![]() |
|
Sony DW-Q31A zapis/odczyt płyty 60minut!!!
Witam
Jak w temacie, skopiowanie płyty na dysk lub jej zapis trwa około godziny. Można się wściec, problem występuje na dwóch różnych komputerach, więc raczej przyczyna jest po pstronie samej nagrywarki. Nie jestem pewien ale chyba jest jeszcze gwarancja, niemniej może da się to rozwiązać inaczej albo jest jakiś sposób np upgrade biosu którego za chiny nie mogę nigdzie znaleźć? A może coś jest jednak nie tak z konfiguracją? Napęd podłączony jest jak secondary master, zaznaczne jest DMA jeżeli dostępne, ale bieżący tryb transferu jest za każdym razem PIO Pewnie już wywnioskowaliście że jestem zielony w tej materii, więc proszę o w miarę łopatologiczne wyjaśnienie/poradę. Może jest jakiś konkretny soft diagnostyczny? Z góry dzięki za wypowiedzi Pzdr Marcin |
ja teraz nagrywam teraz ashampoo
|
tez mam DW-D22A i ten sam problem, wypala DVD kazda bez problemu. CD niby wypala finalizuje, ale juz nigdzie nie chce czytac takiej plytki ;/
nagrywarke mam od 1,5 roku. uzywam nero 6.6.0.13 do pewnego momentu wszystko smigalo dobrze a teraz lipa.. rozwiazal ktos ten problem?? |
Cytat:
Ponadto taśmy 80-żyłowe zwane są też czasami taśmami ATA-100 lub ATA-133 :taktak: |
Cytat:
nie pamiętam jak to jest dokładnie w ME ale jakoś inaczej niż w XP. w każdym razie właściwości i odinstaluj. |
80 żyłowe ?? Nie wiem co to jest ale pojde do sklepu i kupie takowe :D
A co do tych sterow ID : mozesz powiedziec jak to zrobic. Bo wlasnie jak sobie odinstalowywalem ten naped (w menadżerze urządzeń) to jak restartowalem kompa to nic nie wykrylo nowego sprzetu tylko sie wlaczyl i naped znowu byl. Wiec jakbys mogl to wyjasnic bo ja troche ciemny jestem ;) |
Starek!
TU masz ostatni chyba bios do DRU-530A w wersji 2.1g :czytaj: Zrób sobie upgrade, potem odinstaluj jeszcze stery kontrolera IDE i niech ME se samo wykryje ( chyba to potrafi? :> ) Taśmy IDE oczywiście zapodaj 80-żyłowe Może to w czymś pomoże... :idea: Informuj na bieżąco o postępach :taktak: :mruga: |
no i jeszcze pozostaje podstawowe pytanie - jakich p***322;yt nie pali ta nagrywarka? mo***380;e tych co ja nie zalecam wyjmowa***263; z kopert przed paleniem :ognicho: ||
|
Cytat:
:D |
Sprawdź ją z powrotem u tego kumpla. Model jest stary, więc różne cuda może już robić.
Firmware najlepiej ściągnij ze strony producenta, nie pomyl modeli! Wgraj go do nagrywary, bo najczęsciej auktualniana jest w nim baza nośników, a to może mieć znaczenie w twoim przypadku. Tak nawiasem, to nie zrobiłeś dobrego interesu za te 80zł skoro nowe spawary stoją 140-150 zeta. Starych nagrywarek po prostu się nie kupuje, bo nie warto. Ludzie wyprzedają coś, co albo już się zaczyna sypać, albo wysypie się w najbliższym czasie. PS No i przez taką okoliczność można stracić kumpla ;) |
Nagrywarka chodzi po 80-100 zeta. Ja mam za 80 :] a nagrywarka raczej sie nie uszkodzila bo w tym programie diagnozujacym nagrala jedna plytke, ale jej nie odczytala. Wiec nie wiem w sumie. A na tej stronce cdrinfo jest jakis firmware. Co to jest ?? Jakies oprogramowanie ??
|
Cytat:
Przez trzy lata to nieźle chyba zjechałeś ten system i teraz Starek ma przez to problemy :smutny: :D |
Cytat:
|
Ej Vizzard, nie pluj tak na ME bo ja na nim jecha***322;em 3 lata i ca***322;kiem mi***322;o go wspominam. Faktem jest, ***380;e w dobie dvd zlekka si***281; ju***380; prze***380;y***322; ale to raczej nie ME jest przyczyn***261; k***322;opot***243;w kolegi.
My***347;l***281;, ***380;e przyczyna jest w pod***322;***261;czeniu nagrywarki - mo***380;e tasiemka si***281; uszkodzi***322;a przy tych operacjach? W ka***380;dym razie gdzie***347; w tym miejscu szuka***322;bym przyczyny. Mo***380;e te***380; sama nagrywarka si***281; uszkodzi***322;a przez te manewry - ma***322;o prawdopodobne, ale mo***380;liwe. To akurat mo***380;e sprawdzi***263; montuj***261;c z powrotem u kumpla. |
Nie chcę ci tego mówić, ale jak to ostatnio czytałem gdzieś w dyskusji
To tylko potwierdzę: ME to największa porażka MS i wesoła wylęgarnia bugów :ysz: Tak więc po instalce XP problem powinien zniknąć jak ręką odjął || A tak z ciekawości: ile warta jest ta nagrywarka na czarnym rynku? :> |
Nagryware kupilem od kumpla i jak ja mu wyciagalem z kompa to bylo wszystko ok. Moze to wina widnowsa albo sterownikow ?? On ma XP a ja Millenium. Jakbyscie dali linka do sterownikow jakichs to byloby super :D
|
Cytat:
Po prostu dziwi mnie to że tak stare modele można jeszcze teraz dostać Dlatego zasugerowałem się tym, że wcześniej już pracowała i pytałem o to czy wcześniej z nią było OK :taktak: :D |
To znaczy nie rozumiem. Nagrywarke kupilem i wlozylem ja pierwszy raz do kompa. A wczesniej mialem jakis stary naped CD.
|
A co było wcześniej? :pytanie:
|
Sony Dru530a - Problem
Witam !! Mam problem z nagrywarka SONY DRU530A. Mianowicie kiedy podlaczam nagrywarke i wlaczam komputer to windows wykrywa nagrywarke i niby jest zainstalowana. No ale wkladam plytke, DVD cos tam czyta a w windowsie sie nic nie dzieje. Klikam na ikonke CD a tam pisze "prosze wlozyc dysk CD do napedu". Ehhh... W koncu sciagnalem pare rzeczy z oficjalnej strony SONY http://sony.storagesupport.com/dvdrw/dru530adwn.htm
Z Tamtad tez sciagnalem programik "DriveCheck Diagnostic Test" ktory mial rzekomo zdiagnozowac moja nagrywarke. Odpalilem program, wlozylem czyste DVD, nagralo sie i pisalo "Writing Test Passed", potem byl "Reading Test" ktorego nagrywarka nie przeszla - "Reading Test Failed". Moze mi ktos powiedziec o co w tym chodzi ?? Mam Windowsa ME. Zworki na DVD zrobilem tak jak na starym CD i podlaczylem te same kable co do starego CD (czytaj zamienilem napedy ;) wiec powinno wszystko smigac. POMÓŻCIE !! |
SONY DW-Q31A (prędkości zapisu DVD i BIOS)
Cześć.
Posiadam od miesiąca nagrywarkę SONY DW-Q31A i jak narazie nienarzekam. Zastanawiają mnie jej prędkości zapisu DVD a mianowicie tylko 6x i 8x a gdzie 2.4x, 4x ale to nieistotne dopuki płytki wypalone 6x działają. Wypalam najwolniej czyli z prędkością 6x i nawet na najtańszych płytkach jak Esperanza z Real'a i TITANIUM z BIEDRONKI i wszystkie działają na stacjonarnych DVD jak np. THOMPSON. Mam też pytanie. Czy jest do tej nagrywarki nowy BIOS? Jeśli tak to prosiłbym o namiary. Dzięki i pozdro all. |
spróbuj użyćalternatywnego progsa do LS np. Surething Cd Dvd Labeler v4.3 powinien wypalić obrazek
|
Sony DW-Q31A oraz Nero
Posiadam Sony DVD+/-RW DW-Q31A oraz Nero w wersji 7.0.1.2 PL Premium i nie mogę wypaliś LightScibre w CoverDesigner (Po prostu nie widzi mojej nagrywarki jak wybiore Drukuj opładkę LS). Jak moze być przyczyna i co zrobić.
|
kup nec-a lub benq, chyba najlepszy z ekonomicznych wyborow
|
Cytat:
jeśli ktoś chce zmienić Sony na LiteOna to niech zmienia - na własną odpowiedzialność :D http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=155108 biosy http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html |
Nie nagrywa dvd+rw, co zrobić?
Cytat:
|
Cytat:
|
Witaj
Jestem właścicielem nagrywarki sony dvd q30a i szczerze ci powiem poważnie bym się zastanowił nad zakupem tej sony o której mówisz. Miałem poprzednio też sony dvd model 18, nigdzie nie było do niego softu podobnie jak do tego modelu Na koniec stara sonówa po roku odmówiła posłuszeństwa. |
Jeżeli nagrywarka jest nowa na gwarancji to pozostaje ją oddać do serwisu (jeżeli dzieje się to samo również z innymi płytami). A co do straconych danych to można je spokojnie odzyskać z hdd (jeżeli na ich miejscu nie znalazły się już inne dane; formatowanie niczego nie psuje)
|
SONY DVD RW Q-30A i bład nagrywania
mam problem, chciałem zrobić sobie backup na DVD, pierwszy raz nagrywałem DVD na tej nagrywarce, nagrałem sobie dane i skasowałem z dysku, okazuje sie jednak ze zaden naped nie jest w stanie odczytac co jest na plytce (uzywalem TDK) wskazuje ze naped jest niegotowy lub nie ma w srodku plyty
|
:mruga:
|
pozdrawiam i dzięki
|
Cytat:
Natomiast ostatni zakup miał dwóch faworytów: Lg 4167 i BenQ 1640 LG przegrało ... :smutny: :mruga: |
Cytat:
|
Cytat:
A Sony DRU-720 to OEM Liteona 1673 Na chwile obecną w podobnej cenie jest wiele nagrywarek którymi bardziej warto się zainteresować Wynika to zresztą z opinii na tym forum :czytaj: Ale wiadomo - każdy ma rozum i wolną wolę (zazwyczaj) :mruga: :D |
Czyli...
Cytat:
|
Warto!
Świat będzie wtedy bardziej kolorowy ... :D :czar: |
Sony DRU-720
czy warto kupić tą nagrywarkę w teście wypadła dobrze, ale jakoś mało się o niej mówi na forum.http://forum.cdrinfo.pl/images/icons/icon9.gif
Unhappy |
mam dokladnie taki sam model nagrywary. DVD Shrink napewno nie ma nic do tego, mam go tez zainstalowanego i hula :)
|
Sony dw d22a - nienagrywa CD, w przeciwieństwie do DVD
Przez cały czas od zakupienia ok. 4 miesiace wszystko hulalo dobrze, nagle nie moge nagrywac w nero plyt CD, dvd wypalaja sie dobrze. Mam tez zainstalowany DVD Shrink, mozliwe ze to jest przyczyna tego ?? prosze o odpowiedz, pozdraiwam
|
Cytat:
Nie ma za co:) Cieszę się,że mogłem pomóc. |
jestes geniuszem, dzieki wielkie. :)
|
dzieki! poszło! zamieniłem kable na płycie głównej i włączyłem dma!! pozdrawiam.
|
Na początek zrób to co opisane jest tutaj:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/w.../winxptips.php Chodzi o wątki dot. DMA i ASPI. Włączone DMA i zainstalowane ASPI to podstawa. Powinno pomóc. Jak nie pomoże zrób upgrade firmwarem od LiteOna 1653S - to ten sam model jak Twoje sony ( sony jest jego OEM'em). A jak zrobić upgrade firmware - znajdziesz przeszukując to forum. |
Pomocy!! :) Sony Dw-d23a
Mam problem z nagrywaniem płyt DVD, płyty zczytuje i nagrywa z prędkością max. 2.5X A powinien przynajmniej z prędkością 4x. sprawdzałem nagrywarke u kolegi i u niego nagrywa płyty nawet z prędkością 8X!! Dodatkowo gdy nagrywam strasznie prezrywa mi bufor nagrywarki. Jak zwiekszyc prędkość nagrywania??? dlaczego tak wolno u mnie nagrywa??
|
Sony DW+Q28A DL bulk
Witam chce kupic na dniach nagrywarke Sony DW+Q28A DL bulk. Napiszcie czy warto kupic ten model, czy lepiej pomyslec o czyms innym. W Vobisie kosztuje 199 zl. Chcialbym kupic cos w tej cenie. Bardzo prosze o odpowiedz co sadzice o tej nagrywarce. Pozdrawiam.
|
Niestety nie ma zadnego biosu do tej nagrywarki. W necie wyszukac mozna ze jest to klon liteon 1653, a ze ta nagrywarka to inaczej Sony DRU720A.]
Najhnowszy bios ktory wyszedl jest do nagrywarki DRU710A. Jest to sprzet nowy bo wyszedl na rynek w marcu. Sam jestem wkurzony bo tez mam ta nagrywarke i nie czyta mi niby esperanzy (niby poniewaz rozni sie paroma szczegolami stardardowej espery). Pozdrawiam |
Zdecydowalem sie wczoraj na tego sony'ego i dzis sie troche rozczarowalem bo z dostepnoscia jest marnie, na opolszczyznie praktycznie 0, ehh wiedzialem ze tak bedzie bo to w sumie nowosc, premiera jak wyczytalem byla zapowiedziana na dzis... ludzie w 90% nawet o tym nie slyszeli ;/
Oprocz komputroniku moglby ktos polecic jakis sklep w ktorym maja to na stanie lub do sprowadzenia w 24h? (nagrywarke potrzebuje kupic dzis, najpozniej jutro, inaczej chyba bede zmuszony podtrzymac tradycje i wezme litka z koniecznosci...) thx |
Cytat:
|
Daj spokój z litkiem, zeszły na psy.
Pomyśl o czymś co będzie nagrywało i sprawiało mało kłopotów, a większość tematów na tym forum zaczyna się od LITEON POMOCY!!! |
Sony DRU-800A - wszystko o ...
Witam wszystkich ;)
Jutro mam zamiar kupic DVDRW i waham sie pomiedzy najnowszym litkiem, a wlasnie tym sony... jednak niestety jako ze jest to nowosc (sony) to troche malo szczegolow/testow itp jest dostepnych w necie... jesli ktos z was posiada to byloby milo gdyby sie wypowiedzial :) Osobiscie na liteonach lece juz 3 rok, dlatego mam lekkie klopoty z podjeciem decyzji na zmiane firmy, co prawda... na 99% tak sobie mysle ze sie nie zawiode, bo to praktycznie to samo jesli chodzi o 'wnetrznosci' + pare dodatkowych bajerow... no ale zostaje ten 1% watpliwosci ;) Z gory dziekuje za wszelkie opinie. Pozdro |
Ci "eksperci" jak zwykle, pewnie, nie podali parametrów- zapewne podobnie jak kolesie z cdrinfo.com pala z max szybkościa nagrywarki. Na 1653S da sie skopiować SD 4 wiec niby dlaczego na 1673S ma sie nie dac nagrać SD 2.9?
Pozatym normalne testy robią na www.cdr.cz i tam jakos udało sie skopiowac SD 3.2 bez emulacji EFM (http://www.cdr.cz/a/13320/12). Pozdrawiam |
Sony Dru-720a
Przeglądałem ostatnio testy ww urządzenia na stronach cdrinfo i .......
no własnie, dziś wpadł mi do ręki nowy CHIP 5/2005, w którym na str. 60 jak byk stoi iż redakcyjni "palacze" wykonali na tym palniku kopię bezpieczeństwa gry zabezpieczonej SD 2.9. Co prawda obok testowany protoplasta - litek 1673 właściwości podobnych nie wykazuje. I tu konsternacja komu wierzyć??? Sam raczej nie sprawdze tego bo nikt ze znajomych Sony DRU-720 nie posiada. Czy jest możliwe, że istnieją jakoweś podwersje SD 2.9 które można skopiowac bądź czy to sprawa indywidualnych cech jednostkowych napedów, a może to po prostu błąd i niedopatrzenie testujacych? |
Sony DW-D23A DL
Witam.
Mam taką proźbe do Was wszystkich. Mianowicie czy do nagrywarki jaką wymieniłem w tytule są dostępne jakieś BIOSY (nowsze)? Osobiście poszukałem troche na Google ale niestety nieznalazłem :( Pozdrawiam. |
sony polska nie liczcie na nich!!
Szanowny Panie
Z przykrością informuję, że Sony Poland niejest gwarantem jakoście nagrywarek komputerowych. Z tego powdu nie serwisujemy tego produktu. taka własnie odpowiedz dostałem od sony polska!!! w dupsku maja swoich klientow, i jeszcze nie wysilaja sie w skleceniu wyjaśnienia i zatrudniaja dyslektyków, na mnie juz nie moga liczyc, przestrzegam tez innych! shame on you SONY, |
DMA wyłaczyłem fakt że dopiero przy drugiej próbie instalki 1.0b, niestety bez rezultatu:(
probowałem tez zmiany kanałów IDE............. czy moze to byc wina mojego systemu?? czy zmiana firmware mogła być zatrzymana przez WXP-SP2? czy jest mozliwość uploada pod DOS'em albo Linuxem?? czy znacie kogoś kto sie zajmuje serwisowaniem napędów optycznych, albo wiecie gdzie znajduje sie jakis autoryzowany servis sony(dolnyśląsk) ----------------------- wiem ze to wiele czy ale chciałbym uratowac ten sprzecik...... dzieki z góry za poświęcony czas tom_brush@wp.pl |
raczej nigdzie nie znajdziesz, sprobuj jeszcze raz zainstalowac firmware 1.0b tylko ! najpierw wylaczy DMA !!!!powinno byc ok.
|
dvd sony DRU-540A
chipset Sanyo LC897491 a co teraz zrobic z tą niezwykle ciekawą informacją? czy jest jakas szansa, programik który pozwoli przeinstalować firmware? a może pozostało mi czekać na uaktualnienie? przydałby sie oryginalny firmware 1.0a moj błąd uprzedzam wszystkich zawsze róbcie backup!! nie ignorujcie złośliwości rzeczy martwych! |
problem z firmware do SONY DVD RW DRU-540A
przy próbie upgradownia biosu z 1.0a na 1.0b wystapił błąd, albo raczej wielbłąd, bo teraz z mojej nagrywarki został zwykły napęd cd!:(
objawy sa dosyć dziwaczne, bo po włożeniu jakiejkolwiek płytki dvd ( + ; -) napęd zaczyna dziwacznie jęczeć i skamleć jak suczka w rui, moje pytanie!! 1. czy macie może w swoich zasobach starsze firmware do tej nagrywarki - mianowicie SONY DVD RW DRU-540A 1.0a ( łudze sie ze to moze pomoże) 2. podczas czytania waszych ( i tu należy zaznaczyć że obszernych i fachowych) porad natrafiłem na możliwość naprawy awarii tylko nie wiem jaki ta nagrywarka ma chipset..prosze o wskazówki 3. jakiekolwiek rady które pozwola mi sie łudzic że uda się wypalić jeszcze kilka płyt beda niezmiernie mile widziane! dzieki tom_brush@wp.pl |
Wielkie dzieki wsytarczyło przytrzymac przycisk nagrywarki przy starcie systemu pozdrawiam :) i jeszcze raz wielkie dzieki :) :piwo:
|
Zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...9&page=1&pp=15
Wgrałeś zły bios nie do tego urządzenia. Bios JY02 jest do Sony 720A.To całkowicie inne urządzenia różniące się sprzętowo.Sony 720A to OEM Liteona 1673. Twoja nagrywarka Sony d22a to o ile pamietam OEM Liteona 1633./Sony 710A/ |
Zajrzyj jeszcze tu:
http://www.cdrlab.pl/article_strona_1606_3.html W razie czego na forum cdrlab pogadaj z SEBAW-em on naprawdę zna się na ratowaniu sprzetu. Pozdr. |
tak w BIN, moze poprostu mtkflash nie obsługuje akurat tego modelu, nie ma innego programu by wgrac to spod dosa? pozdrawiam
|
A po flashowaniu, przy ratowaniu napędu próbowałeś wgrać bios w wersji bin, czy exe? Słabo kumam angielski, ale z tego komunikatu MTKWinflash wynika, że potrzebny bios w wersji bin.
Poszukaj tu: http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#S Co do gwarancji, jak nie uda się odoratować napędu próbuj. Jak mi padła Toshiba przy flashowaniu wymienili na nową bez problemu. Pozdr. |
sony dw d22a po flash - nie chodzi :(
witam.
2 dni temu wgrałem do sony nowy firmware J0Y2 i po restarcie niestety winda go nie widzi ( bios tak ) miga tylko ta zielona lampka i tyle :(:( Próbowałem wgrac starego firmware czyli BYS2 ale w MtkWinFlash wyskakuje mi taki bład: Press Browse Load Bin/Hex & Flash ERR: fail to identify the flash type! a w Mtkflash (dos) cos takiego (z dyskietki): port 170, master/slave a0 poźniej sie nic nie dzieje i jak dam Esc to wyskakyje ze cos jest 51 a powinno byc 71 i tyle :(:( próbowałem na master na slave na fat32 i nic nie pomaga :(:( pomozecie?? pozdrawiam Ps mam jeszcze z 8 miesiecy gwarancji wezmą to czy nie bardzo ? :) |
zmiana biosu moze pomoze sprawdz czy dma ci dziala poprawnie
|
sony dw-d22a----blad odtwarzania
posiadam nagrywarke dvd sony dw-d22a.problemem jest brak odtwarzania jakiejkolwiek plyty dvd nawet oryginalnej.system sie zawiesza a powraca dopiero po wyciagnieciu plytki z napedu.problem nie wystepuje w przypadku odtwarzania plyt CD.prosze o porade.
|
Bawiłem się w ten spoób że omyłkowo wgrałem od nliteona, bo mam dwie nagrywarki ,ale przed zabawą zdążyłem zgra eeprom i Firmware od Sony.
Błagam jakiś program do eepromu! |
Cytat:
To lepiej zostaw go w spokoju :taktak: EEpromu nie uszkodziłeś wgrywając nie tak bios A dodatkowo możesz coś s******yć (no chyba, że chcesz :> ) Spróbuj pobawić się Omnipatcherem i Ltnflashem 1.2.4 pod Windą :mruga: |
Wgrałem firmware z Dosa, wszystko się wgrało okey, reset i mruga mi dioda na zielono ,płyt nie czyta pełna klapa.Chciałbym jeszcze sprubować z eepromem ale nie mam programu.
|
jakim programem wgrąć zawartość eepromu?
|
Dzięki.Spróbuje poszperać.
|
Cytat:
|
Narazie dzięki.Może wiesz jeszcze skod zassać zawartość eepropmu do tego modelu nagrywarki.
|
Cytat:
Mam nadzieję ,że pomoże: http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/DW-D22A_BYS3b.zip |
Potrzebuję firmwre do Sony DWD22A bo miałem awarie przy fleshowaniu.Może ktoś z forum by mnie poratował? Byłbym bardzo wdzięczny.
|
Strzelałem. Nie mam LiteOn'a . Może LiteOn'owcy pomogą. Powodzenia!
|
us0q miałe i nic sie nie zmienia
|
spróbuj może z tym... http://dhc014.rpc1.org/Files/DVDR/SOHW-812S_US0Qb.zip
|
Błagam o pomoc z DRW-2S81 (812S)
Witam Bardzo a to Bardzo prosze o pomoc ,kupiłem litka DRW-2S81 odrazu zrobiłem z niego 832S chodzil dobrze az do momentu kolejnej firmwaru zaczoł całyczas mrugać na pomorańczowo.Za pomocą waszego forum udało mi się to naprawić.I teraz włąśnie zaczęły się schody.CD-romy pali bez problemu ale wszystkie płytki DVD wychodzą z błędami(od verbatiów po miedia mart )wogóle nie da się z nich nic skopiować.Na przerzucaniu firmwarów spędziłęm chyba 10gdz. zaliczyłem chyba wszystkie z 812 i 832 nawet sony i nic.Błagam o pomoc.Co to może być.Jeszce pomyśłałęm że może załąduje orginalny firmwar ale nigdzie nie moge znaleść bin do DRW-2S81.Sam już nie wiem ,jeszcze raz prosze o pomoc
|
no i prawidłowo, bo nie ma jeszcze nowego
|
SONY DW-D22A bios
Czy ktos wie skąd można zassać bios do tej nagrywarki ?? Bo ja szukałem i nic nie znalazłem
|
Sony DW-D22A
Witam !
Mam ową nagrywarke i troche pogooglowalem ale nie mogełem znalezc czegos konkretnego na temat zmiany biosu...Moze ma ktos z was taka nagrywarke i ekperymentowal z zamiana biosu ? |
To jest odpowiednik LiteOn SOHW-1633S.
Mam to cos (Sony DWD22A). NIestety nie jestem w 100% pewien czy oby soft z Liteona bedzie do tego cos pasowac. Najzabawniejsze jest to ze wygląda tak samo jak Liteon. Naklejka nawet jest taka sama z drobną różnica. Pisze Sony zamiast Liteon. Jak bym miał dwie takie nagrywarki w łapie to mógłbym sprawdzić czy oby tekst nie jest ten sam. Nagrywareczka jest super... Dostałem ją od znajomych na urodziny. Bo była z płytką z driverami a Liteon nie! :-) Wiem ze to zabawne ale na tej plytce bylo wszystko tylko nie drivery. No ale cóż. Nie wiedzieli co kupują. Chcieli dobrze i kupili Soniaka. Na szczecie wybrali ta czyli najlepszą nagrywarke na rynku tzn jej odpowiednik czyli LiteOn SOHW-1633S tylko pod inna nazwa. Tylko ze mam zgryz czy flashowac czy tez nie. :-) |
Test 1213s@SONY DRU-710A BYX2
Ilość załączników: 2
Witam wgrałem sobie dziś ten biosik do 1213s@SONY DRU-710A BYX2 i zrobiłem test w K-Probe nagrywałem na DVD+R Verbatim prędkość x4 test wypadł następująco:
|
Nowy bios BYX2 do SONY DRU-710A DVD-R 12x DL 4x !!
Ukazał się nowy bios BYX2 do DRU 710A DVD-R 12x i DL 4x :)
http://codeguys.rpc1.org/firmwares/s...BYX2.stock.rar |
Cytat:
|
mi sie SOny wali i to ostro mod 530a nie widzi zadnych RW i nie wiem co zrobic sciagam zaraz nowego biosa moze cos pomoze....ale ogolnie masakryczny naped wypalilem moze na nim 40 plyt dvd a wali sie jak glupi
|
Widzisz I Nie Grzmisz :>
|
Cytat:
A magiczna kurtyna niewiedzy opadnie ... :> |
zaraz ja mam dru 510a... wiec co? moge przerobic na 700????
|
Cytat:
A DRU-700 to OEM Liteona :D |
Cytat:
|
nie
|
Przeróbka Sony U14A => Sony DRU 510 => Sony DRU 700 czy to możliwe?
Czy da się przerobić nagrywarkę Sony U14A na Sony DRU 510 a potem Sony DRU 700? W tej chwili mam przerobioną na DRU 510 i chciałbym sie dowiedzieć czy można ją dalej przerobić.
|
odrazu zbierac zawsze moze uda sie ja jakos wlozyc i przerobic :D
a co do neca to jest cena ok ale wlasnie jek post wyzej |
Cytat:
NEC za 300 to niezla oferta (o ile to nie jakas staroc). |
no w litku tracisz ja palcem i juz leci sama dalej :)
|
I ciężko zamyka się tackę ręką, nie tak jak w Litku.
maniek |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:10. |