych błędów nie ma. Jeśli również macie problem z overburningiem w tym napędzie lub jakąś rade to piszcie prosze.
Pozdrawiam, michael:( |
co prawda mam model DRU-510a, ale mialem tylko PRINCO x4
plyta zostala rozpoznana jako x4, program nagrywajacy wystartowal i obnizyl predkosc do x2.... |
u mnie na tdk pali x4
a princo niestety ale nie chce,kiepskie te princo
|
a jakich bo na kiepskich nośnikach Princo, Esperanza itp. nie da rady - trzeba czekać na update firmware albo kupować markowe płytki...
|
SONY DRU-500AX pali komus x4 bo mi za cholere
czemu? uzywam juz plytek x4 i nic
|
sprobuj na zwyklej 700MB, czy sie uda nagrac kilka mega więcej?
|
ok... pobawie sie... musze zalatwic tylko jakas dluga plytke... 90 lub 99 minut
|
juz to przerobilem i ten sam efekt, ale moze ty sprawdzisz czy sie da nagrac overburning - masz taki sam sprzęt tak?
|
a sprobuj inaczej... wykreuj obraz duuzy taki ktory bedzie musial byc nagrany na 99 minut plycie, ale nie nagrywaj tylko zrob iso na dysku... a potem sprobuj wypalic to iso... z pliku
|
tu nie chodzi o wielkość płyty... nawet jeśli mam cd 700MB to można na niej wypalić zawsze kilka mega więcej a w tym przypadku nie da się ponieważ nagrywarka wywala bład, który napisałem wcześniej. natomiast jeżeli mam płytkę nagraną na innej nagrywarze z wykorzystaniem overburningu to SONY ja bez problemu kopiuje (CloneCD) i wszystko jest OK, tak jak pisałem - nie da się nagrać "nowej" płyty z wykorzystaniem overburningu - obojętnie jakim programem i jakiej wilkości CD. próbowałem zmieniać sterowniki ASPI ale być może SONY ma jakieś swoje - niestety na jego stronie echo na ten temat ;(
|
a ustawiles w preferencjach maksymalna pojemnosc plyty na 99 minut???
nero przy instalce ustawa pojemnosc chyna na 80 min... niezly jest program DISCJUGGLER... 90tki palilem bez problemu... ale po ustawieunu opcji pojemnosci plyty |
wiem ze tak jest w instrukcji i jesli chce przegrac płytke (copycd) overburningiem np. w CloneCd to nie ma problemu - naped przegrywa, nawet te 99min. Problem pojawia sie przy próbie utworzenia nowej i wrzucenia na niąwiększej ilości danych - wtedy odmawia wywalając komunikat "can't perform start of disc" (w Nero), w innych programach "write error" - zawsze przed rozpoczęciem nagrywania czyli płytki nawet nie rusza, pyta tylko czy wykorzystać overburning ;(
|
sony ten model w/g instrukcji nagrywa plyty CD do 99 min... nie probowalem bo do nagrywania CDkow uzywam plexa, ale tak jest w instrukcji
|
SONY DRU-510a i OVERBURNING ;((
witam wszystkich,
Mam taki problem z powyższą nagrywarką DVD. Używam ją także do wypalania płytek CD i niestety okazało się że nie da się nagrać na płytkę więcej danych (tzw. overburning). Przy próbie zapisu takiej płytki np. w Nero pyta czy wykorzystać ową technologie po czym wywalą bład "can't perform start of disc". próbowałem zrobić obra a następnie wypalić innymi programami i również się nie da ;( Ciekawe jest natomiast że jeśli mam już taką płytę nagraną (z overburningiem) to nie ma problemu z jej skopiowaniem (CD-Copy) np w CloneCd. Napęd kopiuje wtedy bez problemu... Jeśli ktoś ma "lekarstwo" na powyższy problem to proszę o pomoc. z góry dzięki i pozdrawiam, michał |
Cytat:
Chłopie - zmień płytki! I nie kupuj dużych ilości dopóki nie wypróbujesz danej marki. A poza tym tanie płytki DVD R są już dosyć tanie i niestety też bardzo kiepskie - lepiej dołuż conieco.... Z opinii innych (i troche swojego doświadczenia) - odradzam: Princo, Datex, Esperanza....... 8) 8) 8) . |
Cena!!!???
.
:cisza: Heja! Nie wiem czy to kogoś zainteresuje, ale.... Jak wiecie SONY DRU 500A / AX kosztuje u nas kosmiczne pieniądze (( - niestety Polska jest traktowana nadal jak republika bananowa (kartoflana :chytry: ?). Wczoraj miałem okazję przelecieć się z Dysseldorfu do Wawy (służbowo :blee: ) - i poszukałem jakiegos sklepu z elektronoką na lotnisku - choc sklepy na lotnisku w Dusseldorfie sa akurat kiepskie :( . W każdym razie znalazłem jeden (słaby) sklepik - zwykły a nie wolnocłowy - i przez przypadek zauważyłem nagrywarkę SONY DRU 500 AX - nówka box kosztowała 289 Euro! :o - na pułce a nie w hurtowni, z vatem 17,5 % - co daje nam jakieś PLN 1300 w detalu w Niemczech! A u nas??? Czy ktoś z Was jeszcze nie chce do UE?..... 8) 8) 8) . |
Próbowałem także Esperanza x4 i nie ma szans na każdym biosie do 15% nagrywa z x2 a potem spada do x1. Jakaś lipa a Princo to już wogóle wszystkie londuja w koszu.
|
Ja też mam Soniaka ale jakoś mam znim troche problemów. Płytki zależy jaka partia jedne tnie jedna za droga, a czasem to jedna za droga ida do kosza. Próbowałem już wszystkie wersje biosu ale to nic nie pomogło. Na Esperanzach x1 pol na pol w koszu, z x2 nie mialem wiekszych problemow, a teraz kopilem 40szt. x4 bo x2 juz nie uswiadczysz na gieldzie, co 3 idzie do kosza. Co ciekawe na x4 jak ustawie nagrywanie x2 do 15% idzie ok a potem zwalnia do x1. Finalnie po nagraniu na nosniku widoczny jest pierscien gdzie nagrywal x2 a gdzie x1, o nagrzniu x4 nie ma co marzyć. Princo każda idzie do kosza. Już nie wiem co moge zrobić z tym fantem. Doradzcie !!
|
Ja jak mówiłem "kocham" moją Sony jest fajoska. Co do zarzucenia mam, to tylko wina Princo, że nie chciały się palić x4. Ale to wina Princo.
Co do DVD+R nagrywam na nich, określe to tak "miękko" się nagrywają i zawsze działają.Więc ma + ma zwolenników. Czasami męczyłem Sony przez 72 godziny z drobnymi przerwami i zawsze wszystko działo jak trzeba. No na partie 100 tanich bardzo:) tanich pare się zacinało przeważnie pod koniec filmu ale to pewnie wina płyt. WIĘC PORAZ ĘTY "wole mercedesa od lanosa". Choć gdy nie ma się kasy.... PRV Porzebuje DVDMaestro??? Poprosze Sorki za zboczenie z tematu ale czekam już 18 dni na gwarancji dysku i karząmi czekać?? To normalne.Miałem tam wszystko (( |
Troche się zaniedbałem z wypalaniem (student AWF :). Widze że Robyoda ( sorry jeśli przekręciłem ) się pojawił - pozdrawiam. Mam jeszcze pare Prnco x4 ale nistety palą się na x2. ZORG pokazał płytke TDK którą można nagrywać na x4. Może x4 wkońcu na Sony będzie??
|
sony a x4
tak jak pisalem na biosie ver. 2.0 F i tych plytach palenie odbywa sie x4
|
ostatnia 2.0F
|
Cytat:
no właśnie????????? 8) 8) 8) |
pieknie ale jaka wersja biosu ????
|
sony
na TDK wypalam x4:jupi:
|
witam
moge dodać że mint[-R] 2x niezle wyglada i pali sie bez uwag , to samo o eProf.... [+R] x2 |
tanie plytki
Ja jeszcze przetestowalem plytki SIGMA po 3.7 zl, ale jak narazie na 5 wypalonych 5 sie wywalilo w trakcie robienia backupu filmu ;-)
Ponoc na nich dobrze nagrywaja sie dane, alejeszcze nie testowalem |
.
:cisza: Postanowiłem trochę odświeżyć ten wątek - temat wciąż aktualny :fiu: . Trochę czasu minęło - pare płytek sie wypaliło - i co? Ano to, że spawara sprawuje się dobrze. Dalej jadę na biosie 1.0e - nie prowadzę fabryki wypalania w domu ^_^ - więc narazie wystarczy. A propos biosu - szybkie pytanko dla zawodowców jaka jest teraz najnowsza dostępna (i sprawdzona) wersja? - z góry dzięki za info! Jak czytałem tu i tam dalej są problemy z nośnikami x4 - rewolucja x8 chyba jeszcze bardzo daleko przed nami! Jeśli chodzi o nośniki to polecam - Optodisk, BASF, TDK, Verbatim - wersje DVD R i RW zarówno + i -. Wypaliłem może 30-40 płytek - 1 się zwaliła, ale chyba z mojej winy! Zdarzyło się też, że gdy robiłem backup na płytę DVD+RW SONY (z zestawu) nero wywalił mi błąd przy weryfikacji danych - nie sprawdzałem do końca o co chodzi ale po miesiącu całe dane z płytki zgrały się na twardziela ??? Jeśli chodzi o soft to wszystko co powinno chodzi jak złoto. Wypaliłem parę płytek CD w Alkoholu - też też problemów - nie wiem jak sobie radzi ten napęd z bardziej zaawansowanymi zabezpieczeniami CD - Safedisk i Securom (może ktoś?). Ceny tej nagrywarki trochę spadły - wciąż za mało (( - no ale konkurencji niestety nie widać na rynku ..... :P Myślę, że jeśli ktoś myśli o nagrywarce DVD i ma PLN 1500+ w budżecie to powinien powaznie rozważyć SONY (sprawdzony produkt). Na koniec cytat z mojej własnej osoby w innym wątku forum (co by wszytko było w jednym miejscu :jezyk: ): "Kupując SONY masz gwarancję jednego - jest to pierwszy napęd dwusystemowy na rynku, w dodatku uznanej firmy i pali super! - to oznacza, że kupując ten produkt kupujesz produkt referencyjny nowego (coraz powszechniejszego) standardu i masz pewność, że wszyscy - absolutnie wszyscy! - producenci oprogramowania i nośników będą dążyli do 100% kompatybilności z napędem SONY. Jak zawsze początki pionierów są trudne (vide palenie płytek DVD x 4)." 8) 8) 8) PS 1 Aha - jak jeszcze coś ciekawego (moim zdaniem) doświadczę z nagrywarką SONY DRU 500 A to dopiszę! A co! PS 2 Jesli macie coś ciekawego na temat tej nagrywarki to też dopiszcie - niekoniecznie chodzi o instrukcje obsługi jakiegoś konkretnego softu (inne topici) - ale o ogólne wrażenia, opinie i doświadczenia! . |
Re: nośniki na sony dru 500
Cytat:
Pozdrawiam |
czyli x4 jest jeszcze niemozliwe ,
szkoda , dzieki |
.
:cisza: Optodisk - jak dla mojego Soniaka bardzo dobre płytki (niedrogie). BASF - te też są OK - trochę droższe. Verbatimy, TDK, - też dobrze. Testowałem - DVD-/+ R/RW - na jakieś 30 płytek zwaliła mi się jedna - Optodisk DVD+R - ale nagrywałem w tle innej roboty (pozatym mój system jest trochę zaśmiecony :blee: ). Datex - nagrałem 2 - grają narazie OK - ale wyglądają paskudnie -nierówny lakier , brzydki nadruk, i to nie jest żadna marka, dodatkowo mała różnica w cenie (np. do Optodisk - marki dużego i znanego producenta płyt DVD / CD). Nigdy ich więcej nie kupię! x4 jeszcze nie nagrywałem - nie ma kompatybilnych nośników, mam stary bios 1e, no i nie palę aż tak dużo (narazie) więc czekam. Pozdrówka 8) 8) 8) |
plyty na sonke
princo -
esperanzy - na nich nagrywam i nie mam problemow ani z nagrywaniem ani z odtwarzaniem na stacjonarnych DVD |
nośniki na sony dru 500
Witam ,
ostatnio nabyłem sony dru 500 ax /2.0 f/, i datex x4 -R /wypala x2/, oraz datex x 2,4 +RW /nie chce wypalać/. Jakiego typu nośniki są kompatybilne z tą nagrywarką i gdzie je można nabyć? /x4 -+R , 2,4 +RW dobrej jakości/. an. |
Na Pionierze (bios v1.21) palą się bez problemu x4(ok. 15min.).
|
ale nośnik kiepski, z większą gęstością zapisu i nagrywarka kiepsko to obsługuje...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
CobraVerde
kupiłem ostatnio te płytki i palą się niestety u mnie tylko x2 ------------------------------------------- to sie ciesz bo ja mam Toshibe x2 i na Esperanza x2 pali 30min czyli OK a na Esp.... x4 pali 1h-1.20h czyli x1 :( i co ja mam powiedzieć :P |
Wiem, że najlepiej by było ją wysłać do Stanów ale mam mały problem z rachunkiem zakupu (nie wiedziałem że będzie mi potrzebny i go wywaliłem). Wysłałem do nich, gdzie kupiłem e-mail i czekam na odpowiedz.A co do jej chałasów podczas pracy, to była moja pierwsza nagrywarka DVD i do końca nie wiedziałem czy to ma tak być czy nie, tym bardziej że przez cały czas chodziła i nagrywała.Ale po rozmowie tel z CobraVerde zrozumiałem że jest z nią coś nie tak i zabrałem się za upgrade, tym bardziej że w opisie wyczytałem że nowy bios ma ją uciszyć.Tak więc jak uda mi się ją naprawić to napewno napiszę co z nią było, a narazie kupiłem Pionka A-05 i jestem zadowolony.Pozdrawiam Andrzej.
|
reprymenda ?
a gdzie ty ja znalazles ??? Pytalem sie tylko co zes tam namlodzil z biosem ? Nic wczsniej nie pisales ze cos bylo nie tak z napedem !W tym sonym zmienialem bios 3x i zawsze bylo wszystko ok.
A co do gwarancji ?wyslij ja do tego co ci kupil i niech idzie do sklepu i wymieni jak najszybciej,inaczej bedziesz w plecy pare $ ps. na przyszlosc sie tak nie nerwuj :glaszcze: trzeba byc :jupi: |
No i narazie zadowolę się Pionkiem A05.Ciekawe jak to chodzi?Ale już widzę że nie nagrywa x4 płyt Rilteka.
|
to dokladnie to samo
a ten trzask to mogla byc soczewka niestety jak mowisz ze to zaraz po wlozeniu plyty :( |
Czy Pionner S-105 to wersja oemowa A-05, jeśli nie to czym się różni.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |