![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 | ||
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 27.03.2005 o godz. 00:39 |
||
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Jakiś tam ma chyba. Mam pierwszego Seagate 80GB który był wydany jako S-ATA. Ma już z 2 latka prawie. Straszny "pierdziuch" z niego i przy operacji na dużych plikach a także po dużej przerwie w defragmentacji umie się przymulić do tak +/- 32mb/s. Na RAID mam WD Raptora i na nim nic nie robi wrażenia. Dodam iż na każdym dysku mam po 2 partycje. Jeśli to szybki Seagate z dużą ilością pamięci podręcznej to i przy podziale na 4 czy 5 partycji nie powinno to na nim zrobić wrażenia jeśli się o niego będzie dbać...defragmentacja ( do której polecam PerfectDisk 7.0 [reklama ] i takie tam![]() @ Demek Tak rozumiem Czemu nie
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 26.03.2005 o godz. 23:12 |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Czyli jak z fizycznego na fizyczny nie ma różnicy to stara metoda rządzi wciąż Haha ok i tak wiem,że będziesz bronić swojej metody do ostatniej kropli krwi Pozdrawiam i życzę Wam Wesołych Świąt Muszę mykać niestety.
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Haha to była mała dygresja. I tak jak po edit Będziesz bronić metody i tak. Sam spróbuję jej u kogoś znajomego bo być może coś w tym jest. Niniejszym jeszcze raz Wesolych Swiat. Musze isc. Czesc!
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
ta metoda by rzadzila gdyby napedy zwalnialy do wolniejszego napedu a tak nie jest ;]
|
|
|
|
#38 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Teoria jest jedna i nie znam nowej: HDD na jednym kanale IDE, CD-ROMo podobne na drugim. Tak mówią wszystkie specyfikacje, w tym anglojęzyczne również...
Transfer między kanałami IDE jest lepszy niż w ramach tego samego kanału IDE i to też jest znana powszechnie prawda. Jak Ciebie stać to: jeden kanał na jeden napęd: wniosek oczywisty z tej i każdej innej dyskusji... Transfer wewnętrzny (między partycjami) jest większy niż między kanałami IDE... Zostają więc przypadki teoretyczne, związane z różnymi ustawieniami napędów i ich wykorzystywaniem w tym samym czasie... Nie neguję indywidualnych przypadków oraz prawa do stosowania własnych rozwiązań. Ale namawianie innych do stosowania niekonwencjonalnych rozwiązań wymaga głębszego uzasadnienia, ogólniki i własne wrażenia to za mało... Teorie kolegi demka o nowych kontrolerach (nie wiem co ma na myśli: transfery ?) napewno lepiej pasują do starych kontrolerów: mając kontroler który obsługuje tylko UDMA2 faktycznie bym mu przyznał rację: bo wtedy ważniejsze są prędkości między kanałami IDE... Ale i tak bym stoswał się do specyfikacji... W przypadku szybkich kontrolerów teorie kolegi demka mają się nijak... Pozdrawiam: juro mamy Święta... 8 )
|
|
|
#39 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
widze ze pisac mozna w kolko ale albo maja to w du...e albo zdaje im sie ze wiedza lepiej ale coz zrobic taki kraj.....skonczylem udzial w tym temacie bo jest to juz bez sensu bo ja swoje a wy swoje ...... gdyby lepiej bylo tak jak mowicie to na bank bym a tak stosowal ale tak nie jest wiec pozdrawiam i milego zycia zycze
|
|
|
|
#40 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Chyba nie będziemy sobie tu wciskali głupot, że transfer będzie UDMA5? Bo w to nikt nie uwierzy... nawet gdyby było napisane po angielsku... 8 )
|
|
|
|
#41 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
a matko i corko czlowieku wez juz skoncz bo hdd pracuje wtedy z predkoscia jaka wydala optyk a nie przelacza sie do udma 2
tak trudno to pojac? cos ci tu ponizej zwalnia?
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 26.03.2005 o godz. 23:48 |
|
|
|
|
#42 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
ja mam dwa dyski (40Gb i 160Gb) na jednej taśmie i nagrywarke DVD+-R z DVD-Romem na drugiej i wszystko chodzi
|
|
|
|
|
#43 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
a doradźcie mi w takim przypadku:
Obecnie mam WD 160 GB samotnie na 1 taśmie a na drugiej NECA 3500 (master) i LG8161B (DVD - ROM na slave). Mam ponadto 2 złącza SATA (płyta ABIT IC7) i dysponuję przejścówką z ATA na SATA. Podłączałem przez nią twardziela (z już zainstalowanym systemem) ale pomimo wszelkich możliwych ustawień w biosie dysk zostaje zauważony dopiero za drugim razem (po resecie) i wszystko wtedy chodzi - do następnego uruchomienia. Czy zmieni się o, jak zainstaluję system na dysku od razu podłączonego do SATA? Jak sądzicie, czy do czasu następnej reinstalki pójdzie mi któryś z napędów optycznych na przejściówce na SATA? Miałbym wówczas każdy napęd na osobnym kontrolerze. . |
|
|
|
|
#44 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
O wyższości Świąt... nad Świętami... chyba tu nie będziemy dyskutować... 8 )
|
|
|
|
#45 | ||
|
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
Proponuje jeszcze raz przeinstalować. Cytat:
A co do optyków to napewno nie pojada na tej przejściówce.
|
![]() |
|
|