![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#301 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Jakich kilka formatów zapisu więcej? Jedyne, czego 812s nie zapisuje, to DVD-RAM i Mt. Rainer.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#302 |
|
Wymiatacz
![]() |
|
|
|
|
|
|
#303 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Cytat:
. Poza tym, jak napisałem wcześniej, ma też kilka lepszych parametrów "sprzętowych", więc to chyba niezupełnie 812S.Niestety moje pytanie jest już nieaktualne (chociaż jeżeli ktoś wie coś więcej na temat tej Sony, to niech opowie w tym wątku, może innym się przydadzą te informacje) - ja zamówiłem dzisiaj Nec ND-2500A .
|
|
|
|
|
|
|
#304 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
@falkon
przeciez wspomniana wyzej sonowka tez DVD-ram nie zapisuje, nie? a nec to dobry wybor sadzac po wypowiedzial na tym forum pozdro |
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.05.2004
![]() |
Cytat:
Róznica sprowadza się do dwóch innych formatów. A jeśli chodzi o Nec`a to zdecydowałem się na niego właśnie po lekturze tego forum .A ponadto cena jest imo atrakcyjna - 470 zł. |
|
|
|
|
|
|
#306 |
|
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
heh, tez bym sie na niego teraz zdecydowal, litka chyba do servisu oddam ale chyba tylko na litka moge go zamienic jak dobrze pojdzie. a moglem wziac neca, niewielie drozszy byl...
|
|
|
|
|
|
#307 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Wedlug mnie SONY DW -U18A jest odpowiednikiem DRU530A gdyz ja sam mialem SONY DWRW-U14A, ktora byla odpowiednikiem OEM'owa wersja DRU510A wiec liczac kolejne OEM'y U10A to DRU500A itd ta o ktora poytasz to wersja OEM DRU530A.
pozdr |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Wymiatacz
![]() |
Kompletnie się mylisz, 530A i U18A są produkowane przez dwie różne firmy: Optorite i Liteon, nie ma między nimi żadnego związku, jak np. między 411S i 1S41.
|
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.04.2003
![]() |
Cytat:
pozdrawiam a tu dokladniejszyopis mozliwosci nagrywarki:http://www.ebuyer.com/customer/produ...&_LOC=UK#pinfo Ostatnio zmieniany przez Maron_J : 11.05.2004 o godz. 09:53 |
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.03.2004
![]() |
Sony DRU-500AX - odczyt x2, zamiast x8
Mój problem jest, jak mi się wydaje nieszczególny. Jak kupowałem nagrywarkę to miał biosa 2.0c. Ale z powodu iż miał problem z jakimiś płytami, uaktualniłem go do wersji "g" a później "h".
I teraz tak: Moj napęd zapisuje wszystkie płyty DVD-R x 2 ( no chyba, że są to markowe jak chodźby TDK, no to wtedy x4). Ale to mnie najmniej martwi. Boli mnie to, że odczyt DVD-ROM'ów odbywa się x2 a przecież powinien x8. Dodatkowy minus, to źle radzi sobie z płytami porysowanymi. Serdecznie proszę o pomoc. Może ktoś ma doswiadczenie i mi coś podpowie. Ostatnio zmieniany przez Enterprise : 12.05.2004 o godz. 23:37 |
|
|
|
|
|
#311 |
|
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
hhmm Ja jak uaktualniłem bios do 2.0g te marne princo i całe shit leciało x4 Takie było zamierzenie zmiany biosu. I działa.
Porysowane czyta i nie wiem z jaką predkością czyta romy Nie mam pojecia , to moje spostrzeżenia
|
|
|
|
#312 |
|
Nowy na forum
![]() |
Jak mi się wydaje, mój problem jest podobny do tego jaki ma koleś z tematu: "Pionieer 105 - problem z predkoscia nagrywania".
Ustawienia tej nagrywarki też są na UDMA-2. Instalowałem najnowsze sterowniki dla chipsetu VIA 4in1, ale nic się nie zmieniło. Może ktoś ma jeszcze jakieś sugestie. Z góry dziekuje !!! |
|
|
|
|
|
#313 |
|
Nowy na forum
![]() |
I jeszcze jedno moje spostrzeżenie. Mając uruchomiony program DriveSpeed i kieszeń jest pusta, wskazanie odczytu jest x8, ale gdy włożę film to już to się zmienia na x2 i nawet nie wykrywa takiej predkości.
!!!!!Odnośnie UDMA to wszystko gra ma być 2 |
|
|
|
|
|
#314 |
|
Nowy na forum
![]() |
Po kolejnych próbach nowe doświadczenie. Zjechałem z biosem do wersji 2.0e i w programie Nero CD-DVD Speed było x8. Ale po ok 80% czytanie nagle mechanizm zwolnił i dalej czytał x2. Niektóre programy odrazu rozpoznają x2, zaś Norton robi to różnie - czyta szybko i nagle prędkość spada.
I co to może być. Może ktoś ma wersje d |
|
|
|
|
|
#315 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.05.2003
![]() |
Problem z Sony DRU-530a
Witam wszystkich i prosze o pomoc w nastepującej sprawie : problem dotyczy nagrywarki dru-530a + bios 2.0a - konfig kompa : xp , asus p4p800 , P4 2.8, 2*512 ,120 sata
Sprzęt działał świetnie , nie było żadnych , ale to żadnych problemów z paleniem po aktualizacji biosu. Dane i filmy paliły sie x4 i nie było żadnych problemów z odtwarzaniem ich na playerze , kopiowaniu danych z wypalonej płyty itd. poprostu cud miód i orzeszki , aż ........ no właśnie , ąż nastąpiła ponowna instalacja windowsa. Obecie sytuacja wygląda tak : film zostaje potraktowany shrinkiem , po zakończeniu backupu została zapakowana czysta płyta i rozpoczął sie proces palenia , który trwa teraz baaardzo długo - o wiele dłużej niż przedtem. Podobnie wygląda sytuacja z paleniem tego materiału przy pomocy nero i copy to dvd. Kopia wcześniej palonego dvd robiona np. alcoholem 120% też pali sie o wiele dłużej niż przedtem , a nawet prędkośc odczytu dvd znacząco spadła. Podobnie wygląda sytuacja gdy palone są dane. Problem wystepuje przy takich samych nośnikach , które do tej pory spisywały sie bez zarzutu. Wypalona obecnie płyta działa w palyerze bez problemu , tylko ten czas ... Ma ktoś koncepcję w czym tkwi błąd ? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez MetalXP : 16.05.2004 o godz. 02:52 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| bios sony |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 14:43 |
| Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 31.07.2004 23:54 |
| problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 20:42 |