Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
01.04.2003, 16:07 | #61 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.11.2002
|
Re: jedni
Cytat:
Swoja droga znam niejednego ktory moglby jezdzic Mercedesem S a posiada Poloneza. I slusznie.. sam wyznaje podobna filozofie. |
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
01.04.2003, 16:20 | #62 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.12.2002
|
Cóż
.
Myslę, że "uszczypliwe" komentarze zarówno z jednej jak i z drugiej strony są niepotrzebne.... Naprawde na forum powinniśmy używać siły argumentów, a nie argumentów siły języka ( ). A tak w ogóle to kazdy ma swoje poglądy jak i mozliwości finansowe... Przy okazji zdecydowałem sie na SONY (już niedługo ) ze względu na naprawdę bardzo pozytywne opinie uzykowników na tym jak i na na zagranicznych forach.... choć ostatnio po Waszych tekstach o LG zaczałem sie zastanawiać czy dobrze zrobiłem (klamka jednak zapadła!). Jak trochę ją potestuję to dam znac jak sie u mnie sprawuje . Póki co pozdrówka dla wszystkich użytkowników DVD+/-RW! 8) 8) 8) . |
01.04.2003, 16:20 | #63 |
Stały bywalec ;)
|
Cóż
.
Myslę, że "uszczypliwe" komentarze zarówno z jednej jak i z drugiej strony są niepotrzebne.... Naprawde na forum powinniśmy używać siły argumentów, a nie argumentów siły języka ( ). A tak w ogóle to kazdy ma swoje poglądy jak i mozliwości finansowe... Przy okazji zdecydowałem sie na SONY (już niedługo ) ze względu na naprawdę bardzo pozytywne opinie uzykowników na tym jak i na na zagranicznych forach.... choć ostatnio po Waszych tekstach o LG zaczałem sie zastanawiać czy dobrze zrobiłem (klamka jednak zapadła!). Jak trochę ją potestuję to dam znac jak sie u mnie sprawuje . Póki co pozdrówka dla wszystkich użytkowników DVD+/-RW! 8) 8) 8) . |
01.04.2003, 16:20 | #64 |
Stały bywalec ;)
|
Cóż
.
01.04.2003, 16:20 | #65 |
Stały bywalec ;)
|
Cóż
.
01.04.2003, 16:20 | #66 |
Stały bywalec ;)
|
Cóż
.
01.04.2003, 16:20 | #67 |
Stały bywalec ;)
|
Cóż
.
01.04.2003, 16:51 | #68 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
|
Re: Re: jedni
Cytat:
Pozdrawiam.Jeśli to porównanie nie jest trafne, potraktuj je jako moją gafę.Jeśli możesz napiszmy o swoich urządzenia po roku, dwóch..... |
|
01.04.2003, 18:15 | #69 | |
Wyjadacz ;)
|
Re: Re: Re: jedni
Cytat:
Jesli natomiast wybrales DVD+R dlatego ze Twoi znajomi maja starsze odtwarzacze ktore rzekomo tylko takie czytaja (w sumie nie do wiary, widzialem zestawienie ponad 300 odtwarzaczy starszej generacji i 75% jesli w ogole czyta DVDR to jest to DVD-R a nie +R) to trzeba bylo tak od razu zamiast owijania "ze lepiej miec nowoczesniejsze i bardziej uniwersalne" albo "wole Mercedesa". Teraz jeszcze zapytaj ktory znajomy bedzie gotow zaplacic za czyste DVD+R i to jeszcze x4 kwote za ktora mozna nabyc np. 5 plytek DVD-R :-) Co do pisania o "naszych urzadzeniach" za dwa lata to bardzo chetnie, tym bardziej ze za np. 18 miesiecy ja wciaz bede mial gwarancje na moje LG a Ty na SONY juz nie ^_^ Sadzac z tego jak sprzet sie zachowuje nie bedzie problemu - wlasnie skonczylem zrzucac 4 giga na DVD-RAM a maszynka nawet sie nie zagrzala mimo iz podczas nagrywania jeszcze z niej cos tam doczytywalem na dysk od czasu do czasu. Mechanika pracuje bezglosnie, to tez swiadczy o jakosci wykonania. Inna rzecz ze kazdy kupuje takie, jak mu odpowiada. Kazdy z nas ma swoje podejscie do tematu, swoje potrzeby i swoje przekonania, w pelni sie z tym zgadzam. Dobrze byloby jednakze gdyby tez kazdy potrafil slusznie uzasadnic swoj wybor nie uzywajac argumentow typu "bo SONY jest najlepsze bo najdrozsze i ma +R warte tego 1000zl wiecej!" 8) Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 01.04.2003 o godz. 18:25 |
|
01.04.2003, 22:38 | #70 |
Stały bywalec ;)
|
.
Sorry za tyle razy mojego posta ale cos mi sie zwiesiło 8) 8) 8) |
02.04.2003, 10:12 | #71 |
Stały bywalec ;)
|
Sony DRU 500 A -mini test
.
No cóż - właśnie ją otrzymałem i spróbuję ją przetestować (nie będzie to taki test profesjonalny jaki robią chłopaki z CDRinfo - lecz próby amamtora ). Przy okazji dodawajcie swoje doświadczenia co do softu, nośników i odtwarzaczy dla tej nagrywarki tutaj - wiem, że takie informacje były juz na tym forum, ale byłoby fajnie gdyby wszytko to umieścic w jednym wątku..... PS 1. Przy okazji - właśnie przeczytałem w CDRinfo, że Alstor wprowadził do swojej oferty nagrywarkę SONY DRU 500 AX za ponad PLN 2200 (ca USD 500) - no cóż jednak nadal mieszkamy w kraju Trzeciego Świata - ta nagrywarka na zachodzie kosztuje ca USD 350 - smutne, ale prawdziwe - może nasze wejście do Unii cos zmieni..... 2. Nie będę za bardzo się rozpisywał tutaj na tematy techniczne - bo się na tym nie znam! Chcę tylko umieścić kilka komentarzy praktycznego uzytkownika sprzętu. 8) 8) 8) 8) Jeszcze jedna rzecz - nagrywarka wyprodukowana 14.01.2003 w Malezji ; nie znam jeszcze wersji biosu (jak to sprawdzić?); dołączona jest ulotka od Pioneera i Verbatimu, że starsze partie ich płytek (podano daty i nr serii) moga miec problemy z tą nagrywarką - ale najnowsze serie produkcyjne powinny być OK; nagrywarkę podłączyłem jako Secondary Slave - rozpoznana prawidłowo przez system Windows XP (Home Edition)! Ostatnio zmieniany przez baski : 02.04.2003 o godz. 10:30 |
02.04.2003, 10:26 | #72 |
Stały bywalec ;)
|
PS2 i DVD-RW oraz DVD+RW
.
Do tego testu użyto płytki Emtec (po 1 szt) DVD+RW i DVD-RW, PS2 z modchipem Ripper, oryginalne gry (z własnej kolekcji!!!) Grand Turismo 3 i Airblade, soft Veritas Record Now (dołączony do nagrywarki bez upgrade'u!). Wynik Obie płytki nagrały się bez problemów (DVD-RW niestety znacznie wolniej) przy użyciu standardowej opcji Record Now (kopia zapasowa). Po uruchomieniu w PS2 obie płytki działają OK - (przy okazji naprawdę fajnie jest zrobić sobie kopie bezpieczeństwa - ostatnio dziecko zniszczyło mi jedną płytkę i 2 stówy poszły sie bujać ). Konkluzja Na razie wszystko pracuje jak trzeba, nie wiem czy te testowe gry są zabezpieczone przed kopiowaniem czy nie - spróbuję też na innych. Płytki EMTEC - fajnie poszło - kupiłem je po 19.90 w Mediamarkt w Warszawie - sprawdzę też inne! PS2 (z Ripperem) czyta płytki DVD-RW i DVD+RW! 8) 8) 8) . |
02.04.2003, 10:35 | #73 |
Stały bywalec ;)
|
Tacka
.
Tacka nagrywarki otwiera się trochę hałaśliwie (w porównaniu z moim Litkiem) . 8) 8) 8) . |
02.04.2003, 11:18 | #74 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
|
re: Sony DRU-5xxA \DRU-7xxA\DRU-8xxA\ DW-Uxx- Dxx-Qxx-Gxxx\AW-Gxxx
Cytat:
Ja sie tylko tak wtrace - wersja biosu powinna byc nadrukowana na naklejce a jesli nie to mozesz ja najlatwiej sprawdzic np NERO INFO TOOL - w zalaczniku Czekam na dalszy ciag testu |
|
02.04.2003, 16:08 | #75 | |
Wyjadacz ;)
|
re: Sony DRU-5xxA \DRU-7xxA\DRU-8xxA\ DW-Uxx- Dxx-Qxx-Gxxx\AW-Gxxx
Cytat:
Chyba mialem duzo szczescia z moim zakupem I 2x taniej niz Sony :-) |
|
Tagi |
bios sony |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | |
|
|
Podobne dyskusje | ||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Sony DRU-700A --> DRU 710/720 Czy to możliwe?? | mako6 | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 3 | 07.08.2005 15:43 |
Przeróbka LiteOn 832 na Sony DRU 700a | leszcz | Napędy optyczne DVD | 2 | 01.08.2004 00:54 |
problem z sony dru 500a | wieszczu | Napędy optyczne DVD | 8 | 14.01.2004 20:42 |